10ec67 93c4af23a6a44eba81ca0e1eadf1be62 mv2

2022 рік у Річицькому ліцеї

  • XІІ Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

    XІІ Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.
    Учениця 10-А класу Самарчук Соломія (вчитель Савчук В.С.) зайняла ІІ почесне місце на ІІІ (обласному) етапі XІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.
  • Засідання КППС

    Засідання КППС
    19 січня в Річицькому ліцеї відбулося засідання КППС по визначенню рівнів підтримки дітей з ООП. В засіданні взяли участі всі члени КППС, батьки та представник ІРЦ (смт.Ратне).
  • Спортивні перемоги Калінчика Артема

    Спортивні перемоги Калінчика Артема
    Учень 7 класу нашого ліцею Калінчик Артем зайняв І місце у ваговій категорії 42 кг. на відкритому Всеукраїнському турнірі з вільної боротьби серед юнаків та дівчат "Різдвяні зустрічі", який проходив в смт. Ратне та ІІІ місцем у відкритиму чемпіонаті міста Луцька з боротьби вільної у ваговій категорії 47 кг.
  • Тиждень історії в ліцеї

    Тиждень історії в ліцеї
    З метою активізації пізнавального інтересу учнів до історії, розширення й поглиблення знань та умінь учнів з предмета, в школі з 24 по 28 січня було проведено Тиждень історії.
  • Профорієнтація для старшокласників

    Профорієнтація для старшокласників
    4 лютого 2022 року фахівцем з Волинського національного університету ім. Л.Українки Гордун С.М. з учнями 11-х класів була проведена профорієнтаційна робота. Світлана Миколаївна ознайомила з особливостями вступної кампанії до ВНУ, її термінами проведення та необхідними документами для вступу.
  • Підсумки проведення ІІІ етапу ХХІ Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості

    Підсумки проведення ІІІ етапу ХХІ Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості
    З метою виявлення й підтримки обдарованої учнівської молоді було проведено ІІІ (обласний) етап ХХІ Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості, присвяченого Шевченківським дням, під гаслом «Об’єднайтеся ж, брати мої!». Учениця 10-А класу нашого ліцею Самарчук Соломія (педагог-наставник - Самарчук Н.І.) зайняла І місце у номінації "Література" (Творча робота "«Заради честі, миру і майбутнього України»).
  • Тиждень англійської мови

    Тиждень англійської мови
    З метою поглиблення знань, розвитку комунікативних умінь та навичок з 14 по 18 лютого у Річицькому ліцеї проходив Тиждень англійської мови. В понеділок вчителі нашого закладу (Нінічук І.М., Гордун Л.А. та Нінічук Л.М.) ознайомили учнів з планом проведення заходів. Школярі молодших класів виготовляли та підписували валентинки англійською мовою. Здобувачі освіти 6 класу поринули у віртуальну подорож до Лондона. Між одинадцятикласниками цікаво та емоційно пройшло розважальне шоу .
  • І етап ХXVІІ обласної виставки дидактичних і методичних матеріалів «Творчі сходинки педагогів Волині».

    І етап ХXVІІ обласної виставки дидактичних і методичних матеріалів «Творчі сходинки педагогів Волині».
    За підсумками І етапу конкурсу «Творчі сходинки педагогів Волині»
    у номінації "Природознавство" перше місце зайняла учителька географії Зрум І.О. та у номінації «Освіта дітей з особливими потребами» Романюк Інна Володимирівна.
  • Тиждень профорієнтації

    Тиждень профорієнтації
    Вибір професії — невід’ємний етап у житті кожного, хто здатен працювати. Рано чи пізно ми всі виходимо на роздоріжжя, щоб серед тисячі шляхів обрати свій, єдиний. Відомий французький мислитель Ф. Ларошфуко говорив: «Ми вступаємо в різні періоди нашого життя, наче немовлята, не маючи за плечима жодного досвіду, хоч би скільки нам було років». Справді, людина набуває досвіду у процесі певної діяльності, але краще це виходить, коли вона має профорієнтаційні знання.
  • Територіальний етап конкурсу юних читців поезії Т.Г.Шевченка

    Територіальний етап конкурсу юних читців поезії Т.Г.Шевченка
    З метою опанування багатством української мови та літератури, популяризації творчої спадщини великого Кобзаря, виявлення і підтримки обдарованих дітей, патріотичного виховання учнівської молоді 22 лютого 2022 року територіальний конкурс юних читців поезії Т.Г.Шевченка на базі Забродівської сільської ради
    Від Річицького ліцею в конкурсі брали участь Лагодюк Оксана та Савчук Валентин з твором "Тополя" (художній керівник Супрунюк І.С.), які стали переможцями територіального етапу конкурсу.
  • Конкурс "З цілющого джерела рідної землі черпаємо наснагу" (дистанційно)

    Конкурс "З цілющого джерела рідної землі черпаємо наснагу" (дистанційно)
    24 лютого 2022 рку було підведено підсумки обласного конкурсу-презентацій юних композиторів, поетів, художників, умільців декоративно-ужиткового мистецтва "З цілющого джерела рідної землі черпаємо наснагу" (дистанційно). На конкурс було представлено 210 творчих робіт.
    Учениця 10-А класу нашого освітнього закладу Самарчук Соломія зайняла І місце в номінації "Поети" з творчою роботою «З цілющого джерела». (художній керівник - Самарчук Н.І.)
  • Атестація - 2022

    Атестація - 2022
    29 березня 2022 року в Річицькому ліцеї відбулося засідання атестаційної комісії.На засіданні атестаційної комісії про свою педагогічну діяльність звітували 11 педагогічних працівників.
    Атестаційною комісією вивчалася навчальна, організаційна, методична і виховна робота педагогічних працівників, також визначалася відповідність педагогічного працівника займаній посаді. Успішне завершення атестації для педагогічних працівників школи засвідчило їх високий професіоналізм.
  • Засідання атестаційної комісії

    Засідання атестаційної комісії
    4 квітня 2022 року відбулося засідання атестаційної комісії ІІ рівня.
  • День довкілля

    День довкілля
    Традиційно напередодні Пасхальних свят та в рамках відзначення Дня довкілля 13 квітня колектив Річицького ліцею долучився до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»!!!
  • КОНКУРС УЧНІВСЬКОЇ ТА СТУДЕНТСЬКОЇ ТВОРЧОСТІ «ЗМАГАЙМОСЬ ЗА НОВЕ ЖИТТЯ!»

    КОНКУРС УЧНІВСЬКОЇ ТА СТУДЕНТСЬКОЇ ТВОРЧОСТІ «ЗМАГАЙМОСЬ ЗА НОВЕ ЖИТТЯ!»
    Фестиваль-конкурс проводився у таких номінаціях: «аудіовізуальний твір», «вокал», «декламація», «інсценізація», «малюнок», «науково-пошукова робота», «твір».
    Цьогоріч у ньому взяли участь біля 7,5 тисяч учасників з усіх областей України, а також з інших країн.
    Учениця 11 класу нашого ліцею Лагодюк Оксана з зайняла ІІІ місце в номінації "Науково-пошукова робота", назва роботи "Політична діяльність Лесі Українки" (науковий керівник - Середюк Р.Р.
  • ІІ Міжнародний конкурс для вчителів закладів загальної середньої освіти України та освітніх установ української діаспори «Українознавчі пріоритети освітнього процесу»

    ІІ Міжнародний конкурс для вчителів закладів загальної середньої освіти України та освітніх установ української діаспори «Українознавчі пріоритети освітнього процесу»
    ІІІ місце у Міжнародному конкурсі для вчителів ЗЗСО та освітніх установ "Українознавчі пріорітети освітнього процесу" (розробка з українознавства для 5 класу, вчитель українознавства Середюк Роман Романович)
  • Гуманітарна допомога для ліцею

    Гуманітарна допомога для ліцею
    Річицький ліцей отримав гуманітрану допомогу: генератор, єврокуб, каремати, засоби гігігієни, покривала, ноші та розкладні ліжка.
  • обласна online конференція «ЕКОЛОГІЧНІ НАСЛІДКИ ВОЄННИХ ДІЙ ТА ШЛЯХИ ЇХНЬОГО ПОДОЛАННЯ»

    обласна online конференція «ЕКОЛОГІЧНІ НАСЛІДКИ ВОЄННИХ ДІЙ ТА ШЛЯХИ ЇХНЬОГО ПОДОЛАННЯ»
    Обговорювалися актуальні питання негативного впливу військових дій на екологічний стан нашої планети, наслідки впливу бойових отрут, екологічних особливостей фахової підготовки військових, еколого-епідемічних наслідків військових дій та трансформації рослинного покриву, екологічної безпеки військових об’єктів, проблеми інформування громадськості про екологічну небезпеку такого впливу та реальні масштаби завданої шкоди довкіллю внаслідок воєнних дій, шляхи вирішення екологічних проблем.
  • Волинський обласний конкурс творчих учнівських робіт присвячених 140-ій річниці від дня народження В’ячеслава Казимировича Липинського.

    Волинський обласний конкурс творчих учнівських робіт присвячених 140-ій річниці від дня народження В’ячеслава Казимировича Липинського.
    24 травня відбулася онлайн-зустріч з оголошення результатів Волинського обласного конкурсу творчих учнівських робіт присвячених 140-ій річниці від дня народження В’ячеслава Казимировича Липинського.
    Учениця 11 класу нашого навчального закладу Лагодюк Оксана зайняла І місце!!!. Назва роботи "Національна ідея в поглядах В.Липинського" (науковий керівник - Середюк Р.Р.).
  • XV Міжнародний конкурс з українознавства

    XV Міжнародний конкурс з українознавства
    Відбувся XV Міжнародний конкурс з українознавства для учнів 8-11 класів закладів загальної середньої освіти. Метою Конкурсу є залучення молоді до пізнання України й українського світу через індивідуально-пошукові форми роботи, розвиток інтелектуального потенціалу учнів . Учениця 10-А класу нашого ліцею Костючик Іванна зайняла ІІІ місце, назва роботи "Суспільне, політичне та культурне життя українських емігрантів в Канаді (1921 – 1939 рр.)" (науковий керівник - Середюк Р.Р.
  • Підсумкова педрада

    Підсумкова педрада
    Традиційно, на завершення навчального року 29 травня 2022 р. у Річицькому ліцеї відбулася педагогічна рада, на якій були підбиті підсумки роботи освітнього закладу за 2021/2022 н. р.
  • Останній дзвоник - 2022

    Останній дзвоник - 2022
    31 травня пролунав останній дзвінок. Війна внесла свої корективи у кожен аспект життя українців. Школа не стала винятком. Формат проведення - дистанційна
  • Всеукраїнський конкурс учнівських есе

    Всеукраїнський конкурс учнівських есе
    В Острозькій академії відбувся конкурс учнівських есе з політології та національної безпеки.Перше місце серед учнів 11 класів виборола учениця нашого ліцею Оксана Лагодюк з есе «Чи існує в Україні свобода слова?» (науковий керівник - Середюк Р.Р.).
  • Прощальний вечір з випускниками

    Прощальний вечір з випускниками
    13 червня в приміщенні Річицького ліцею відбувся прощальний вечір з випускниками 2022 року. Року, обпаленого війною, яка принесла в Україну руїну, смерть, біль, кров, страждання.
  • Всеукраїнський етап ХХІ Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості, присвяченого Шевченківським дням, під гаслом «Об’єднайтеся ж, брати мої!».

    Всеукраїнський етап ХХІ Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості, присвяченого Шевченківським дням, під гаслом «Об’єднайтеся ж, брати мої!».
    До розгляду приймалися роботи на тему: «Заради честі, миру і майбутнього України» у номінаціях «Література» та «Історія України і державотворення». Учениця 10-А класу нашого ліцею Самарчук Соломія (педагог-наставник - Самарчук Н.І.) зайняла 1 місце у номінації "Література" (Творча робота "«Заради честі, миру і майбутнього України»): (поезія, поема в прозі у стилі експресіонізму).
  • Звіт директора

    Звіт директора
    Згідно з вимогами чинного законодавства звіт перед громадськістю директора проводиться в червні-серпні.
  • Конкурс «Моя Батьківщина. Погляд в майбутнє: Україна 2050»

    Конкурс «Моя Батьківщина. Погляд в майбутнє: Україна 2050»
    У 2022 році проводився XVI ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ІСТОРИКО-ЛІТЕРАТУРНИЙ КОНКУРС «Моя Батьківщина. Погляд в майбутнє:Україна 2050». Конкурс проводився у 3 номінаціях. Учениця11 класу Річицького ліцею Лагодюк Оксана зайняла ІІІ місце в конкурсі (Номінація ""Духово-моральні цінності. Культурний діалог", науковий керівник - Середюк Р.Р. )
  • Облаштування спортивного майданчика

    Облаштування спортивного майданчика
    Протягом липня-серпня 2022 року зусиллями вчителів та персоналу школи було облаштовано спортивний майданчик для проведення навчальних занять для дітей.
  • Серпнева педагогічна рада

    Серпнева педагогічна рада
    30 серпня 2021 року в освітньому закладі пройшло засідання педагогічної ради, у ході якого педагогічний колектив розглянув нагальні питання організації 2021/2022 навчального року та напрями вдосконалення освітнього закладу, де було обговорено підсумки роботи, стан готовності до організованого початку навчального року, завдання колективу щодо якості освіти.
  • День Знань-2022

    День Знань-2022
    1 вересня – День знань – особливе свято не лише для школярів, а й для вчителів та батьків.
  • Перехід на електронні журнали та щоденики

    Перехід на електронні журнали та щоденики
    Портал «NZ.UA» це — публічний сайт для Bсix учасників освітнього процесу: учнів, батьків, вчителів та працівників освіти. Основні можливості порталу – це ведення електронного обліку відвідуваності, класних журналів, учнівських щоденників, публікація новин, створення сайту закладу, перегляд розкладу та інформації про школу, статистичні вибірки з внесених даних, зручне спілкування та обмін інформацією між усіма учасниками освітнього процесу.
  • Олімпійський тиждень

    Олімпійський тиждень
    У закладі з 12.09.2022 по 16.09.2022 проводився Олімпійський тиждень з використанням технологій дистанційного навчання "Здорові діти - здорова нація".Протягом тижня учні підсумували набуті знання, закріпили все на практиці, активно змагались та веселились.
  • Засідання КППС

    Засідання КППС
    19 вересня у Річицькому ліцеї Забродівської сільської ради відбулося засідання КППС з інклюзивного навчання у ZOOM. На цій зустрічі були присутні члени команд супроводу: вчителі предметники 4, 5-Б та 6 класів, асистенти вчителів, корекційні педагоги, батьки дітей з ООП та фахівець ( консультант ) КУ « ІРЦ» Ратнівської селищної ради Мицюк Н.М.
  • Тиждень з протидії булінгу

    Тиждень з протидії булінгу
    Впродовж тижня здобувачі освіти нашого ліцею під час проведення онлайн бесід з класними керівниками говорили на тему «STOP булінг». Метою роботи педагогів було знайомство з поняттям «булінгу», його попередженням; виховання в учнів почуття емпатії та переживання до дитини, яка зазнає насильства; намагалися розвинути вміння пошуку шляхів виходу зі складної ситуації та формували навики відповідальної та безпечної поведінки.
  • Місячник "Увага!!!Діти на дорозі"

    Місячник "Увага!!!Діти на дорозі"
    Щорічно, протягом вересня, в школі проводяться заходи присвячені безпеці дітей на проїжджій частині, адже статистика невтішно констатує, що з року у рік кількість постраждалих у дорожньотранспортних пригодах не зменшується. Отже, питання присвячені вивченню правил дорожнього руху є надзвичайно важливою справою, якій у школі присвятили ряд заходів.
  • Онлайн-зустріч "Воркшоп"

    Онлайн-зустріч "Воркшоп"
    12 жовтня 2022 року відбулася онлайн-зустріч "Воркшоп" за участі усіх асистентів учителів громад Ковельського району. Ділилася власним досвідом роботи у Річицькому ліцеї асистент учителя та корекційний педагог Трофімук В.С.
  • Тиждень протидії торгівлі людьми

    Тиждень протидії торгівлі людьми
    Впродовж тижня класними керівниками та практичним психологом були проведені тематичні виховні заходи із застосуванням технологій дистанційного навчання.
  • Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек - 2022

    Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек - 2022
    Протягом 1–31 жовтня 2022 р в Річицькому ліцеї Міжнародний місячник шкільних бібліотек «В НАС ЄДИНА МЕТА – УКРАЇНА СВЯТА, НЕЗДОЛАННА НІКИМ І НІКОЛИ!."
  • Тиждень БЖД

    Тиждень БЖД
    З метою проведення цілеспрямованої профілактичної роботи серед учасників освітнього процесу з питань безпеки життєдіяльності, підвищення рівня інформаційно-роз’яснювальної діяльності з виховання поважного ставлення до безпеки і здоров’я людини як основи для реалізації успішного життя, опанування навичок безпечної поведінки в умовах воєнного стану в закладі освіти проходив тиждень знань з безпеки життєдіяльності «Обережно: небезпека!» з 31.10 до 04.11.2022 року.
  • Обласний етап етапу акції-конкурсу "Ластівка міська - птах року 2022"

    Обласний етап етапу акції-конкурсу "Ластівка міська - птах року 2022"
    У листопаді 2022 підведено підсумки обласного етапу природоохоронно-пропагандистської Всеукраїнської акції-конкурсу «Ластівка міська-птах року 2022». В орнітологічній акції взяли участь понад 160 учасників, вихованців гуртків та здобувачів освіти
    Вітаємо ученицю 11-А класу Річицького ліцею Костючик Іванну з ІІ місцем за кращий літературний твір, власні оповідання, казки, вірші про птахів (педагог-наставник К- вчитель біології Костючик Л.П.)
  • "Разом до перемоги"

    "Разом до перемоги"
    "Разом до перемоги" - такий клич кинув парламент учнівського самоврядування Річицького ліцею всім учасникам освітнього процесу, закликаючи прийняти участь у благодійному ярмарку на підтримку ЗСУ.
    Учні, при підтримці батьків, підхопили цей клич і з патріотичною завзятістю відгукнулися на заклик, приготувавши велику кількість різноманітного "товару", який користується попитом на шкільних ярмарках.
  • Обласний конкурс «Світ не знав, що він українець"

    Обласний конкурс «Світ не знав, що він українець"
    Протягом травня-жовтня 2022 року КУ «ВО МАН» спільно з Волинським національним університетом імені Лесі Українки було проведено обласний конкурс краєзнавчих, дослідницьких та мультимедійних проєктів «Світ не знав, що він українець», присвячений 130-річчю від дня народження Михайла Кравчука. Учениця 11-А класу нашого освітнього закладу Костючик Іванна заняла І місце в номінації "Дослідницькі та краєзнавчі проєкти"( робота "Діяльність М.П. Кравчука в структурах ВУАН ")
  • Місячник правового та превентивного виховання

    Місячник правового та превентивного виховання
    Всі проведені заходи, проведені під час місячника, сприяли профілактиці шкідливих звичок, протиправній поведінці тощо.
  • Шкільний етап конкурсу "Учитель року-2023"

    Шкільний етап конкурсу "Учитель року-2023"
    З метою підтримки майстрів педагогічної праці, виявлення творчих талановитих педагогів, популяризації нових освітніх технологій, поповнення інформаційного банку педагогічного досвіду, на виконання наказу у листопаді проходив шкільний етап конкурсу у таких номінаціях: «Захист України», «Початкова освіта», «Основи здоров»я», «Фізична культура». Учителі мали змогу продемонструвати володіння методикою сучасного уроку, нетрадиційність, новаторство у своїй роботі.
  • "Хай квітами встелиться там України дорога, де чекає її Велика Перемога!"

    "Хай квітами встелиться там України дорога, де чекає її Велика Перемога!"
    Річицький ліцей став учасником благодійного освітнього проєкту Flowers4School, спрямованого на озеленення шкіл України. У рамках проєкту школа отримала бокс із цибулинами від Асоціації квіткових виробників Нідерландів та України.
    Дякуємо Flowers4School та головному організаторові інтернет-магазину Florium за колекцію квітів (500 цибулин).
  • Обласна учнівська конференція «Волинь у дослідженнях юних науковців» - 2022

    Обласна учнівська конференція «Волинь у дослідженнях юних науковців» - 2022
    2 грудня 2022 року відбулася обласна науково-практична конференція "Волинь у дослідження юних науковців" з використанням дистанційних форм. Костючик Іванна - учениця 11-А класу Річицького ліцею взяла участь в конференції з доповідю "ДІЯЛЬНІСТЬ М.П.КРАВУКА В СТРУКТУРАХ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ АКАДЕМІЇ НАУК (ВУАН)". Науковий керівник: Середюк Роман Романович.
  • Всеукраїнська акція "16 днів проти насильства"

    Всеукраїнська акція "16 днів проти насильства"
    З метою привернення уваги громадськості до проблем попередження та подолання насильства в сім’ї в умовах воєнного стану, забезпечення рівних прав жінок та чоловіків, недопущення випадків насильства щодо дітей та підлітків, у нашому освітньому закладі з 25 листопада по 10 грудня 2022 року проводилася Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства».
  • Адаптація 5-го класу

    Адаптація 5-го класу
    Перехід учня з початкової школи другого ступеня супроводжується низкою специфічних проблем, що потребують особливої уваги. Складність цього періоду зумовлена, насамперед, сукупністю психофізіологічних та особистісних змін, які відбуваються у внутрішньому світі дітей на межі 3-4 і 5-х класів.На основі цього в Річицькому ліцеї відбувся консиліум за участі педагогів, психолога та адміністрації закладу по адаптації учнів 5-х класів у середній школі.
  • Декада «Григорій Сковорода – філософ, педагог, мислитель»

    Декада «Григорій Сковорода – філософ, педагог, мислитель»
    З метою вшанування й осмислення інтелектуального надбання Григорія Сковороди здобувачі освіти та учителі закладу освіти долучились до заходів з нагоди 300-річчя від дня народження великого мрійника, мандрівного філософа та педагога.
  • Тиждень початкових класів

    Тиждень початкових класів
    З 12 по 16 грудня в Річицькому ліцеї проходив Тиждень початкових класів.Реалізація основних завдань у рамках тижня:
    активізація методичної роботи, розвиток творчої діяльності, професійної майстерності та компетентності педагогів;
    створення у навчально-виховному процесі атмосфери успіху, яка сприяє розвитку особистості дитини, розкриттю унікальних здібностей вихованців, відчуття радості за свої досягнення, віри у власні сили, наполегливості у подоланні труднощів;
    обмін педагогічним досвідом.
  • Засідання КППС

    Засідання КППС
    20 та 23 грудня в Річицькому ліцеї відбулося засідання КППС за участі представника ІРЦ. Було підведено підсумки за результатами моніторингу навчальних досягнень дітей з ООП.