Civilització Romana I+D

Timeline created by irenediazescolesarrels
 • -753 BCE

  Fundació de l'Antiga Roma

  Fundació de l'Antiga Roma
  Roma va ser fundada per Ròmul.
 • Period:
  -509 BCE
  to
  -27 BCE

  República Romana

  Va ser un període de la història de Roma caracteritzat pel règim republicà com a forma de govern, s'estén desde que va posar fi a la Monarquia Romana amb l'expulsió de l'últim rei, Lucio Tarquinio el Superb, fins l'inici de l'Imperi romà.
 • Period:
  -264 BCE
  to
  -146 BCE

  Les Guerres Púniques

  Les guerres púniques van ser un seguit de tres guerres en les que es van enfrentar les dues potències més grans del mediterrani occidental: Roma y Cartajo.
 • Period:
  -63 BCE
  to
  14

  Octavi August

  Octavi August va ser el primer emperador romà i el successor del dictador Juli Cèsar.
 • -49 BCE

  Segona Guerra Civil Romana

  Segona Guerra Civil Romana
  Gneu Pompeu Magne fou nomenat cònsol únic i va voler expulsar a Cèsar del seu càrrec. El Senat va demanar a Cèsar la renúncia o se'l consideraria traïdor. Cèsar va decidir passar a l'atac i va creuar el Rubicó, un riu que separava la Gàl·lia Cisalpina d'Itàlia. Pompeu va fugir cap a Grècia i ràpidament Cèsar va controlar Itàlia i Hispània.
 • -44 BCE

  Assassinat de Juli César

  Assassinat de Juli César
  Juli Cèsar (dictador romà) va ser assassinat per un grup de senadors, quan va entrar al Senat, el grup de conspiradors el va apunyalar. Juli Cèsar va morir als peus de l'estàtua de Pompeu, el seu gran rival.
 • Period:
  66
  to
  73

  Primera Guerra Juea-Romana

  La primera Guerra Juea-Romana, també anomenada la Gran Revolta Juea, va començar a causa de tensions religioses entre grecs i jueus. Va acabar quan van destruir Jerusalén.
 • Period:
  165
  to
  180

  La ''Peste Anatonina''

  La ''Peste Anatonina'' va ser una infermetat que va sorgir a l'Antiga Roma, que va causar 2.000 morts per dia en Roma, una quarta part de les persones infectades. En total de morts s'han estimat cinc milions.
 • 395

  La divisió de l'Imperi

  La divisió de l'Imperi
  L’Emperador Teodosi va dividir l’Imperi entre els seus fills, Arcadi i Honori. A partir de moment en que va dividir l'Imperi entre els seus dos fills, va quedar separat en l’Imperi Romà d’Occident i l’Imperi Romà d’Orient. A l’Imperi d’Orient (Bizantí) l’emperador va saber mantenir l’autoritat i defensar les fronteres, així l’Imperi va sobreviure. En canvi, a Occident, la decisió de Teodosi va ser insuficient per a salvar l’Imperi.
 • 476

  Caiguda de l'Imperi Romà

  Caiguda de l'Imperi Romà
  La decadència de l'Imperi Romà va tenir lloc durant el segle V.