La cel·lula

  • Primers microoscopis

    Primers microoscopis
    El primer microscopi va ser construït per Zacharias Janssen l’any 1590. La fabricació d’aquest microscopi no és molt complet, és simple (d’un sol lent). Robert Hooke, va ser la primera persona que va observar una cèl·lula morta. Anys més tard Marcello Malpighi (biòleg italià) va veure cèl·lules vives.
  • Primers dibuixos de cel·lules mortes

    Primers dibuixos de cel·lules mortes
    Es publiquen els primers dibuixos de cèl·lules mortes de talls de suro.
    Quan Robert Hooke va observar amb microscopi (que ell mateix havia fabricat) les làmines de suro que havia tallat va veure uns porus, als que ell va anomenar cèl·lules. I encara que el que havia vist no eren les cèl·lules, era l’espai que havien deixat, avui en dia continuem utilitzant aquest nom. Els dibuixos van ser publicats per Robert Hooke l’any 1665 en un llibre anomenat “Micrographia”.
  • Construcció d'un microscopi de 200 augment i obcervació de cel·lules vives

    Construcció d'un microscopi de 200 augment i obcervació de cel·lules vives
    Antoni Van Leeuwenhoek va ser un comerciant neerlandès que no només va realitzar observacions i descobriments amb microscopis, sinó que gràcies a aquest va millorar la fabricació el microscopi. Aquest fet va passar l’any 1674. Anton també va observar les primeres cèl·lules vives.
  • Perfecció i noves técniques de microscopi

    Perfecció i noves técniques de microscopi
    A partir del 1680 es perfeccionen els microscopis i es desenvolupen tècniques d’observació. Amb aquestes millores es poden veure coses més petites, amb més claredat i més definit. La tècnica de tinció, és un procés en el qual s’aplica un colorant a una cèl·lula perquè es pugui mirar amb el microscopi.
  • Primera observació dels nucli cel·lular

    Primera observació dels nucli cel·lular
    La primera persona que va observar el nucli de la cèl·lula va ser Anton van Leeuwenhoek el 1831. És una estructura membranosa que normalment es troba a la part central de les cèl·lules eucariotes. És on es troba la major part del material genètic.
  • Period: to

    Observació i descripció del medi intern la cel·lula

    El 1831, Robert Brown, en examinar les cèl·lules, va descobrir una partícula molt petita present en totes les cèl·lules vegetals, a la que li va donar el nom de nucli cel·lular.
    El 1838, Johannes E. Purkinje a través de tècniques microscòpiques va descobrir una substància gelatinosa en el medi intern cel·lular, al que va anomenar protoplasma.
    A partir d’aquí, les altres parts es van descobrir un rere l’altre.
  • Period: to

    Els animals i vegetals estan formats per cel·lules

    M.J. Schneider i Theodor Schwann van ser els científics que van donar a la llum aquesta idea, que es va treure a treves d'un estudi (1838) que M.J. va fer, ja que aquest era botànic i va confirmar que les plantes estaven formades per cèl·lules a través d'estudis amb microscopis, seguidament, Theodor va aplicar la teoria en els animals (1839).
  • Teoria cel·lular

    Teoria cel·lular
    Matthias Jakob Schleiden i Theodor Schwann s'adonaren de certa comunitat fonamental en l'estructura microscòpica d'animals i plantes i l’any 1839 van publicar junts l'obra “Investigacions microscòpiques sobre la concordança de l'estructura i el creixement de les plantes i els animals”. Van assentar el primer principi de la teoria cel·lular històrica: tot en els éssers vius està format per cèl·lules o productes secretats per les cèl·lules.
  • La cel·lula es considera una unitat bàsica, estructural i morfologica

    La cel·lula es considera una unitat bàsica, estructural i morfologica
    Després que M.J. Schneider i Theodor Schwann donessin a la llum la seva teoria sobre que els animals estaven formats per cèl·lules diversos estudis amb microscopi a diferents parts d'organismes i diferents éssers es va arribar a la conclusió de tot el que estava viu estava creat i format per cèl·lules (1840).
  • Es demostra que les cel·lules s'originen apartir d'altres preexistents

    Es demostra que les cel·lules s'originen apartir d'altres preexistents
    Rudolph Virchow, va establir la teoria que les cèl·lules s'originen a partir d'altres cèl·lules preexistents. "En qualsevol lloc on s'origini una cèl·lula hi ha d'haver existit prèviament una cèl·lula ("ovnis cellula e cèl·lula"), de la mateixa manera que un animal només pot provenir d'un altre anima l"Die Cellular Pathologie".
  • Les cel·lules s'originen apartir d'altres preexistents

    Les cel·lules s'originen apartir d'altres preexistents
    Es considera la cèl·lula com a unitat bàsica fisiològica i funcional.
    Va descobrir en Bruke (1861), es considera fisiològica perquè és capaç de dur a terme tots els processos metabòlics necessaris per mantenir-se en vida i la funcional es considera perquè mantén viu tots els elements petits que allà en el nostre cos.
  • La cel·lula es considera unitat genètica

    La cel·lula es considera unitat genètica
    Van descubriro en Stuton i Boveri (1902), es considera genètica perque es on troba la informació genètica i es com passa de l'ADN a les proteïnes, què és el codi genètic, què són els cromosomes i què és un cariotip. En què consisteixen els processos de la mitosi i la meiosi. I els diferents tipus de reproducció.