Logo antic

Primers anys del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya (1967-1991)

  • Primera reunió de directors

    Un conjunt de directors d'algunes corals infantils catalanes, vinguts de Barcelona, Manresa, Vic i Vilfranca del Penedès i juntament amb responsables de les Joventuts Musicals de Manresa, van decidir reunir-se per expressar les seves preocupacions i il·usions respecte a l'educació musical i el cant coral infantil per tal de posar-les en comú, tenint en compte les dificultats polítiques contra les quals s'enfrontaven. Van acordar fer una primera trobada de corals a Manrea.
  • Primera trobada a Manresa

    Primera trobada a Manresa
    La organització va anar a càrrec de les Joventuts Musicals de Manresa, i les comunicacions oficials eren encara en castellà. L'acte va aplegar unes 11 corals que sumaven un total de 800 cantaires.
    Al matí es va fer un assaig a la plaça de l'Ajuntament, i la la tarda un concert a la Sala Loyola, on es va interpretar el primer Programa Comú de la història: "Sonen les campanes", "A qui Déu vol donar una gràcia", "El rossinyol" i "Els tres tambors". Als cantaires se'ls oferí un opuscle de Manresa
  • Segona trobada a Lleida

    Segona trobada a Lleida
    Aquest cop, l'organització va anar a càrrec del l'Orfeó Lleidatà.
    Es va preparar un Programa Comú renovat, integrat per vuit cançons. El nombre de corals assistents va incrementar fins a les 22, fet que agrupava més de 2000 cantaires. Aquesta realitat va donar algunes dificultats en relació al ritme de la jornada, una mica feixuc a causa del gran nombre d'assistents, però va ser, igualment, tot un èxit.
  • Primeres Jornades de Treball a Castellnou de Bages

    Es redacten els "8 punts del SCIC". Es creeen els Equips Tècnics comarcal i es designa a Onofre Boqué com a primer Secretari General del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya.
  • Tercera trobada a Barcelona

    Després d'acordar diversos temes amb les corals participants a les trobaes, l'Equip Tècnic del SCIC va decidir organitzar una tercera trobada, aquesta vegada, a Barcelona. Per primera vegada es va interpretar una cantata, "El flautista d'Hamelí", amb acompanyament de cobla. També va cantar-se per primer cop la "cançó sorpresa" i al final del concert es va obsequiar als cantaires amb un opuscle sobre la història de Barcelona.
  • 1970 Primera cantata escrita pel SCIC

    1970 Primera cantata escrita pel SCIC
    L'any 1970 el Secretariat va comptar amb la primera cantata composada especialment per l'entitat. Es tractava de "L'ocell daurat", realitzada pel reconegut compositor Federic Mompou i l'escriptora catalana Núria Albó.
  • Nomenament dels Caps Comarcals

    L'organització interna del Secretariat anava prenent més forma i es van assignar els càrrecs de Caps Comarcals als representants de les diferents demarcacions.
  • Contactes amb el Secretariat d'Orfeons de Catalunya

    Contactes amb el Secretariat d'Orfeons de Catalunya
    El SCIC va iniciar els contactes amb el SOC, una entitat que començava a fer-se veure en l'àmbit cultural.
    Actualment s'anomena FCEC (Federació Catalana d'Entitats Corals) i cfa la funció de coordinar i impulsar les activitats de les corals catalanes.
  • La Federació Europea de Joves Corals contacta amb el SCIC

    Per primera vegada una associació europea mostra interès per la feina del Secretariat i hi estableix contacte.
  • 10è aniversari del SCIC. 1a trobada en democràcia

    10è aniversari del SCIC. 1a trobada en democràcia
    L'any de l'arribada de la democràcia a l'Estat espanyol va coincidir amb el desè aniversari de l'entitat.
    Es va celebrar una nova trobada general, amb l'estrena de la cantata "Tirant Lo Blanc" d'Antoni Ros-Marbà i Núria Albó, adaptant el clàssic de Joanot Martorell per cor infantil, narrador i orquestra.
    Es va enregistrar el disc d'aquesta cantata.
  • Reorganització de l'estructura del Secretariat

    Els "8 punts del SCIC" van passar a ser 9, renovant així alguns aspectes del Secretariat per tal de millorar funcions, càrrecs i tenir noves perspectives.
  • Aprovació dels Estatuts del SCIC

    El 1986 es redacten i s'aproven els Estatuts del SCIC, fet que fa avançar l'entitat i obrir nous horitzons de treball,
  • Reunions amb altres associacions

    Reunions amb altres associacions
    Els representants del Secretariat es reuneixen amb els Cors Juvenils de Catalunya, la Federació Catalana d'Entitats Corals i els Cors de Clavé per tal de cooperar i intercanviar opinions i projectes.
  • Medalla del Ministeri de Cultura

    Medalla del Ministeri de Cultura
    El Ministeri de Cultura del moment atorga al SCIC la Medalla de plata al mèrit artístic.