FETS MÉS IMPORTATS DE LA 1 GUERRA MUNDIAL

Timeline created by Marcmc03
 • INICI

  INICI
  Un estudiant nacionalista serbi, Gavrilo Princip, assassina a Sarajevo (Bòsnia i Hercegovina) a l'arxiduc Francesc Ferran d'Habsburg, hereu del tron de l'Imperi Austrohúngaro.
 • GUERRA DE MOVIMENTS

  GUERRA DE MOVIMENTS
  Van tenir lloc durant 1914, centrades en els esforços alemanys per derrotar França
 • BATALLA DEL MARNE I CURSA CAP EL MAR

  BATALLA DEL MARNE I CURSA CAP EL MAR
  En la Primera Batalla del Marne, del 6 al 13 de setembre de 1914, situada en la campanya al nord de París, els exèrcits francesos, reorganitzats pel mariscal Joffre, van aconseguir aturar l'avanç dels alemanys, trencant el seu avanç i convertint la guerra ràpida del Pla Schlieffen en guerra de posicions.
 • DECLAREN GUERRA A SERBIA

  DECLAREN GUERRA A SERBIA
  El 28 de juliol de 1914, un mes i un dia després que l'arxiduc Franz Ferdinand d'Àustria i la seva esposa fossin assassinats per un nacionalista serbi a Sarajevo, Àustria-Hongria declara la guerra a Sèrbia, moment que marca el començament efectiu de la primera Guerra Mundial.
 • BATALLA DE TANNENBERG

  BATALLA DE TANNENBERG
  La batalla de Tannenberg de 1914 va enfrontar als Imperis Rús i alemany al començament de la Primera Guerra Mundial, a prop de la localitat de Allenstein a Prússia Oriental. Aquest enfrontament va resultar ser de considerable importància a la Gran Guerra, i va tenir lloc del 26 al 30 d'agost de 1914.
 • GUERRA DE TRINXERES

  GUERRA DE TRINXERES
  Aquesta fase del conflicte es va caracteritzar per la guerra de trinxeres i la utilització de metralladores,llença flames i gasos asfixiants amb l'objectiu de provocar el màxim desgast a l'enemic.
 • La entrada de E.Units i el Japò a la guerra

  La entrada de E.Units i el Japò a la guerra
  Al 1915 el E.Units i el Japòvan veure que els Aliats podian perdre la guerra i aixó significaria que no podria cobrar els prestecs conceguits
 • BATALLA DE GAL·LIPOLI

  BATALLA DE GAL·LIPOLI
  Els aliats van planear arrebasar a Turquia l'estret dels Dardanels.Es va dur a terme el desambarcament i posterior batalla de Gal·lipoli,va fracasar i les pérdues van ser grandioses per la triple entesa.
 • BATALLES FRONT OCCIDENTAL

  BATALLES FRONT OCCIDENTAL
  Batalla de Verdun, lliurada del 21 de febrer al 18 de desembre de 1916, va ser la més gran i més llarga batalla de la Primera Guerra Mundial al front occidental entre els exèrcits alemany i francès Batalla de Somme 1916 va, ser una de les més llargues i sagnants de la Primera Guerra Mundial, amb més d'un milió de baixes entre els dos bàndols. Les forces britàniques i franceses van intentar trencar les línies alemanyes al llarg del front del riu Somme, al nord de França.
 • REVOLUCIÓ RUSSA

  REVOLUCIÓ RUSSA
  Lenin va liderar una revolució que pretenia portar a la practica les teories marxistes. Aquesta revolució va posar fi a la Rússia dels tsars i va instaurar un nou model social i politic: la Unio Sovietica
 • TRACTAT DE BREST-LITOVSK

  TRACTAT DE BREST-LITOVSK
  El govern sovietic va signar amb les potencies centrals el Tractat de Brest-Litovsk, que va posar fi a la participació russa en el conflicte
 • TURQUIA I AUSTRIA ABANDONEN

  TURQUIA I AUSTRIA ABANDONEN
  Entre el setembre i octubre, es van rendir aquests dos països
 • ALEMANYA FIRMA LA CAPITULACIÓ

  ALEMANYA FIRMA LA CAPITULACIÓ
  Després de diverses ofensives alemanyes fracassades i de nombrosos amotinaments a les ciutats, el kàiser Guillem II va abdicar i es va instaurar la república a Alemanya.
  Novembre de 1918 es va signar l'armistici que va posar fi a la guerra.