Així es va fer la Terra

Timeline created by Anabel Martínez
 • 200

  Pangea

  Pangea
  Fa 200 o 250 milions d'anys es va produir la creació del supercontinent Pangea que es va fragmentant donant com a resultat múltiples trossos de massa creant els continents que actualment hi són a la Terra.
 • 230

  Els dinosaures

  Els dinosaures
  Es creu que fa aproximadament uns 230 milions d'anys van aparèixer unes criatures gegants i poderoses, els dinosaures. Al llarg de la història s'han trobat els seus fòssils i ossos i per la mida de les seves petjades s'especula que eren enormes.
 • 530

  Aparició d'essers vius marins

  Aparició d'essers vius marins
  Fa uns 530 milions d'anys van començar a aparèixer a la Terra les primeres criatures marines, els peixos. També van començar a apareixer les plantes marines i els fongs.
 • Els primats

  Els primats
  Es creu que els primers essers humans van ser els primats i que la seva aparició va tenir lloc fa uns 6 milions d'anys.
 • Fotosíntesi i oxigen

  Fotosíntesi i oxigen
  Probablement fa uns 3000 milions d'anys ja havia aparegut el que s'anomena fotosíntesi que utilitzava els abundants diòxid de carboni i aigua. La fotosíntesi va ser l'encarregada de deixar anar l'oxigen.
 • Els inicis de la vida

  Els inicis de la vida
  Les especulacions indiquen que la vida a la Terra va començar fa uns 4000 milions d'anys amb l'aparició de les primeres cèl·lules.
 • Formació dels oceans

  Formació dels oceans
  Es creu que fa uns 4200 milions d'anys va tenir lloc la formació dels oceans a causa de la pluja produïda en el refredament de la Terra i la formació dels primers núvols amb els impactes meteòrics d'asteroides.
 • Origen de la Terra

  Origen de la Terra
  El sistema solar existia inicialment com un gran núvol de pols, roques i gasos en rotació, compost d'hidrogen i heli produïts al Big Bang. Fa uns 4.600 milions d'anys, es pensa que una estrella propera va crear una supernova. El resultat va ser un estel (T Tauri), el Sol primitiu i així es va crear la Terra.
  * La data es 4600 milions d'anys.