Green nuclear technology

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ - ΤΗΛΕΦΩΝΑ

  • Alexander Graham Bell

    Alexander Graham Bell
    Για περισσότερες πληροφορίες εδώΟ Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ (Alexander Graham Bell, 3 Μαρτίου, 1847–2 Αυγούστου, 1922) ήταν Αμερικανός φυσικός με εξειδίκευση στην ακουστική και έμεινε γνωστός στην ιστορία σαν ο εφευρέτης του τηλεφώνου.
  • Το πρώτο τηλεφωνικό κέντρο

    Το πρώτο τηλεφωνικό κέντρο
    Για περισσότερες πληροφορίες εδώΣτην Ελλάδα το πρώτο τηλεφωνικό κέντρο κατασκευάστηκε το 1931 και με σύμβαση που έκανε το κράτος με τη γερμανική εταιρεία Siemens κατασκευάστηκαν τα πρώτα αυτόματα τηλεφωνικά κέντρα. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια και η Ελλάδα συνδέθηκε με πολλές χώρες με το αυτόματο τηλεφωνικό σύστημα και το δορυφορικό.
  • Ίδρυση της LG

    Ίδρυση της LG
    Για περισσότερες πληροφορίες εδώΗ LG Electronics ιδρύθηκε το 1958 και από τότε είναι πρωτοπόρος σε όλες τις εξελίξεις της ψηφιακής εποχής, χάρη στην τεχνολογική τεχνογνωσία που βασίζεται στη μακρόχρονη εμπειρία της στην κατασκευή οικιακών συσκευών. Αρχικά η εταιρία ιδρύθηκε με το όνομα GoldStar και στη συνέχεια μετονομάστηκε LG Electronics.
  • Ίδρυση της Apple

    Ίδρυση της Apple
    WikipediaΗ Apple ιδρύθηκε από τον Steve Jobs (1955-2011) και τον Steven Wozniak το 1976 σε ένα γκαράζ στο Λος Άλτος της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ. H Apple Inc. (μέχρι τις 9 Ιανουαρίου 2007 Apple Computer Inc.) είναι αμερικάνικη ιδιωτική εταιρεία τεχνολογίας υπολογιστών με εξάπλωση σε πάνω από 20 ακόμη χώρες. Εδρεύει στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια και τα πιο γνωστά από τα προϊόντα της είναι οι υπολογιστές Macintosh, το λειτουργικό σύστημα Mac OS X, το iPod και τη πολυσυσκευή κινητό τηλέφωνο iPhone.
  • Το πρώτο κινητό τηλέφωνο

    Το πρώτο κινητό τηλέφωνο
    Για περισσότερες πληροφορίες εδώΤο πρώτο κινητό τηλέφωνο λεγόταν "Μotorola DynaTAC 8000Χ" και ήταν υπερβολικά μεγάλο για την εποχή μας και αρκετά ακριβό.
  • Το πρώτο φορητό τηλέφωνο

    Το πρώτο φορητό τηλέφωνο
    Περισσότερεες πληροφορίες εδώΤο Motorola MicroTAC 9800X
    ήταν το πρώτο πραγματικά φορητό τηλέφωνο. Μέχρι την κυκλοφορία του, τα περισσότερα κινητά τηλέφωνα, εγκαθίστανταν σε αυτοκίνητα, λόγω της αδυναμίας να χωρέσουν σε μια κοινή τσέπη σακακιού.
  • Ίδρυση της Vodafone στην Ελλάδα

    Ίδρυση της Vodafone στην Ελλάδα
    Για περισσότερες πληροφορίες εδώΗ Vodafone ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1992, υπό την εμπορική ονομασία Panafon, με τη συμμετοχή των εταιριών Vodafone Group Plc., France Telecom, Ιντρακόμ και Data Bank. Σε συνέχεια μιας αξιοσημείωτα επιτυχημένης επιχειρηματικής πορείας στην ελληνική αγορά, τον Ιανουάριο του 2002 άλλαξε η εμπορική της ονομασία επισήμως από Panafon-Vodafone σε Vodafone.
  • Ίδρυση της Wind

    Ίδρυση της Wind
    WikipediaΗ Wind ξεκίνησε με το όνομα Telestet to 1992. Ήταν η πρώτη εταιρία στην Ελλάδα που της χορηγήθηκε άδεια δημιουργίας ενός εθνικού δικτύου κινητής τηλεφωνίας και υπηρεσιών. (GSM) Για να αποκτηθεί η συγκεκριμένη άδεια η Telestet επένδυσε το ποσό των 88 περίπου εκατ. ευρώ όπου αποτελούσε μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην Ελλάδα μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Η πρώτη κλήση στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιουνίου 1993.
  • Το πρώτο κινητό PDA

    Το πρώτο κινητό PDA
    Για περισσότερες πληροφορίες εδώΤο Simon Personal Communicator ήταν το πρώτο κινητό τηλέφωνο PDA, δηλαδή διέθετε πρόσθετες λειτουργίες,όπως αριθμομηχανή, ημερολόγιο και άλλα. Αν και εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην διεθνή έκθεση τεχνολογίας Comdex στο Λας Βέγκας το 1992, δεν κυκλοφόρησε παρά στα τέλη του 1993 στην αγορά, στην ελκυστικότατη τιμή των 900 δολαρίων.
  • Το πρώτο αναδιπλούμενο κινητό

    Το πρώτο αναδιπλούμενο κινητό
    Για περισσότερες πληροφορίες εδώΤο Motorola StarTAC ήταν το πρώτο αναδιπλούμενο (clamshell) κινητό τηλέφωνο. Επίσης μια από τις πρώτες συσκευές με ευρεία οθόνη.
  • Ίδρυση της Cosmote

    Ίδρυση της Cosmote
    WikipediaΗ COSMOTE ξεκίνησε την εμπορική της λειτουργία τον Απρίλιο του 1998 και μόλις ένα χρόνο μετά συμπλήρωσε 1 εκατομμύριο συνδρομητές. Το 2000, ξεκίνησε η διαπραγμάτευση των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Το 2001, η COSMOTE κατέκτησε την 1η θέση στην ελληνική αγορά κινητής τηλεφωνίας, με περισσότερους από 2,5 εκατομμύρια πελάτες.
  • Το πρώτο κινητό με WAP

    Το πρώτο κινητό με WAP
    Για περισσότερες πληροφορίες εδώΤο πρώτο κινητό με WAP browser ονομάστηκε Nokia 7110
  • Το πρώτο 3G κινητό

    Το πρώτο 3G κινητό
    Για περισσότερες πληροφορίες εδώH Sony Ericsson παρουσίασε το πρώτο 3G προϊόν της, στο Παγκόσμιο 3GSM Συνέδριο που έγινε στις Κάννες της Γαλλίας και έγινε διαθέσιμο για εμπορική χρήση το 2003. Πρόκειται για ένα dual mode GSM/GPRS/UMTS κινητό που ακούει στο όνομα Z1010.
  • Το πρώτο κινητό με iTunes

    Το πρώτο κινητό με iTunes
    Για ένα βίντεο παρουσίασης του κινητού πατήστε εδώΗ Motorola παρουσίασε ROKR EM30 ένα candybar κινητό που μεταμορφώνεται σε συσκευή αναπαραγωγής της αγαπημένης σας μουσικής σε μια στιγμή. Το EM30 χρησιμοποιεί την επαναστατική τεχνολογία ModeShift για να φωτίσει το πληκτρολόγιο όταν χρησιμοποιείται – στη λειτουργία μουσικής εμφανίζονται ενεργά στοιχεία ελέγχου με κόκκινο χρώμα ενώ στη λειτουργία κινητού τηλεφώνου φω
  • Το πρώτο iPhone

    Το πρώτο iPhone
    Για περισσότερες πληροφορίες εδώΠώς μπορούμε να ξεχάσουμε την 9η Ιανουαρίου 2007, την ημέρα που το πρώτο iPhone ξεκινήσε την επανάσταση που θα άλλαζε τον κόσμο στην τεχνολογία, γενικά αλλά στην τηλεφωνία ειδικότερα. Πριν από 5 χρόνια στο Moscone West του Σαν Φρανσίσκο, ο Steve Jobs παρουσίασε τη νέα παγκόσμια επανάσταση του: το iPhone. Τώρα έχει γίνει μέρος της ζωής για πολλούς από εμάς, και συνεχίζει να καταλαμβάνει τις πρώτες θέσεις στην κατάταξη των πιο επιθυμητών και είναι το τηλέφωνο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις .
  • Το πιο ακριβό κινητό του κόσμου

    Το πιο ακριβό κινητό του κόσμου
    Για περισσότερες πληροφορίες εδώΤο GoldVish “Le Million” είναι επίσημα το πιο ακριβό κινητό,ξεκίνησε από την Γενεύη το 2007, το κόστος του φτάνει το $1.3 εκ και σε όλο τον κόσμο υπάρχουν μόνο 3! Το κινητό έχει φτιαχτεί (εξωτερικά) από άσπρο χρυσό 18Κ και από VVS1 διαμάντι 20Κ, έχει Bluetooth, 2 GB of storage, FM radio, digital cameras και MP3 playback
  • Το πρώτο κινητό Android

    Το πρώτο κινητό Android
    Το πρώτο κινητό που κυκλοφόρησε με το λειτουργικό σύστημα Android ήταν το T-Mobile G1 (HTC Dream) και δημιουργήθηκε το 2008.
  • Το πρώτο κινητό-ρολόι

    Το πρώτο κινητό-ρολόι
    Για περισσότερες πληροφορίες εδώ Το πρώτο ρολόι κινητό που θυμίζει ρολόι(!) εμφανίστηκε το 2009. Η ώρα και οι λοιπές λειτουργίες του μενού εμφανίζονται στην έγχρωμη οθόνη αφής 1,43 ιντσών ενώ το συνολικό του βάρος δεν ξεπερνά τα 84 γρ. Ενσωματώνει Bluetooth για σύνδεση με ασύρματο ακουστικό αλλά και μεγάφωνο για ανοιχτή ακρόαση. Η τιμή του LG GD910 είναι 899 ευρώ με το ΦΠΑ
  • Το πιο φτηνό κινητό τηλέφωνο μεΚινητό τηλέφωνο με κάμερα, ραδιόφωνο και mp3 player

    Το πιο φτηνό κινητό τηλέφωνο μεΚινητό τηλέφωνο με κάμερα, ραδιόφωνο και mp3 player
    Για περισσότερες πληροφορίες εδώΤο "El Vergatario" είναι το πιο φθηνό κινητό τηλέφωνο στον κόσμο και άρχισε να πωλείται το Μάιο του 2009, μετά από μία πρωτοβουλία του Ούγκο Τσάβες. Είναι ένα κινητό τηλέφωνο με ενσωματωμένη κάμερα, ραδιόφωνο και mp3 player, αξίας μόλις 21,57 δολαρίων. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας έκανε πριν δύο ημέρες τα αποκαλυπτήρια του νέου αυτού μοντέλου, δηλώνοντας ότι είναι προΐόν συνεργασίας Βενεζουέλας-Κίνας και θα προωθηθεί στην Καραϊβική και τη Λατινική Αμερική.
  • Θάνατος του Steve Jobs

    Θάνατος του Steve Jobs
    Ένα βίντεο για τη ζωή του Steve JobsΜια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες στο χώρο της τεχνολογίας παγκοσμίως, ο Steve Jobs «έφυγε» από τη ζωή χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 56 ετών.
    Ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της Apple και πρώην πρόεδρος της Pixar (μέχρις ότου εξαγοράστηκε από τη Disney), υπήρξε ένας από τους ανθρώπους που συνέβαλαν τα μέγιστα με τις προοδευτικές του ιδέες, στην ανάπτυξη της τεχνολογίας. Ήταν άλλωστε εκ των ιδρυτών της εταιρίας Apple και από τους οραματιστές συσκευών όπως τα lap top, το