Calle san martín córdoba (argentina) siglo xx

Fets del segle XX

  • Segona Revolució Industrial

    Segona Revolució Industrial
    La segona revolució industrial correspon a l'època entre el 1873 i 1914 a Europa, als Estats Units d'Amèrica, al Canadà i al Japó..
    Els invents de la segona meitat del segle XIX van ser fruit d'una cooperació més intensa entre la investigació científica. Però la segona revolució industrial va néixer de la utilització de noves fonts d'energia.
  • Enfonsament del Titanic

    Enfonsament del Titanic
    Durant el seu viatge inaugural entre Southampton (Gran Bretanya) i Nova York, la nit del 14 al 15 d'abril del 1912 topà amb un iceberg, fet que provocà la seva destrucció i enfonsament i la mort de més de 1.515 persones (d'un total de 2.224).
  • Primera Guerra Mundial

    Primera Guerra Mundial
    La Primera Guerra Mundial o la Gran Guerra fou un conflicte bèl·lic que va tenir lloc a Europa i al Pròxim Orient entre 1914 i 1918.
    Tot i que el desencadenant de la guerra va ser l'assassinat de l'arxiduc Francesc Ferran. les causes indirectes de la guerra van ser la competència econòmica, Les rivalitats colonials entre els estats europeus, el rearmament constant i molt accelerat a Europa i els conflictes a la zona dels Balcans.
  • Revolució Russa

    Revolució Russa
    La revolució es dividí en dues fases. La primera, «la revolució de Febrer», en la qual es derrocà el règim autocràtic del tsar Nicolau II i s'estableix una república de caràcter liberal. En la segona, «Revolució d'Octubre», fou una revolució de tipus socialista en la qual els Soviets (controlats principalment pel partit bolxevic) prengueren el poder.
  • Descobriment de la penicil·lina

    Descobriment de la penicil·lina
    Durant anys, gràcies als descobriments del seu creador Alexander Fleming, els antibiòtics a força de penicil·lina han salvat la vida de milions de persones, raó per la qual aquesta invenció constitueix una de les més importants de la història.
  • Guerra Civil Espanyola

    Guerra Civil Espanyola
    La Guerra Civil Espanyola (17 de juliol de 1936 - 1 d'abril de 1939) va ser un conflicte bèl·lic que va enfrontar el govern de la Segona República Espanyola, que tenia el suport de les organitzacions d'esquerres, contra una part de l'exèrcit i de les organitzacions de dretes. Va ser un fet històric decisiu de l'Espanya del segle XX, ja que el cop d'estat i la posterior guerra civil van representar la culminació de totes les contradiccions socials, polítiques i ideològiques que s'havien gen
  • Segona Guerra Mundial

    Segona Guerra Mundial
    La Segona Guerra Mundial va ser un conflicte bèl·lic que va involucrar la majoria de les nacions del món, incloent-hi totes les grans potències. La Segona Guerra Mundial va ser el conflicte més mortífer en la història de la humanitat, 1 amb un resultat final d'entre 50 i 70 milions de víctimes.
  • Desembarcament de Normandia

    Desembarcament de Normandia
    L'Operació s'inicià amb el desembarcament de Normandia el 6 de juny de 1944 (col·loquialment conegut com a "dia D"), Prop de 160.000 soldats van travessar el canal de la Mànega el 6 de juny, i a finals d'agost ja ho havien fet prop de 3 milions. Les tropes terrestres que van combatre al Dia-D provenien dels Estats Units, el Regne Unit i el Canadà. Després de l'assalt, van participar-hi també tropes de la França Lliure, poloneses, belgues, txeque
  • Mort de Hitler

    Mort de Hitler
    La mort d'Adolf Hitler, cap del Partit Nazi i canceller d'Alemanya de 1933 a 1945, es va produir el 30 d'abril de 1945; Hitler es va suïcidar per mitjà d'un tret al cap amb la seva dona, Eva Braun.
  • Fundació de la ONU

    Fundació de la ONU
    L'Organització de les Nacions Unides (ONU), és una organització intergovernamental mundial, creada per la Carta de San Francisco el 1945, amb la finalitat de mantenir la pau, promoure la cooperació econòmica, cultural, social i humanitària, garantir la seguretat dels estats basant-se en els principis d'igualtat i autodeterminació i vetllar pel respecte dels drets humans.
  • Bomba dHiroshima

    Bomba dHiroshima
    Per iniciativa del govern dels Estats Units, seguint l'ordre del president, Harry S. Truman, després que els dirigents japonesos ignoressin la Declaració de Potsdam. Aquests actes de guerra representen els únics bombardejos nuclears fins ara.
  • Bomba Nagasaki

    Bomba Nagasaki
    Per iniciativa del govern dels Estats Units, seguint l'ordre del president, Harry S. Truman, després que els dirigents japonesos ignoressin la Declaració de Potsdam. Aquests actes de guerra representen els únics bombardejos nuclears fins ara.
  • Mort de Gandhi

    Mort de Gandhi
    Va desaprovar els conflictes religiosos que van seguir a la independència de l'Índia, defensant als musulmans al territori indi, sent assassinat per Nathuram Godse, un fanàtic integracionista hinduista, el 30 de gener de 1948 a l'edat de 78 anys.
  • Apollo 11

    Apollo 11
    La missió lunar Apollo 11 va ser la primera a posar un home a la lluna. Era la cinquena missió tripulada del programa Apollo.
    La nau Apollo 11 va ser enviada a l'espai pel coet Saturn V des de Cap Canaveral (Florida, EUA). Es va enlairar el 16 de juliol de 1969, va arribar a la Lluna el 20 de juliol (hora dels EUA) i va tornar a la Terra el 24 de juliol.
  • Mort de Franco

    Mort de Franco
    Va ser un militar i dictador espanyol, impulsor, al costat d'altres alts càrrecs de la cúpula militar. Durant el seu mandat al capdavant de l'Exèrcit i de la direcció de l'Estat, especialment durant la guerra civil i els primers anys del règim, van tenir lloc múltiples violacions dels drets humans, segons assenyalen nombroses investigacions històriques i denúncies de particulars.
  • Caiguda del Mur de Berlín

    Caiguda del Mur de Berlín
    El mur de Berlín va caure la nit de dijous 9 a divendres 10 de novembre de 1989, després de més de 28 anys. Antecedents d'aquesta obertura són les manifestacions de protesta dels mesos anteriors i l'exigència de lliure circulació de persones per part dels ciutadans orientals.
  • Tractat START I

    Tractat START I
    Va ser un tractat entre els EUA. i la U.R.S.S. que va consistir en autolimitar el nombre de míssils nuclears que posseïa cada superpotència. Va ser proposat pel llavors president nord-americà Ronald Reagan, i finalment signat per George HW Bush. Per part soviètica el signant va ser Mikhaïl Gorbatxov.