Flag usa

ההיסטוריה של ארצות הברית

By bugy
  • Jan 1, 1492

    הגעת כריסטופר קולומבוס לאמריקה

    הגעת כריסטופר קולומבוס לאמריקה
    בתמונה: ארבעת המסעות של קולומבוס לאמריקה
  • התיישבות הקבע האנגלית הראשונה באמריקה

    המתיישבים הראשונים לאורך החוף היו אנגלים והם עשו זאת במהלך המאה ה-17, ביחד עם קבוצות קטנות יותר של הולנדים ושוודים. במאי 1607 נוסדה ג'יימסטאון בווירג'יניה הנחשבת להתיישבות הקבע הראשונה של אנגליה בעולם החדש. אמריקה הקולוניאלית התאפיינה במחסור חמור בכוח אדם, מה שהוביל לצורות שונות של עבודת כפייה ובהן עבדות ומשרתים חוזיים בשכר נמוך או ללא שכר כלל, ובאמצעות מדיניות בריטית של הזנחה קלה שאפשרה את ההתפתחות של רוח אמריקנית השונה מזו של המייסדים האירופאים.
  • הקמת העיר פילמות' וחג ההודיה

    הקמת העיר פילמות' וחג ההודיה
    ב-1620 העניקה "חברת וירג'יניה" זכות לקבוצת אנגלים, שנרדפו על ידי הכנסייה האנגליקנית, להגיע בספינה מייפלאור לצפון המושבה. הם הגיעו לאזור מסצ'וסטס של היום וייסדו את מושבת פליימות'. בהתחלה המתיישבים האנגלים לא הסתדרו עם האינדיאנים, והיו בין הקבוצות עימותים וסכסוכים רבים, חלקם מאוד אלימים. בתור "פיוס" עזרו האינדיאנים למתיישבים בחקלאות, ובתמורה נתנו המתיישבים לאינדיאנים תרנגולות. על שם מקרה זה, כתזכורת, נחגג חג ההודיה.
  • מסיבת התה של בוסטון

    מסיבת התה של בוסטון
    מסיבת התה של בוסטון נערכה בנמל בוסטון, ב -16 בדצמבר 1773, ובה השליכו אנשים שהתנגדו ל"עריצות הבריטית" את כל מטען התה שהיה באוניות אשר עגנו בנמל. אירוע זה נחשב כאירוע שהוביל למלחמת העצמאות האמריקנית ולהכרזת העצמאות של ארצות הברית. (בתמונה: נמל בוסטון)
  • מלחמת האזרחים

    מלחמת האזרחים
    באמצע המאה ה-18 החלה תסיסה בקרב אוכלוסיית המושבות על רקע הטלת מיסים על ידי השלטון הבריטי מבלי לתת ייצוג פוליטי נאות לאנשי המושבות, בניגוד לערכים האירופאיים שהתפתחו באותו זמן. בתגובה למסים שהוטלו קמו תנועות פטריוטיות, שפעלו בנחרצות נגד השלטון הבריטי. המצב הגיע לנקודת רתיחה בשנות ה-70 של המאה לאחר טבח בוסטון (1770) ומסיבת התה של בוסטון (1773). המושבות התארגנו במסגרת הקונגרס הקונטיננטלי (החל מ-1774), וב-1775 הקימו את הצבא הקונטיננטלי והעמידו בראשו את גנרל (לימים גנרל הצבאות) ג'ורג' וושינגטון. מלחמת
  • הבחירות הראשונות לנשיאות ארה"ב

    הבחירות הראשונות לנשיאות ארה"ב
    הבחירות לנשיאות ארצות הברית ב-1789 היו הבחירות הנשיאותיות הראשונות בארצות הברית, והיו היחידות שהתקיימו בשנה שאינה זוגית. הבחירות התקיימו אחרי קבלת חוקת ארצות הברית ב-1788. הקלפיות נפתחו ב-15 בדצמבר 1788 ונסגרו ב-10 בינואר 1789. בבחירות אלה, ג'ורג' וושינגטון נבחר לכהונה ראשונה מבין שתיים כנשיא ארצות הברית, וג'ון אדמס הפך להיות סגן נשיא ארצות הברית הראשון. ג'ורג וושינגטון היה נשיא ארה"ב הראשון, וכונה בשם "אבי האומה המאריקאית."
  • הבהלה לזהב

    הבהלה לזהב
    הבהלה לזהב בקליפורניה הייתה בהלה לזהב שהחלה ב-24 בינואר 1848, כאשר נמצא זהב על ידי ג'יימס ו' מרשל בקולומה,קליפורניה. הראשונים ששמעו את המידע על מציאת הזהב היו תושבי אורגון, הוואי ואמריקה הלטינית, והם היו הראשונים שהחלו להגיע למדינה בסוף 1848. בסך הכל, השמועות על הזהב הביאו כ-300,000 איש לקליפורניה מרחבי ארצות הברית ומחוצה לה. כמחציתם הגיעו דרך הים, והשאר הגיעו דרך היבשה, דרך נתיב קליפורניה ונתיב נהר גילה. השפעות הבהלה לזהב היו משמעותיות. סן פרנסיסקו גדלה מיישוב קטן של 200 תושבים ב-1846 לעיר מתפ
  • בחירת אברהם לינקולן לנשיאות ארה"ב

    בחירת אברהם לינקולן לנשיאות ארה"ב
    אברהם לינקולן היה הנשיא ה-16 של ארצות הברית. לינקולן כיהן כנשיא משנת 1861 ועד למותו, ונחשב לאחד מהאישים המשפיעים ביותר על תולדות ארצות הברית.
  • מלחמת האזרחים האמריקנית (ביטול העבדות)

    מלחמת האזרחים האמריקנית (ביטול העבדות)
    מלחמת האזרחים האמריקנית התרחשה בארצות הברית בשנים 1861 – 1865. 11 מדינות בדרום ארצות הברית, שתמכו בעבדות, הכריזו על פרישה מארצות הברית. הן, לחמו על עצמאותן מארצות הברית והציגו את מלחמת האזרחים כמלחמת העצמאות שלן. הממשל הפדרלי בארצות הברית שנתמך על ידי עשרים מדינות, רובן מצפון ארצות הברית, שבה בוטלה העבדות, ובידי חמש מדינות שבהן העבדות עדיין הותרה, אשר נודעו כמדינות הגבול. לאחר ארבע שנים של לחימה קשה (שרובה התרחשה בדרומה של ארצות הברית), נכנעו המדינות שהיו בעד העבדות והעבדות בוטלה בכל רחבי ארצות
  • מלחמת העולם הראשונה

    ארצות הברית נכנסה למלחמת העולם הראשונה לצד מדינות ההסכמה ב-6 באפריל 1917, כשלוש שנים לאחר פרוץ המלחמה. אף על פי שהשתתפה במלחמה בחוסר רצון של אזרחיה ומנהיגיה, היא יצאה ממנה כמנצחת, כמעצמת על כלכלית וצבאית וכמנהיגה מוסרית של העולם המערבי. ארצות הברית שלחה לחזית המערבית בצרפת כמיליון חיילים. על אף שהמשמעות הצבאית של הכוח האמריקאי בלחימה לא הייתה גדולה, הדחיפה המורלית שנתנו החיילים הרעננים לבעלי בריתם הייתה מכרעת.
  • השפל הגדול

    השפל הגדול
    השפל הגדול היה משבר כלכלי כלל עולמי, שהתחיל בארצות הברית בשנת 1929 ונמשך עד סוף שנות השלושים של המאה העשרים. המשבר היה קשה ורוב השפעתו הייתה בצפון אמריקה ובאירופה. השפל ערער את היציבות הפוליטית במדינות רבות ונחשב לאחד הגורמים שזרזו את פרוץ מלחמת העולם השנייה.
  • בחירת פרנקלין דלאנו רוזוולט לנשיאות ארה"ב

    בחירת פרנקלין דלאנו רוזוולט לנשיאות ארה"ב
    פרנקלין דלאנו רוזוולט היה הנשיא ה-32 של ארצות הברית. הוא כיהן בין השנים 1933 - 1945 והיה היחיד מכל נשיאי ארצות הברית שנבחר לנשיאות ארבע פעמים ברציפות.
  • מלחמת העולם השניה

    מלחמת העולם השניה
    בפרוץ מלחמת העולם השנייה ארצות הברית שלחה תחמושת וסיוע כלכלי קל לבריטניה במלחמתה בגרמניה הנאצית. ב-7 בדצמבר 1941 תקפו מטוסי חיל האוויר היפני את מעגן הצי האמריקאי בפרל הארבור שבהוואי. בעקבות התקיפה, אישר הקונגרס את הצעת הנשיא רוזוולט להכרזת מלחמה על מדינות הציר – גרמניה, איטליה, בולגריה, הונגריה, סלובקיה ויפן. ארצות הברית נכנסה למלחמה דרך צפון אפריקה והתקדמה בהדרגה לתוך איטליה, אחר כך לתוך אוסטריה וצרפת ולגרמניה עצמה.
  • המלחמה הקרה

    המלחמה הקרה
    המלחמה הקרה היא כינוי למאבק המתמשך בין גוש מדינות המזרח הקומוניסטיות בראשות ברית המועצות, לגוש מדינות המערב הליברליות בראשות ארה"ב.
    המלחמה החלה בסוף מלחמת העולם השנייה.
    היא נקראה "המלחמה הקרה" מכיוון שלא היה בה אש או פגזים, פצועים או הרוגים. היא כללה ריגול, פוליטיקה, כלכלה, איומים צבאיים ותחרות על כוח ושליטה.
    המלחמה הייתה בעיקר עניין של אידאולוגיה וגאוותנות, והיא השפיעה באופן עקיף על הרבה תחומים: טכנולוגיה, כלכלה, מסחר, וחברות שלמות.
    לצד ארה"ב עמדו מדינות כגון צרפת, בריטניה ועוד, שהקימו את ברית
  • התווספות איי הוואי ואלסקה לארה"ב

    התווספות איי הוואי ואלסקה לארה"ב
  • בחירת ג'ון פ. קנדי לנשיאות ארה"ב

    בחירת ג'ון פ. קנדי לנשיאות ארה"ב
    ג'ון פ. קנדי JFK היה הנשיא ה-35 של ארה"ב. ג'ון היה הנשיא השני הצעיר ביותר. הוא נרצח בשנת 1963 בטקסס, בעת שנסע במכוניתו. בידי לי הרווי אוסוולד.
  • מרטין לותר קינג נרצח

    מרטין לותר קינג נרצח
    מרטין לותר קינג היה כומר אפרו-אמריקאי, לוחם למען זכויות האדם של שחורים בארצות הברית וזוכה פרס נובל לשלום.
    מאבקו הביא אותו לעימות עם הממשל האמריקאי וזרועות אכיפת החוק האמריקאיות ובראשן לשכת החקירות הפדרלית, שסוכניה עקבו אחריו, תיעדו את מעשיו, זימנו אותו לחקירות ואף הטרידו אותו במכתבי איום אנונימיים. קינג לא זכה לראות את השינוי שחוללו פעולותיו, הוא נרצח בעיר ממפיס על ידי מתנקש, ב-4 באפריל 1968.
    קינג היה מגדולי הדוגלים במאבק לא-אלים. בשנת 1964 קיבל את פרס נובל לשלום על מאבקו בגזענות
  • בחירת ג'ורג' בוש לנשיאות ארה"ב

    בחירת ג'ורג' בוש לנשיאות ארה"ב
    ג'ורג' הרברט ווקר בוש הוא פוליטיקאי אמריקאי שכיהן כנשיאהּ ה-41 של ארצות הברית.
  • מלחמת אפגניסטן

    מלחמת אפגניסטן
    מלחמת אפגניסטן, המכונה על ידי חיילי ארה"ב Operation Enduring Freedom, הייתה מלחמה שיזמה ארה"ב בעקבות פיגוע ה-11 בספטמבר - שהעלה את אפגניסטן בתור החשודה העיקרית למתן מסתור ובסיסים לאוסמה בין-לאדן ולארגון הטרור אל-קאעידה .
    המלחמה נמשכה משנת 2001 עד 2014. במסגרת המלחמה נפל שלטון הטליבאן, הושמדו מחנות אימונים של ארגון אל קאעידה, וחוסל אוסמה בין לאדן, מנהיג אל קאעידה.
    אך גם היו תוצאות פחות טובות, כגון התקוממות הטליבאן והמלחמה בצפון מערב פקיסטאן.
  • פיגועי ה11 בספטמבר

    פיגועי ה11 בספטמבר
    פיגועי ה11 בספטמבר- בבוקר ה11 בספטמבר נחטפו ארבעה מטוסי נוסעים על ידי טרוריסטים מארגון הטרור אל קעידה. מטרתם העיקרית הייתה לפגוע בערים ניו יורק ווושינגטון. שנים מהמטוסים התרסקו במגדלי התאומים שבניו יורק, אחד התרסק בפנטגון שבוושינגטון והאחרון שמטרתו הייתה להתרסק אל תוך בניין הקפיטול בוושינגטון, אך המטוס התרסק לבסוף בשדה פתוח ליד שנקסוויל, פנסילבניה.
  • בחירת ברק אובמה לנשיאות ארה"ב

    בחירת ברק אובמה לנשיאות ארה"ב
    ברק אובמה הוא נשיאה ה44 של ארה"ב, והוא האפרו-אמריקני הראשון שכיהן התפקיד זה. בשנתו הראשונה כנשיא אובמה קיבל פרס נובל לשלום.