Evoluci

Evolució home

By marcush
  • 150

    Homo Sapiens

    Homo Sapiens
    Apareix fa 150.000 anys, són primats bípedes de la família dels homínids i l'única espècie supervivent del gènere Homo.
  • 200

    Homo Rodhesiensis

    La seva antiguitat és de 300.000 a 125.000 anysAnatòmicament, Kabwe presenta característiques intermitges entre Homo erectus/ergaster i home modern.
  • Jan 26, 1200

    Homo Ergaster

    Homo Ergaster
    Homo ergaster és una espècie d'homínid extinta que visqué fa entre 1,7 i 1,5 milions d'anysconsiderat com a variant d'Homo erectus. Aquest nom fou elegit després del descobriment de diverses eines com una destral de mà i un tallant a la vora de l'esquelet de H. ergaster.
  • Homo Rudolfensis

    trobar un crani fòssil d'homínid aprop del Llac Turkana (conegut com a llac Rudolf en l'època colonial, d'on pren el nom), una zona que ha estat una important font de fòssils d'homínids.Originàriament es va classificar com a pertanyent a la espècie Homo habilis i de fet encara existeix certa polèmica sobre si H. rudolfensis és de fet una espècie separada o no
  • Homo Habilis

  • Period: to

    del primer home a l'actualitat

  • Homo Antecessor

    Homo Antecessor
    és un homínid fòssil descobert a'Atapuerca, província de Burgos, l'any 1995. La troballa va consistir en una trentena i escaig d'espècimens d'una antiguitat d'uns 800.000 anys.concretament part d'una mandíbula d'un individu d'uns 20 anys i 32 eines de sílex de tipus olduvaiàdatats en 1,2 milions d'anys d'antiguitat, cosa que endarrereix considerablement la presència d'homínids a EuropaNo hi ha consens entre els científics sobre la posició d'aquesta espècie dins de l'arbre evolutiu del gènere Hom
  • Australopithecus Garhi

  • Australopithecus Anamensis

    Australopithecus Anamensis
    És una espècie extinta del gènere dels australopitecs. Van trobar una part de la mandíbula d'aquest homínid semblant a un ximpanzè però amb dentició més pròxima a la humana.
    Probablement aquesta espècie passava gran part del seu temps dalt dels arbres.
  • Ardipithecus Ramidus

     Ardipithecus Ramidus
    És una de les dues espècies fins ara identificades del gènere Ardipithecus.
    Les seves restes fòssilshan estat datades en 4,4 milions d'anys.
    Les restes inclouen part d'una mandíbula, fragments de crani i diversos ossos dels braços. L'esmalt dels queixals és molt prim, cosa que sembla indicar que els seus aliments eren similars als dels ximpanzés actuals (fruites, fulles i vegetals tous) i que vivien en una selva humida.
    No s'han trobat ni la pelvis ni ossos d'extremitats inferiors que puguin d
  • Toumaï

    Toumaï
    És un homínid extint que es creu que podria correspondre a l'últim ancestre comú entre els ximpanzés i el gènere homo, és a dir, el primer homínid.
    Visqué fa uns 7 milions d'anys al Txad on foren trobades unes restes fòssils el 2001.
    Tenia un volum cerebral de 340 a 360 cm3 i un rostre semblant als humans però amb ullals com els micos. No s'ha pogut determinar si era bípede.
    En considerar que la divergència entre humans i ximpanzès va començar fa uns 5 milions d'anys si els Sahelanthropus (d