Imagggg

Les dècades del 20 i del 30 (1920 i 1930)

  • Period: to

    Els feliços anys 20

    La denominació feliços anys vint correspon al període de prosperitat econòmica que va tindre Estats Units des del 1920 fins al 1929, com a part del període expansiu d'un cicle econòmic. Aquesta prosperitat va beneficiar a tota la societat i va fer que l'economia seguira creixent a un ritme que no s'havia registrat abans. Però aquesta prosperitat duraria un curt període que finalitzaria el 24 d'octubre de 1929, conegut com el Dijous Negre.
  • Benito Amilcare Andrea Mussolini

    Benito Amilcare Andrea Mussolini
    Mussolini passa a ser cap del govern i inícia la cridada de la revolució fascista.
  • La Marxa sobre Roma (Marcia Su Roma)

    La Marxa sobre Roma (Marcia Su Roma)
    va ser una marxa amb destinació a Roma organitzada per Benito Mussolini, que el va portar al poder italià. La marxa va marcar el final del sistema parlamentari i el principi del règim feixista.
  • Tractat: Unió de les Repúbliques Socialistes Soviétiques (URSS)

    Tractat: Unió de les Repúbliques Socialistes Soviétiques (URSS)
    El Tractat de Creació de l'URSS és un document que legalitza la creació de la unió de diverses repúbliques soviètiques per formar la Unió de Repúbliques Socialistes Soviètiques (URSS)
  • Prim i el Colp d'Estat

    Prim i el Colp d'Estat
    El cop d'Estat de Prim de Rivera Va tindre Lloc a Espanya i va estar encapçalat pel entónces Capità General de Catalunya (Prim de Rivera). Va tenir com consecuència la instauració de la seua Dictadura gràcies sobretot al fet de que el rei Alfons XIII no s'oposà al cop i va nomenar al general Cap del Govern en front d'un Directori militar, aquest colp d'Estat acabà dos anys després del seu començament.
  • Mort de Vladimir Lenin

    Mort de Vladimir Lenin
    líder comunista i fundador de la Unió Soviètica, va morir a Moscou, a l'edat de 53 anys. Al seu funeral, van participar milions de persones. Com a curiositat, el seu cos es conserva embalsamat. La seua mort va provocar una gran disputa entre Stalin i Trotsky per aconseguir el poder o el cap de l'Estat i del partit.
  • L'assassinat de Giacomo Matteotti

    L'assassinat de Giacomo Matteotti
    Va ser un polític socialista italià, que va ser assassinat pels faixistes, aquells que anteriorment a la seua mort, el van amenaçar, ja que va denunciar en el Parlament la violència ejercida contra l'oposició, presentant proves irrefutables, i demanant d'aquesta manera, que es convocaren eleccions generals. Encara hi ha dubtes de per qui exactament va ser assassinat, però, entre moltes hipótesis, una d'aquestes es que Mussolini va demanar la seua mort.
  • Un gran Invent: El microscopi electrònic

    Un gran Invent: El microscopi electrònic
    El primer microscopi electrònic va ser dissenyat per Ernst Ruska i Max Knoll, els quals es van basar en els estudis sobre les propietats ondulatòries dels electrons.Un microscopi electrònic fa servir electrons en lloc de fotons o llum visible per formar imatges d'objectes diminuts. Els microscopis electrònics permeten assolir amplificacions grans abans que els millors microscopis òptics, a causa de que la longitud d'ona dels electrons és bastant menor que la dels fotons "visibles".
  • El següent Colp d'Estat: Sanjuanada

    El següent Colp d'Estat: Sanjuanada
    El cop d'estat a Espanya de 1926, també conegut com Sanjuanada perquè estava previst per a la nit de Sant Joan, va ser un cop d'Estat que va fracassar en el seu intent de posar fi a la Dictadura de Primo de Rivera, descrita com caòtica i contradictòria.
  • La Convenció sobre l'Esclavitud.

    La Convenció sobre l'Esclavitud.
    La Convenció sobre l'Esclavitud és un tractat internacional promogut per la Societat de Nacions que declara il·legal l'esclavitud i crea un mecanisme internacional per perseguir als que la practiquen . L'Organització de les Nacions Unides, com a successora de la Societat de Nacions, assumeix els compromisos de la Convenció.
  • Nou cap de govern en l'URSS

    Nou cap de govern en l'URSS
    Iósif Vissariónovich Dzhugashvili, més conegut com Iósif Stalin, es va posicionar com a dirigent principal de l'URSS, convertint-se en dictador soviètic i Secretari General del Comité Central.
  • El descobriment de la Penincilina

    El descobriment de la Penincilina
    Gràcies en gran part a la seva inclinació de tenir un laboratori brut. El bacteriòleg britànic i Premi Nobel Sir Alexander Fleming va descobrir l'antibiòtic més utilitzat en el món, la penicil·lina, a més del primer antibiòtic emprat àmpliament en medicina, obtes a partir d'un fong (Penicillum chrysogenum)
  • La Gran Depressió. La major crisi mai coneguda.

    La Gran Depressió. La major crisi mai coneguda.
    En aquesta data la bossa de valors de Wall Street va patir una caiguda en els seus preus. Això va provocar la ruïna de molts inversors, tant grans homes de negocis com petits accionistes, el tancament d'empreses i bancs.
  • Period: to

    Període del Crac del 1929

    El període del Crac terminà gràcies al New Deal ideat pel president Roosevelt, EUA és capaç de regenerar-se com a potència forta de l'economia mundial. Encara que no van aconseguir de nou la plena ocupació (fet que a EUA sempre s'havia donat, a causa de les grans demandes de treball per a cobrir les necessitats d'un país molt expandit), sí que es va aconseguir restablir un ordre econòmic.
  • El Pacte de San Sebastià

    El Pacte de San Sebastià
    El Pacte de Sant Sebastià va ser la reunió promoguda per l'Aliança Republicana a la qual van assistir representants de tots els partits republicans, a excepció del Partit Federal Espanyol, i en la qual (encara que no es va aixecar acta escrita de la mateixa) es va acordar l'estratègia per posar fi a la monarquia d'Alfons XIII i proclamar la Segona República Espanyola. A l'octubre de 1930 es van sumar al Pacte, a Madrid, les dues organitzacions socialistes, el PSOE i la UGT.