ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΘΕΡΙΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟ 1980

  • ΜΟΣΧΑ

    ΜΟΣΧΑ
    Με πληθυσμό 23.576.879 κατοίκους, είναι η μεγαλύτερη πόλη της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ευρώπης. Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Μόσχοβα, παραποτάμου του Βόλγα, στο δυτικό μέρος της χώρας. Είναι απ' τα μεγαλύτερα διοικητικά, πολιτιστικά, συγκοινωνιακά και βιομηχανικά κέντρα της χώρας.
  • ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ

    ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
    Το Λος Άντζελες είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών από άποψη πληθυσμού (περίπου 13 εκατομμύρια), καθώς και ένα από τα σημαντικότερα οικονομικά, πολιτιστικά επιστημονικά και ψυχαγωγικά κέντρα του κόσμου. Βρίσκεται στη δυτική ακτή των Η.Π.Α., στην πολιτεία της Καλιφόρνιας.Η πόλη έχει μήκος 71 χιλιόμετρα και πλάτος 47 χιλιόμετρα. Η πόλη αποτελεί ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα μέρη στον κόσμο, καθώς κατοικούν άνθρωποι προερχόμενοι από κάθε γωνιά της γης,
  • ΣΕΟΥΛ

    ΣΕΟΥΛ
    Η Σεούλ είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Νότιας Κορέας. Το όνομά της πόλης προέρχεται από την αρχαία κορεατική λέξη Σόραμπολ ή Σόμπολ που σημαίνει η "κύρια πόλη". Με έναν πληθυσμό πάνω από δέκα εκατομμύρια ανθρώπων που ζουν μέσα στα όρια των περιχώρων της, η Σεούλ είναι μια από τις πολυπληθέστερες πόλεις στον κόσμο. Επιπλέον με έκταση μόνο 607 τετραγωνικών χιλιομέτρων, είναι επίσης μια από τις μικρότερες και τις πιο πυκνοκατοικημένες μεγάλες πόλεις.
  • ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

    ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ
    Η Βαρκελώνη (στα ισπανικά Barcelona) έχει πληθυσμό 5 εκατομμυρίων κατοίκων. Σήμερα αποτελεί τη δεύτερη σημαντικότερη πόλη του ισπανικού κράτους όσον αφορά τον πληθυσμό (πρωτεύουσα της Αυτοδιοικούμενης Περιφέρειας της Καταλωνίας) και την οικονομία μετά την Μαδρίτη.
    Σήμερα η Βαρκελώνη είναι μια από τις πιο επιθυμητές πόλεις για τουρισμό του Σαββατοκύριακου στην Ευρώπη και διαθέτει καλή ποιότητα ζωής. Το 1992, η καταλανική πρωτεύουσα διοργάνωσε την 25η θερινή Ολυμπιάδα.
  • ΑΤΛΑΝΤΑ

    ΑΤΛΑΝΤΑ
    Η Ατλάντα (Atlanta) είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας Τζόρτζια των ΗΠΑ. Είναι η έδρα της κομητείας Φάλτον, αν και τμήμα της πόλης εκτείνεται στην κομητεία ΝτεΚάλμπ. Έχει πληθυσμό πληθυσμό 486.411 κατοίκων και αποτελεί το κέντρο μιας μητροπολιτικής περιοχής με 5.138.233 κατοίκους, η 9η μεγαλύτερη μητροπολιτική περιοχή των ΗΠΑ.
  • ΣΙΔΝΕΙ

    ΣΙΔΝΕΙ
    Το Σίδνεϊ (Sydney, προφέρεται Σύντνυ) είναι η μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, και πρωτεύουσα της Νέας Νότιας Ουαλίας (New South Wales) της πολυπληθέστερης πολιτείας της Ωκεανίας. Τα τρία μοναδικά χαρακτηριστικά της πόλης του Σίδνεϊ είναι το βαθύ φυσικό του λιμάνι, η γέφυρα του λιμανιού και το επιβλητικό κτίριο της όπερας.
  • ΑΘΗΝΑ

    ΑΘΗΝΑ
    Η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα της Ελλάδας από το 1834 και η μεγαλύτερη πόλη της. Βρίσκεται στην Αττική και είναι από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου, με την καταγεγραμμένη ιστορία της να φθάνει ως το 3.200 π.Χ.
    Μια κοσμοπολίτικη μητρόπολη σήμερα, η σύγχρονη Αθήνα είναι το κέντρο της οικονομικής, χρηματοπιστωτικής, βιομηχανικής, πολιτικής και πολιτιστικής ζωής της Ελλάδας.
  • ΠΕΚΙΝΟ

    ΠΕΚΙΝΟ
    Το Πεκίνο είναι η πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και μία από τις τέσσερις μεγάλες αρχαίες πρωτεύουσες της Κίνας. Είναι η δεύτερη σε πληθυσμό μεγαλύτερη πόλη της χώρας μετά τη Σανγκάη. Έχει περίπου 14.500.000 κατοίκους. Το Πεκίνο αναγνωρίζεται ως πολιτικό, εκπαιδευτικό, και πολιτιστικό κέντρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, ενώ η Σαγκάη και το Χονγκ Κονγκ υπερισχύουν στους οικονομικούς τομείς.
  • ΛΟΝΔΙΝΟ

    ΛΟΝΔΙΝΟ
    ο Λονδίνο είναι η πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως και της Αγγλίας, στα νοτιοανατολικά της οποίας βρίσκεται. Εκτείνεται εκατέρωθεν του ποταμού Τάμεση, όπου βρίσκεται και το λιμάνι του, ένα από τα μεγαλύτερα στη χώρα. Η ιστορία του ανάγει την ίδρυσή του στους Ρωμαίους. Αποτελεί μεγάλο επιχειρηματικό, χρηματοοικονομικό και πολιτιστικό κέντρο. Εκεί εδρεύουν πλήθος εταιρειών, οργανισμών, καθώς και διαφόρων άλλων παγκόσμιων Ιδρυμάτων.
  • ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΙΡΟ

    ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΙΡΟ
    Το Ρίο ντε Τζανέιρο ή Ρίο Ιανέιρο (Ποταμός του Ιανουαρίου), είναι πόλη στη νοτιοανατολική Βραζιλία, πρωτεύουσα της ομώνυμης πολιτείας. Η πόλη ήταν η πρωτεύουσα της Βραζιλίας (1763-1960) και της πορτογαλικής αυτοκρατορίας (1808-1821).Ο πληθυσμός της πόλης είναι περίπου 6.094.183, σε μια περιοχή 1182,3 km² και της ευρύτερης μητροπολιτικής περιοχής εκτιμάται στα 11-12 εκατομμύρια. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βραζιλίας μετά από το Σάο Πάολο. Οι κάτοικοι της πόλης είναι γνωστοί ως Καριόκας.