שנות ה90

שנות ה90

By ilai
  • מלחמת המפרץ

    מלחמת המפרץ
    מלחמת המפרץבמהלכה הוקמה, ברשות האומות המאוחדות, קואליציה בראשות ארצות הברית על מנת לתקוף את עיראק בתגובה לפלישתה לכווית. לאחר הפלישה העיראקית לכווית וכיבושה, החלה מועצת הביטחון של האומות המאוחדות בנקיטת סנקציות כלפי עיראק והציבה בפניה אולטימטום
  • מבצע שלמה - יהודי אתיופיה מגיעים לישראל

    מבצע שלמה - יהודי אתיופיה מגיעים לישראל
    מבצע שלמהמבצע שלמה - יהודי אתיופיה מגיעים לישראל 21.5.1991
    אתיופיה וישראל חידשו את היחסים הדיפלומטים הגלויים לאחר שאתיופיה נהפכה לרפובליקה עממית בספטמבר 1987. בין נובמבר 1988 למאי 1991 הגיעו כ-15,000 יהודים מבירת אתיופיה. הם שוכנו במחנות פליטים בהמתנה להיתרי עלייה לישראל.
  • הסכם אוסלו

    הסכם אוסלו
    הסכם אוסלוההסכם שנחתם בין ישראל לבין הארגון לשחרור פלסטין (אש"ף), כחלק מתהליך השלום בין ישראל לפלסטינים מאז שנת 1993. השם הרשמי של הסכמים אלה הוא "הסכם העקרונות".ההסכם נועד להביא לפתרון קבע את מכלול הסוגיות התלויות ועומדות בסכסוך הישראלי-פלסטיני.
  • הקמת ערוץ 2

    הקמת ערוץ 2
    הקמת עורץ2
    לאחר שבע שנים של שידורים ניסיוניים, במהלכן נעשו ניסיונות כושלים לערוך מכרזים לבחירת זכיינים, הסתיים המכרז לבחירת הזכייניות להפעלת הערוץ, ונבחרו שלוש חברות כמעט אלמוניות: "שידורי קשת", "רשת" ו"טלעד" (שגם הייתה חברת הפקה). ב-4 בנובמבר 1993 החל הערוץ לפעול כערוץ מסחרי, וכלל פרסומות. עם הזמן נהפך הערוץ לערוץ הטלוויזיה הישראלי המצליח והנצפה ביותר, ושידר תכנים בולטים ופופולריים.
    במסגרת הרצועה משודרות תוכניות בידור, תוכניות ילדים, אקט
  • הסכם שלום ישראל וירדן

    הסכם שלום ישראל וירדן
    הסכם השלום בין ישראל לירדןהסכם התגבש באמצע 1994 לאחר שבמשך עשרות שנים נפגשו מנהיגי ישראל בחשאי עם חוסיין מלך ירדן, שלא הסכים לקיים איתם שיחות גלויות. ראש הממשלה יצחק רבין ושר החוץ שמעון פרס קיימו מספר פגישות עם חוסיין והבהירו לו, כי לאחר שנחתם ההסכם עם אש"ף, עלולה ירדן להישאר "מחוץ למשחק".
  • ראש ממשלת ישראל, יצחק רבין נרצח

    ראש ממשלת ישראל, יצחק רבין נרצח
    רצח רבין
    ב4.11.1995 יצחק רבין נרצח רצח פוליטי ע"י יגאל עמיר שהתנגד למדיניות ממשלתו של רבין.
    לרצח היו השלכות רבות על המצב הפוליטי והוא אפילו תואר כנקודת שבר ביחסים בין שמאל וימין*.
    שמאל וימין- במדינת ישראל שמאל וימין נמדדים ע"י ביטחון שמאל- מאמינים שצריך לתת שטחים לערבים ולעשות איתם שלום
    ימין- מאמינים שצריך להרוג את הערבים ולהשתלט על האזורים שלהם.
  • המצאתו וההתווכחות על שמו

    המצאתו וההתווכחות על שמו
    DVD הוא תקליטור שהמידע בו מאוחסן בצפיפות גבוהה במיוחד, דבר המאפשר לאחסן על-גבו מידע דיגיטלי רב. עם המצאת ה-DVD ניתן לו שם זה כראשי תיבות באנגלית של Digital Video Disc ("תקליטור וידאו סיפרתי"). במשך הזמן הוחלט שראשי התיבות יציינו Digital Versatile Disc ("תקליטור סיפרתי רב-שימושי") כדי לא לרמוז ש-DVD משמש לסרטים בלבד. היות שלא הושגה הסכמה באשר לראשי התיבות הנכונים, והנושא היה שנוי במחלוקת במשך מספר שנים, הוחלט באופן רשמי כי השם DVD לא יהווה ראשי תיבות כלשהן.
  • פתיחת מנהרת הכותל והמהומות

    פתיחת מנהרת הכותל והמהומות
    מהומות מנהרת הכותלמהומות מנהרת הכותל, שקרו בעקבות פתיחת מנהרת הכותל. המהומות היו שלושה ימי לחימה בין מדינת ישראל לבין הפלסטינים, שנערכו ממוצאי יום כיפור, 23 בספטמבר עד 27 בספטמבר 1996. המהומות החלו לאחר פתיחתה של מנהרת מוצא ממנהרות הכותל למעבר תיירים, על-פי החלטתו של ראש ממשלת ישראל, בנימין הנתניהו, וקריאתו של יאסר ערפאת לעם הפלסטיני להגיב באלימות נגד צעד זה.
  • אסון היסעורים

    אסון היסעורים
    אסון היסעורי
    אסון המסוקים הוא תאונה אווירית שהתרחשה בליל 4 בפברואר 1997, כאשר שני מסוקי יסעור של חיל האוויר הישראלי התנגשו מעל עמק החולה, בעת שהובילו לוחמים מחטיבת הנח"ל, חטיבת גולני, שריון ומיחידות נוספות למוצבי צה"ל ברצועת הביטחון, דלעת ובופור, שבדרום לבנון. באירוע נהרגו כל 73 החיילים שהיו במסוקים. שמונה מתוכם היו אנשי הצוות שהטיסו את המסוקים
  • אסון המכביה

    אסון המכביה
    אסון המכביה!!!!!!!
    בתאריך ה-14 ביולי 1997, התמוטט גשר שהוקם כדי לאפשר את מעבר משלחות המכביה לאצטדיון רמת גן. בשל קריסת הגשר נפלו למי נהר הירקון המזוהמים רוב חברי המשלחת האוסטרלית, בה היו 373 ספורטאים וחלק מחברי המשלחת האוסטרית, שמנתה 51 ספורטאים. תוצאות האירוע: ארבעה מחברי המשלחת האוסטרלית קיפחו את חייהם, 69 ספורטאים נוספים נפצעו בדרגות שונות של פציעה. גם המחלצים שנכנסו למים על מנת לחלץ את הספורטאים נפגעו.
  • הסכם ואי

    הסכם ואי
    הסכם מזכר נהר ואי הוא הסכם בין ישראל לאש"ף שנועד לפרט צעדים למימוש הסכמי אוסלו ולקבוע לוח זמנים

    מדויק לביצוע הצעדים הנדרשים בהסכמים, תוך שמירה על הדדיות. ההסכם נחתם ב-23 באוקטובר 1998, בטקס רשמי בבית הלבן, על ידי ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו, יושב ראש הוועד הפועל של אש"ף יאסר ערפאת, ונשיא ארצות הברית ביל קלינטון כעד.