Logran celulas madre partir piel 1

cel·lula

  • la cèl·lula

    la cèl·lula
    Una cèl·lula (del llatí cellula, diminutiu de cella, "petita cambra") és la unitat morfològica i funcional de tot ésser viu. De fet, la cèl·lula és l'element de menor mida que es pot considerar vivent. D'aquesta manera, es poden classificar els organismes vivents segons el nombre de cèl·lules que posseeixin: si només en tenen una, són unicel·lulars (com per exemple els protozous o els bacteris, organismes microscòpics); si en tenen més, són pluricel·lulars.
  • robert hooke

    robert hooke
    Hooke va néixer a Freshwater, a l'illa de Wight, fill d'un reverend. Va ser un nen feble i malaltís que va destacar ràpidament per la seva habilitat per al dibuix i les activitats manuals.A Oxford va conèixer a Robert Boyle, de qui fou assistent des de 1658.
    El 1665 va publicar el llibre Micrographia, relat de 50 observacions microscòpiques amb dibuixos molt detallats contenia per primera vegada la paraula cèl·lula.va descobrir les cèl·lules observant al microscopi una petita làmina de suro.
  • Leeuwenhoek

    Leeuwenhoek
    Dècada del 1670: Leeuwenhoek observà diverses cèl·lules eucariotes (com ara protozous i espermatozous) i procariotes (bacteris).
    Leeuwenhoek, era un conserge, i va ser el primer home en descobrir la cèl·lula, va enviar-li moltes cartes a Hooke, despres de 10 any, Hooke va llegirles i llavors ho va fer public. Després de molts anys Leeuwenhoek va ser considerat un molt bon científic.
  • Needham

    Needham
    1745: Needham descrigué la presència d'«animàlculs» o «infusoris»; es tractava d'organismes unicel·lulars.
  • Robert Brown

    Robert Brown
    Robert Brown va ser un reconegut botànic recol·lector de la flora d'Austràlia, a principis del s.XIX.
    Va estudiar medicina a la Universitat d'Edimburg i es va allistar a l'exèrcit com a cirurgià el 1795. Va participar a una expedició científica a Austràlia, fruit de la qual es la seva obra “Introducció a la flora de Nova Holanda” (1810). Durant tres anys va efectuar una acabada investigació col·lectant uns 3.400 espècimens, dels quals unes 2000 eren noves.
  • Purkyně

    Purkyně
    El 1819 treballant en aquesta universitat, descobrí l'efecte Purkyně, en el qual quan la intensitat de la llum disminueix, els objectes vermells semblen perdre intensitat més ràpidament que els objectes blaus amb la mateixa brillantor
  • La Teoria Cel·lular

    La Teoria Cel·lular
    La teoria cel·lular, proposada el 1839 per Matthias Jakob Schleiden i Theodor Schwann, postula que tots els organismes es componen de cèl·lules, i que totes les cèl·lules deriven d'altres precedent.
  • Louis Pasteur

    Louis Pasteur
    Louis Pasteur fou un microbiòleg i químic francès. Fou conegut pel públic en general per la seva demostració de la teoria del germen d'una malaltia i les seves tècniques de desenvolupament i d'inoculació, més notablement la primera vacuna contra la ràbia; tanmateix, també féu una descoberta essencial en el camp de química, sobre la polarització de la llum per molècules asimètriques.
  • Albert von Kölliker

    Albert von Kölliker
    Albert von Kölliker conegut simplement com a Kolliker. Diví membre de la societat científica de diversos països; a Anglaterra, que va visitar més d'un cop, on tenia molt bona reputació, la Royal Society el va anomenar membre estranger el 1860 i el 1897 li van concedir el més alt rang d'estima, la medalla Copley i la medalla Linneana el 1902
  • August Weismann

    August Weismann
    1880: Weismann descobrí que les cèl·lules actuals comparteixen una semblança estructural i molecular amb cèl·lules de temps remots.
  • Rudolf Virchow

    Rudolf Virchow
    Rudolf Virchow fou un metge prussià considerat com un dels més prominents patòlegs del segle XIX. A més de la seva tasca científica, també és reconegut com a estadista alemany, en haver ocupat diversos càrrecs públics.
    Virchow Fou pioner del concepte modern del procés patològic en presentar la seva teoria cel·lular, en la que explicava els efectes de les malalties en els òrgans i teixits del cos.
  • Ernst Ruska

    Ernst Ruska
    Ruska construí el primer microscopi electrònic de transmissió a la Universitat Lliure de Berlín. Quatre anys més tard obtingué una resolució dues vegades superior a la del microscopi òptic.
  • Lynn Margulis

    Lynn Margulis
    publicà la seva hipòtesi sobre l'endosimbiosi serial, que explica l'origen de la cèl·lula eucariota.