KUNST TOP 10

Timeline created by Nannah01
 • Rijksmuseum - Pierre Cuypers

  Rijksmuseum - Pierre Cuypers
  Materiaal: baksteen, enz.
  Ik heb het rijksmuseum gezien bij de uitleg van mevrouw. Ze gaf uitleg over de CAP Amsterdam. Waar ik overigens niet naartoe ben gegaan.
  Opvallend is de rode baksteen die gebruikt is bij het exterieur. De bouwstijl komt uit de 19e eeuw. De torens geven een monumentale uitstraling, waardoor dit gebouw een koninklijke status krijgt.
  Ik waardeer dit werk, omdat het in Amsterdam een bezienswaardigheid is. Je kan mooie kunstwerken bekijken en de omgeving eromheen is mooi.
 • Sagrada Família - Antoni Gaudí

  Sagrada Família - Antoni Gaudí
  Materiaal: natuursteen, mozaïek
  Ik heb de Sagrada gezien tijdens de reis naar Barcelona. Dit heb ik verwerkt in mijn CZP. Dit was tijdens de herfstvakantie in 2018.
  Opvallend is het uitgebreide en gedetailleerde werk aan de buitenkant. De binnenkant is kalm en straalt rust uit. Het glaswerk heeft veel kleur. De mozaïek is ook opvallend.
  Ik waardeer dit werk, omdat de maker iets heeft bedacht wat over honderden jaren af zou zijn. Hij ging er al vanuit dat hij de Sagrada Familia niet af zou zien.
 • Fountain - Marcel Duchamp

  Fountain - Marcel Duchamp
  Materiaal: gesigneerd urinoir
  Ik heb dit werk gezien tijdens de les CKV. Mevrouw legde de opdracht uit van Rebel Rebel en liet dit werk zien op beeld.
  Opvallend is het gebruik van materiaal, want er is niet veel veranderd aan het urinoir. Het urinoir is wit en de tekst erop is zwart. Hierdoor valt de tekst op.
  Ik waardeer dit werk, omdat de maker het verhaal weer duidelijk laat zien. Elk voorwerp is kunst, ook al is het een toilet. Daar ben ik het mee eens en daarom waardeer ik het.
 • We Can Do It! - J. Howard Miller

  We Can Do It! - J. Howard Miller
  Materiaal: papier
  Ik heb dit werk gezien tijdens de module Rebel Rebel. Ik heb dit werk gebruikt van internet voor de poster die we moesten maken als opdracht.
  De compositie straalt veel energie en kracht uit. Opvallend is dat de vrouw een stoer uiterlijk heeft en de kleuren staan in contrast met elkaar. Dat zorgt ervoor dat de poster duidelijk overkomt en zijn verhaal verteld.
  Ik waardeer dit werk, omdat de maker goed nagedacht heeft over zijn boodschap en dit duidelijk weergeeft in het werk.
 • Strandbeest - Theo Jansen

  Strandbeest - Theo Jansen
  Materiaal: pvc-buis, plastic en tiewrap
  Ik heb dit werk gezien bij een opdracht die we voor CKV moesten doen in een module. Ik kwam het tegen op internet.
  Opvallend is het bewegen van het strandbeest. Het beweegt door de wind en omdat alle materialen zo licht van gewicht zijn, komt het makkelijk in beweging.
  Ik waardeer dit werk, omdat Theo Jansen een systeem hiervoor bedacht heeft. Technisch klopt alles en het is uitgebreid. Hij heeft hier veel energie ingestopt en daar heb ik respect voor.
 • Kissing Coppers - Banksy

  Kissing Coppers - Banksy
  Materiaal: Verf – stencil graffiti
  Ik heb dit werk gezien op internet voor de module Rebel Rebel in periode 3.
  Opvallend aan dit werk zijn de twee politieagenten die elkaar zoenen. Ze zijn geschilderd in zwart/wit. De agenten houden elkaar vast en er zijn handboeien te zien.
  Ik waardeer dit werk, omdat de maker duidelijk laat zien dat homoseksualiteit normaal is. De acceptatie van homoseksualiteit is belangrijk. Mensen discrimineren is niet normaal en moet aangepakt worden.
 • In Orbit - Tomas Saraceno

  In Orbit - Tomas Saraceno
  Materiaal: Stalen draden
  Ik heb dit kunstwerk gezien tijdens CAP 3 in Düsseldorf op 26 november. We mochten het beklimmen. Het was erg spannend.
  Opvallend is dat dit werk in de lucht gespannen is. Op het net liggen zilveren ‘ballen’ die gevuld zijn met lucht en kussens waar je op kan rusten. Het net is erg stevig.
  Ik waardeer dit werk, omdat Tomas Saraceno dit werk gebaseerd heeft op een spinnenweb. Je voelt je ook een spin in een web als je hierop zit. De gedachte hierachter vind ik mooi.
 • Van Gogh - Daan Roosegaarde fietspad

  Van Gogh - Daan Roosegaarde fietspad
  Materiaal: steentjes
  Ik heb dit kunstwerk gezien op internet tijdens een opdracht voor CKV waar ik toevallig dit voorbij zag komen. De steentjes die in het fietspad zijn verwerkt hebben een groene en blauwe kleur. Het patroon op het fietspad lijkt op een vingerafdruk met allerlei golven.
  Ik waardeer dit werk, omdat de maker een plek wil creëeren wat mensen als bijzonder ervaren. Het is ook erg interessant hoe hij de technische kant koppelt aan de beleving van het publiek.
 • Congo Tales - The Plot door Pieter Henket

  Congo Tales - The Plot door Pieter Henket
  Materiaal: fotopapier
  Gezien op 24 oktober in museum De Fundatie tijdens tentoonstelling Congo Tales.
  Opvallend is het licht. De kleuren komen tot hun recht! De donkere kleuren zijn gecombineerd met de gloed van het licht.
  De ogen van de mannen zijn gericht op wat anders dan de camera, behalve die van de middelste man. Dat zorgt voor diepgang.
  Ik waardeer dit werk, omdat het een verhaal verteld. Het is duidelijk dat dit werk gaat over de dood en overleven. Daarom sprak dit werk mij erg aan!
 • 108 pond lavendelvloer - Herman de Vries

  108 pond lavendelvloer - Herman de Vries
  Materiaal: lavendel
  Deze vloer is gemaakt van lavendel en ben ik tegengekomen in het Rijksmuseum Twenthe. Op dinsdag 3 maart 2020 heb ik dit gezien.
  Opvallend is het materiaal gebruik. Wie gebruikt er nou lavendel op zijn vloer? Maar het is kunst en erg bijzonder. De kleur is paars maar heel licht paars. De hele kamer ruikt naar lavendel.
  Ik waardeer dit werk, omdat de maker heel simpel iets bedacht heeft wat publiek trekt. Het is heel simpel maar ook erg mooi en de geur is geweldig.
 • Period:
  10,000 BCE
  to
  3,000 BCE

  Tijd van jagers & boeren

 • Period:
  3,000 BCE
  to
  -500 BCE

  Tijd van Grieken & Romeinen

 • Period:
  500
  to
  1000

  Tijd van monniken & ridders

 • Period:
  1000
  to
  1500

  Tijd van steden & staten

 • Period:
  1500
  to

  Tijd van ontdekkers & hervormers

 • Period: to

  Tijd van regenten & vorsten

 • Period: to

  Tijd van pruiken & revoluties

 • Period: to

  Tijd van burgers & stoommachines

 • Period: to

  Tijd van wereldoorlogen

 • Period: to

  Tijd van Televisie & computers