Descobriments sobre l'evolució de la terra

Timeline created by merceandreu.96
 • James Hutton

  James Hutton
  James Hutton, el pare de la geologia moderna, volia saber com es van formar les roques de la Terra. Després de moltes investigacions, va arribar a la conclusió de que les roques poden trigar milers d'anys en formar-se. Finalment pot demostrar-ho i les roques (no la Biblia) es converteixen en el mitjà per determinar l'edat de la Terra, d'uns 4500 milions d'anys.
 • Gideon Mantell

  Gideon Mantell
  Mantell va ser un naturalista, geòleg i paleontòleg anglès que va descobrir el primer fòssil de dinosaure reconegut com a tal. Es tractava de dents d'Iguanodon, dinosaure que va batejar amb aquest nom perquè va pensar que s'assemblaria a una iguana gegant
 • Louis Agassiz

  Louis Agassiz
  Aquest naturalista, peleontòleg i geòleg suís va plantejar la teoria de les glaceres que es van produir fa 650 milions d'anys. Va ser el primer científic en plantejar l'existència d'una era glacial en el passat terrestre.
 • William Thomson

  William Thomson
  Científic escocés de l'época victoriana que va fer una estimació erronea de l'edat de la terra. Segons ell, la Terra tenia entre 24 i 100 milions d'anys.
 • Henry Karver Lewis

  Henry Karver Lewis
  Aquest mineoròleg americà es va donar que les mines de diamants de Kimberly eren en realitat enormes obertures d'antics volcans.
 • Charles Doolittle Walcott

  Charles Doolittle Walcott
  Aquest paleontòleg nord-americà va descobrir i posteriorment va estudiar el jaciment de fòssils del Burgess Shale, al Parc Nacional Yoho de les Muntanyes Rocalloses, a la província de Colúmbia Britànica del Canadà. Encara que també va tenir renom per les seves contribucions al camp de la paleontologia, en descobrir i nomenar ell mateix varis dels xemplars d'aquest jaciment.
 • Arthur Holmes

  Arthur Holmes
  El geòleg britànic Arthur Holmes va utilitzar la radiació per saber més sobre la història de la Terra. Va intentar oferir una explicació causal per la deriva continental, per a això va proposar un mecanisme que descrivia de manera més convincent com podrien haver dispersat els continents actuals a partir d'un únic supercontinent hipotètic primitiu.
 • Alfred Wegener

  Alfred Wegener
  Alfred Wegener va ser un meteoròleg i geofísic alemany, que va desenvolupar la teoria de la deriva continental. Aquesta teoria diu que el mantell rocós es mou contínuament. Els continents havien estat units, però es van anar separant.
 • Luis i Walter Álvarez

  Luis i Walter Álvarez
  Aquests pare i fill van descobrir accidentalment una concentració de liti que els va permetir plantejar una teoria sobre l'extinció dels dinosaures basada en la caiguda d'un gran meteorit