Ernest Heminway

Timeline created by Magnel07
 • Neixement

  Neixement
  -Heminway va neixer en Oak Park un poble ubicat en el estat de Illinois.
 • Infantesa

  Infantesa
  -Al llarg de la seva infantesa passava els estius amb la seva família en una casa d'estiu prop de Wallon Lake on amb el seu pare es dedicava a les activitats de caça i supervivència, aquestes experiències influiran a l'hora de escriure les seves histories.
 • Adolescència

  Adolescència
  -De 1913 a 1917 va assistir Oak Park and River Forest High School, on destaca en diferents esports però sobretot en el boxa. En el seu penúltim any de carrera va cursar una carrera de periodisme, els seus articles foren presentats en The Trapeze, el periòdic de l'escola, aquest article tractava de l' orquestra sinfonica de la ciutat de Chicago.
 • Primera guerra mundial

  Primera guerra mundial
  -Heminway participa a la IGM com a conductor d'ambulàncies per la creu vermella a Italià.El 8 de juny d'aquest any va ser malferit en dues cames per un dispar de morter, va ser operat de forma inmediat i traslladat a un hospital en Milà.Durant la seva recuperació s'enamora d' Agnes von Kurowsky,una infermera major que el per 7 anys, però aquest amor no era corresponent, aquest fet li serviria d'inspiració per el seu llibre "Adeu a les armes". Finalment va tornar als EUA, en gener de 1919.
 • Paris i la generació perduda

  Paris i la generació perduda
  -Despres de la guerra aconsegueix un treball en el periodic "Toronto star". En 1921 es contractat com a corresponsal, i marxa cap a París amb la seva primera dona, Hadley. En París establix contacte amb escriptors i artistes que influenciarien a la seva obra com:Joyce, Pound, Picasso, Miró etc....En 1926 publica el seu primer llibre d'eixit "Fiesta", influenciat per els seu viatges a Espanya, dedica aquesta novel·la a la seva dona i al seu fill
 • Tornada als EUA

  Tornada als EUA
  Després de el seu divorci de la seva primera dona deixa enrrere París i torna als EUA on viu amb la seva segona dona Pauline, i on es dedica a escriure les seves novel·les "Adeu a les armes", i "Mort a la tarda", un assaig que reflexiona el enfrontament entre l'home i la mort, a més de les novel·les es dedica a la escriptura de contes.En 1933 viatja a Africa i el seu pas per l'est l'inspira a escriure els seus contes "La curta i feliç vida de Francis Macomber" i "Les neus del Kilimanjaro".
 • Guerra civil espanyola

  Guerra civil espanyola
  En 1937 s'allista com a corresponsal i marxa en tres ocasions a Espanya amb Martha Gellhorn on cobreixen cròniques i articles periodístics i participa a l'elaboració del documental "Una terra espanyola".En la segona visita es entre agost i desembre d'aquell any i cobreix la batalla de Teruel.En 1938 esta present en la batalla de l'Ebre, un cop veu que la guerra esta decidida per els franquistes abandona Espanya via Barcelona. La guerra l'inspira a escriure "Per qui doblen les campanes
 • Segona guerra mundial

  Segona guerra mundial
  -En 1940 es torna a casar, en aquesta ocasió amb Martha Wellhorn, i trasllada la seva residencia a Cuba. En 1944 al 1945 Ernest s'unex com a corresponsal de guerra a Europa.En maig del 44 arriba a Londres on coneix a Mary Welsh.Heminway va estar present a la batalla de Normanida, la lliberació de París, la batalla del bosc Hurtgen i la de les Ardenes. A mes de cobrir la guerra va lliderar una petita banda de milicians, fet que esta prohibit per els corresponals
 • Vida després de la guerra

  Vida després de la guerra
  -Després de la guerra Heminway es torna a casar per última vegada amb Mary Welsh en 1946.En 1948 viatja a Venecia per recordar la IGM, en el seu viatge coneix i s'enamora d'una aristrocata de 19 anys anomenada Adriana Ivancich, després del viatje publica en 1950 "A l'altre costat del riu i entre els arbres" rebent critiques negatives
 • El vell i el mar

  El vell i el mar
  -En 1952, furios per les critiques negatives del seu anterior llibre, Heminway decideix escriure el "Vell i el mar" on refelexa totes les seves emocions i sentiments hacia la pesca en un sentit autobiogràfic. Guanya el premi pulitzer en maig de 1952.En 1954 viatja a Africa, on casi mor per dos accidents consecutius d'avió, es el segon el qui el deixa malferiti al bord de la mort, despres del incident molts periodistes van informar erroneament de la mort d'Ernest.Finalment va ser atés a Endebbe.
 • Premi nobel

  Premi nobel
  -Heminway va guanyar el premi nobel en 1954, pero a causa de les seves ferides no va poder anar , pero va preparar un discurs. En 1956 torna a Europa on pasa per l'hotel Ritz en París,lloc on es va ajotllar amb Hadley durant els anys 20.Va recuperar uns baguls que no va reclamar en el seu moment els quals contenien recorts i escrits que va escriure quan jove. Emocionat amb aquest descobriment torna a Cuba en 1957 i comença a treballar en la seva autobiografía "Paris era una festa"
 • Suicidi

  Suicidi
  -Degut al cop d'estat de Fidel Casto Heminway abandona Cuba en 1960.En aquest any Heminway viatja a Espanya per ultima vegada per una secció fotografica, es aquí on es comença a notar-se un deteriorament fisic i mental de Heminway.Torna als EUA on es tractat en la clinica Mayo i se li dona l'alta en gener de 1961.Torna en abril d'aquest any per un intent de suicidi i es tractat a base d'electroshock i se li torna a donar l'alta en juny de 1961.Dos dies després es suicida amb una escopeta.