linia del temps fets historics

Timeline created by martamarsal
 • Expoisició Universal de Barcelona 1929

  Expoisició Universal de Barcelona 1929
  La meva rebesàvia tenia nou anys quan el seu pare Isidre la va portar a Barcelona. Allà hi tenia un germà fuster que li va dir que anés a visitar-lo amb les seves altres germanes perquè farien una exposició molt bonica amb llums. Deia que hi hauria tanta llum que es veuria des del seu poble, Sarral (llavors no n’hi havia molts, de llums). Recorda que hi havia un vaixell molt gran, però com que el veia enorme, diu que no hi volia entrar perquè li feia molta por.
 • Guerra Civil

  Guerra Civil
  Durant la Guerra Civil, el marit de la meva rebesàvia va anar a la guerra i, com que ella es va quedar sola, es van refugiar en un mas juntament amb la seva mare i la seva àvia. Des d'allà veien com bombardejaven Sarral (el seu poble) i explica que, de tant en tant, venien uns soldats italians al mas que els deien que no tinguessin por, que només tiraven bombes als voltants del poble per fer por.
 • Aparició d'ETA

  Aparició d'ETA
  ETA va assassinar gent durant cinquanta-nou anys amb el pretext de la indepèndencia del País Basc. Com que el govern espanyol no ho acceptava, ETA seguia assassinant gent important que no hi estava d’acord. Es calcula que van matar unes 817 persones en tota la seva existència, i els meus avis recorden com el maig de l’any 2018 van anunciar la seva dissolució i l’alleugeriment que van tenir.
 • Arribada de l'home a la Lluna

  Arribada de l'home a la Lluna
  El meu avi se'n recorda que va veure a la tele com dos astronautes van baixar de la càpsula i un es va quedar dins. Van plantar una bandera americana i recorda veure la gravació de com caminaven per damunt la Lluna. Recorda que primer van dir que havien enviat una gossa a l'espai que es deia Laika, però ningú s'ho acabava de creure i diu que quan van dir que havia arribat viva, tothom estava molt emocionat perquè no sabien com aniria.
 • Cop d'estat militar

  Cop d'estat militar
  El 1981 hi ha un cop d’estat fallit per Antonio Tejero Molina junt amb uns quants militars més contra el Govern d'Espanya i els parlamentaris del congrés dels diputats. El meu pare recorda veure les imatges de quan es van presentar al congrés dels diputats de Madrid un dia que feien una reunió i els va amenaçar disparant amb una pistola.
 • Atemptat de les torres bessones

  Atemptat de les torres bessones
  Tota la meva família recorda la por que va passar l'onze de setembre del 2001. A Nova York, un grup de 19 terroristes armats que es deien Al-Quaida van segrestar quatre avions comercials amb passatgers en una missió suïcida per fer caure les Torres Bessones. En aquell atac no hi va haver cap supervivent dels avions i milers de persones hi van perdre la vida.