Η εξέλιξη των Robot

Timeline created by mouki13
 • 3,000 BCE

  Τάλως

  Τάλως
  Ο Τάλως ήταν μυθικός φύλακας της Κρήτης. Κατά τον Πλάτωνα, ο Τάλως ήταν επιφορτισμένος με το καθήκον να επιτηρεί την
  εφαρμογή των νόμων στην Κρήτη, κουβαλώντας τους μαζί του γραμμένους σε χάλκινες πλάκες. Είχε γιγάντιο ανθρωπόμορφο σώμα από χαλκό. Λέγεται πως τον κατασκεύασε ο θεός Ήφαιστος και τον χάρισε στο βασιλιά Μίνωα για να φυλάει την Κρήτη.Ο Απολλώνιος ο Ρόδιος αναφέρει ότι ήταν δώρο του Δία στην Ευρώπη, η οποία μετά τον χάρισε στο γιο της Μίνωα.
 • UNIMATE

  UNIMATE
  Πρόκειται για το πρώτο ρομπότ που χρησιμοποιήθηκε στη βιομηχανία και
  συγκεκριμένα, στην κατασκευή αυτοκινήτων. To Unimate μετέφερε σιδερένια εξαρτήματα
  στο σκελετό του αυτοκινήτου που κατασκευαζόταν. Ήταν μία εργασία πολύ επικίνδυνη για
  τους ανθρώπους, καθώς εισέπνεαν τοξικά αέρια, ενώ μπορεί να τραυματίζονταν αν δεν ήταν
  αρκετά προσεκτικοί.
 • RANCHO ARM

  RANCHO ARM
  Το συγκεκριμένο ρομπότ είναι μία από τις πρώτες προσπάθειες των
  επιστημόνων του νοσοκομείου Λος Αμίγκος στην Καλιφόρνια να δημιουργήσουν τεχνητά
  μέλη για άτομα με ειδικές ανάγκες.
 • SHAKEY

  SHAKEY
  Το Shakey είναι το πρώτο κινούμενο ρομπότ που δημιουργήθηκε από τους
  επιστήμονες του τεχνολογικού ινστιτούτου SRI (Stanford Research Institute) στις ΗΠΑ.
  Μπορούσε να μετακινείται στο χώρο και να αναγνωρίζει για ποιο λόγο κάνει μία ενέργεια.
 • DANTE I

  DANTE I
  Είναι το ρομπότ που επέτρεψε στον άνθρωπο να μελετήσει για πρώτη φορά από πολύ κοντά τον κρατήρα ενός ενεργού ηφαιστείου. Δημιουργήθηκε στο πανεπιστήμιο Κάρνεγκι Μέλον στις ΗΠΑ. Ο Δάντης καταφέρε να μπει στον κρατήρα του ηφαιστείου του βουνού Σπουρ στην Αλάσκα και να συγκεντρώσει πολύτιμα ευρήματα, που ο
  άνθρωπος δεν θα μπορούσε να συλλέξει, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και των δύσκολων συνθηκών. Στη μορφή θύμιζε αράχνη.Ήταν εξοπλισμένος με αισθητήρες και υπερσύγχρονες κάμερες .
 • Robotuna

  Robotuna
  Το βιομετρικό ρομπότ Robotuna δημιουργείται από τον φοιτητή David Barrett στο Massachusetts Institute of Technology, με σκοπό να μελετήσει πως κολυμπούν τα ψάρια στο νερό.
 • Ρ2

  Ρ2
  Το πρώτο ανθρωπόμορφο ρομπότ, το Ρ2 αποτέλεσε τον θεμέλιο λίθο των ερευνών της εταιρείας Honda πάνω στην δημιουργία ανδροειδών (ανθρωπόμορφα ρομπότ που θα μπορούν να μιμούνται τον άνθρωπο σε εμφάνιση και συμπεριφορά). Είχε ύψος 1.80 μέτρα και οι κινήσεις του ήταν πολύ κοντά στις ανθρώπινες.
 • P3

  P3
  Συνεχίζοντας την έρευνά της στην ρομποτική, η Honda παρουσιάζει το 1998 το Ρ3.
 • AIBO

  AIBO
  Η Sony «μπαίνει» δυναμικά στο παιχνίδι της ρομποτικής με τον AIBO, έναν ρομποτικό σκύλο ικανό να αλληλεπιδρά με τον άνθρωπο σαν κανονικό κατοικίδιο. Τα πρώτα μοντέλα που κυκλοφόρησαν έγιναν ανάρπαστα σε 20 μόλις λεπτά –που αλλού- στην Ιαπωνία.
 • ASIMO

  ASIMO
  Η διαρκώς δραστήρια Honda, παρουσιάζει την πρώτη έκδοση του ASIMO (Advanced Step in Innovative MObility), ενός ρομπότ που είναι σε θέση να τρέχει, να περπατά, να επικοινωνεί με τους ανθρώπους, να αναγνωρίζει εκφράσεις και περιβάλλοντα και να αλληλεπιδρά με αυτά. To ύψος του είναι 1.30 μέτρα ενώ ζυγίζει 54. Η όψη του θυμίζει έναν μίνι αστρονάυτη και αποτελεί εξέλιξη παλαιότερων ρομποτικών μοντέλων της ίδιας εταιρείας.
 • Robonaut

  Robonaut
  Το καινούργιο δημιούργημα της NASA, ο Robonaut, ένα τηλεκατευθυνόμενο ρομπότ-αστρονάυτης που θα βοηθήσει αρκετά στην συλλογή στοιχείων από πλανήτες.
 • Atlas

  Atlas
  Αποτελεί το πιο πρόσφατο δημιούργημα της θρυλικής Υπηρεσίας Προηγμένων Αμυντικών Ερευνών των ΗΠΑ (Darpa). Ορισμένα από τα ξεχωριστά γνωρίσματά του είναι:
  -2 χέρια, 2 πόδια, κορμό και κεφαλή
  -28 υδραυλικές αρθρώσεις ακριβούς ελέγχου
  -Ενσωματωμένος υπολογιστής ελέγχου «σε πραγματικό χρόνο»
  -Σύστημα προστασίας από βίαια χτυπήματα και προσκρούσεις
  -Αλγόριθμοι αντίληψης
  -Πλήθος οπτικοακουστικών αισθητήρων
 • Φιόντορ

  Φιόντορ
  To ανθρωπόμορφο αυτό ρομπότ έχει ύψος 1,80 και ζυγίζει 160 κιλά. Διαθέτει λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης Instagram και Twitter, όπου παρουσιάζει την καθημερινότητά του, όπως το πώς μαθαίνει να ανοίγει ένα μπουκάλι. Όταν έφτασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), έμεινε 10 ημέρες, ελέγχθησαν οι ικανότητές του σε συνθήκες πολύ περιορισμένης βαρύτητας και έπρεπε να μάθει να μιμείται την ανθρώπινη κινησιολογία, ώστε να μπορεί να βοηθά τους αστροναύτες να πραγματοποιήσουν τις εργασίες τους.