Ny Verdensorden efter 1989 (1989 til 2015)

Timeline created by Dovah
In History
 • Militær aktion mod Irak

  USA og NATO indledte i slutningen af 2001 en omfattende militær aktion i Afghanistan, og det lykkedes hurtigt med støtte fra konkurrerende klaner og militser at vælte regeringen, der var baseret på islamistiske grupper knyttet til den fundamentalistiske bevægelse Taleban.
 • Twin tower fall

  Twin tower fall
  Den 11. september 2001 angreb islamistiske terrorister fra terrornetværket al-Qaeda World Trade Center i New York og Pentagon i Washington, og mere end 3000 amerikanere blev dræbt.
 • Period: to

  Nye medlemmer

  Rusland og de fleste tidligere kommunistiske stater indførte demokratiske forfatninger, og en række stater i øst- og central-Europa, Polen, Tjekkiet, Slovakiet, Ungarn, Bulgarien og Rumænien, blev i 2004 og 2007 medlemmer af EU
 • Period: to

  Danmark havde trukket sine tropper ud allerede i 2006

  . I løbet af 2010-12 trak de vestlige tropper sig ud af Irak uden at have realiseret målsætningen om et nyt demokratisk system i Irak
 • Putin

  Ruslands vestorienterede og liberale demokratiske politik blev fra omkring 2012 klart brudt af Ruslands præsident Putin, der ganske vist fortsat overholdt forfatningens bestemmelser om valg, men samtidig gennemførte en ensretning af medierne og kontrol med domstolene.
 • USA Aftale

  At den politiske opdeling ikke var helt fastlåst, viste sig, da USA i 2015 indgik en aftale med styret i Iran om accept af et reduceret iransk atomprogram, selv om både Saudi-Arabien og Israel var stærkt imod aftalen.