Línea del temps de l'educació ambiental

Timeline created by efosga
In History
 • Origen de l'educació ambiental

  A la dècada dels 70 sorgeix el que avui anomenem l'origen de l'Educació Ambiental. A partir d'aquesta dècada van començar a celebrar-se diversos congressos.
 • Gran reunió de la ONU

  La primera gran reunió de l'Organització de les Nacions Unides (ONU) amb temàtica ambiental va ser la Conferència de les Nacions Unides sobre el Medi Humà, la qual es va dur a terme a la capital sueca, Estocolm, l'any 1972. Els temes principals van ser dos, el desenvolupament sostenible i la protecció a l'entorn.
 • Carta de Belgrad

  A Belgrad, capital de l'antiga Iugoslàvia, l'any 1975 es va celebrar un altre congrés que va finalitzar amb l'anomenada Carta de Belgrad. S'hi van establir les metes i objectius de l'educació ambiental.
 • Crida als Estats Membres

  En Tbilisi en l'any 1977, es va fer una crida als estats membres perquè desenvolupessin polítiques ambientals en els seus programes.
 • Congrés Internacional d'Educació i Formació sobre el Medi Ambient de Moscou.

  Un procés permanent en el qual els individus i les comunitats adquireixen consciència del seu medi i aprenen els coneixements, els valors, les destreses, l'experiència i també la determinació que els capaciti per actuar, individual i col·lectivament, en la resolució dels problemes ambientals presents i futurs.
 • Informe de Brundtland

  A finals de la dècada dels 80 es va presentar l'informe Brundtland, elaborat per l'ONU. En aquest informe es va utilitzar per primera vegada el concepte de desenvolupament sostenible, definit com aquell que satisfà les necessitats de el present sense comprometre les necessitats de les futures generacions.
 • Cimera de la Terra de Rio de Janeiro

  Aquest terme va ser reprès com a eix central en els debats de la Cimera de la Terra de Rio de Janeiro, celebrada el 1992, i des d'aquest moment es va consolidar com a idea fonamental que inspira els nous models de desenvolupament proposats des de l'Educació Ambiental.
 • Cimera Mundial sobre el Desenvolupament Sostenible

  Ja l'any 2002 es va celebrar la Cimera Mundial sobre el Desenvolupament Sostenible a Johannesburg (Sud-àfrica), va tenir com a tema principal el desenvolupament sostenible tenint un enfocament integrador, de manera que va fusionar el concepte de medi ambient i el de desenvolupament dels pobles amb tres elements fonamentals: el social, l'econòmic i el natural.