mode på 80-talet e

Timeline created by Klass6B
 • 1970

  På 70-talet blev det populärt med secondhand och man sydde om och färgade sina gamla kläder för att få den rätta modelooken. Många olika stilar rymdes inom detta årtiondet! Färgkombinationer som var populära under 70-talet var orange och brunt, gult och lila i kombination, blått tillsammans med gult. Tyg som denim och manchester användes i många plagg.
 • kjolar byxor och klänningar på 80-talet

  Kjolar & klänningar
  Det var mode med ballongkjolar och ballongbyxor.. Collegebyxor, collegekjolar och collegeklänningar var också inne. För övrigt använde man långa, vida kjolar, helst svarta, trikåklänningar, puffärmsklänningar i pastellfärger och volangkjolar
 • 80-talet färger, mönster och kvalité

  80-talet färger, mönster och kvalité
  Hockeyfrillan har kommit tillbaka fast i en lite modernare tappning.
  Färger, mönster & material
  det mycket om färger på 80-talet. kläder var antingen neon- eller pastellfärgade. De mest populäraste färgerna var chockrosa, neongul, mintgrön, turkos och aprikos.
  Då var det t modernt med Hawaii mönster och Mussepigg
  Det var även populärt med kläder gjorda i lycra och spets.
 • jackor på 80-talet

  Jackor
  Även bland jackor var det vanligt med jeans, helst med nitar. Det var populärt med pastellfärgade eller svarta bomullsrockar, i lång modell, baseball jackor och midjekorta kavajer helst med stora axelvaddar och knappar. Till vintern var det skönt och snyggt med tjocka dunjackor och dunvästar.
 • kläder på 1980

  Kläder
  Tröjor, skjortor & linnen
  På 80-talet tröjorna var det modernt med båtringströjor, en tröjmodell där axlarna är bara. helst lite sönderklippta och sweatshirts och tröjor från tröjaffären Buzzi.
  Skjortorna var väldigt ofta gjorda i jeans. Men det fanns också kråsskjortor. Man hade också tubtoppar och vita spets linnen med mycket krussiduller på. Det var populärt med v-ringat både fram och bak och trots att många tyckte att pingvinärmade tröjmodeller var hemska så var de modernt.
 • mode på 90 talet

  Mode på 90-talet
  Färger
  Silver, grått, kornblått, brunt, beige, lila, guld, svart, olivgrönt. Populära mönster
  Randigt, rutigt, blommigt, prickigt Accessoarer
  Birkenstocksandaler slog igenom och var något som inte längre sågs som en arbetstoffla, utan som en sko som kunde användas tillsammans med kjol på sommaren också. Hade den lite
 • mode 90-talet

  Modet från 80-talet fortsatte att dominera. Tightsen, cykelbyxan och pottfrillan. Utsvängda höga byxor, tubsockar i pumps. För att inte glömma cowboybootsen, inlines och flanellskjortan. De färgglada tightsen, de rutiga skjortorna, jeansjackorna.
  i slutet av 90-talet var det modernt med midjekort tröja och gärna visa magen. Till det kom de superlåga jeansen. killar hade ofta stora hängiga jeans, som gärna satt vid knäna. Boxershortens breda resår syntes, ibland hela
 • mod på 00-talet

  det finns vissa modemissar som begås kollektivt,Buffaloskorna, tatueringshalsbanden, jazzbyxorna de uppblåsbara väskorna från 90-talet.Träningsoverallen och hockeyfrillan på 80-talet samt 70-talets fransiga jackor och utsvängda jeans. Även om man inte upplevde dessa trender är det något som har ändrat vår historia.