LA REVOLUCIÓ AMERICANA

Timeline created by laia.tolosa17@imontbui.org
In History
 • MASACRE DE BOSTON

  MASACRE DE BOSTON
  L'anomenada Massacre de Boston es produí la gèlida nit del 5 de març de 1770 i fou l'espurna que féu saltar la Revolució Americana. La tensió provocada per l'ocupació militar de Boston s'incrementà després dels trets que un grup de soldats dispararen contra un grup de nobles que estaven provocant disturbis.
 • MOTÍ DEL TÉ DE BOSTON

  MOTÍ DEL TÉ DE BOSTON
  El Boston Tea Party fou un acte de protesta dels colons americans contra Gran Bretanya i és considerat un precedent de la Guerra d'Independència dels Estats Units. Ocorregué el dijous 16 de desembre de 1773 a Boston, quan es llançà al mar tot un carregament de te.
 • PRIMER CONGRÉS CONTINENTAL

  PRIMER CONGRÉS CONTINENTAL
  El Primer Congrés Continental va ser una reunió de delegats de 12 de les 13 colònies britàniques que es van convertir als Estats Units.
 • MIDNIGHT RIDE

  MIDNIGHT RIDE
 • BATALLA DE LEXINGTON

  BATALLA DE LEXINGTON
  Les batalles de Lexington i Concord van ser uns enfrontaments armats entre el Regne de la Gran Bretanya i les Tretze Colònies de l'Amèrica del Nord britànica que es van produir el 19 d'abril de 1775 al Comtat de Middlesex, Massachusetts, en els pobles de Lexington, Concord, Lincoln, Arlington i Cambridge.
 • SEGON CONGRÉS CONTINENTAL

  SEGON CONGRÉS CONTINENTAL
  S'anomena Segon Congrés Continental a la convenció de les Tretze Colònies dels anglesos als futurs Estats Units, que començà l'estiu de 1775 just després de l'esclat de la guerra entre la corona britànica i les colònies.
 • LA BATALLA DE BUNKER HILL

  LA BATALLA DE BUNKER HILL
  La batalla de Bunker Hill va tenir lloc el 17 de juny de 1775, com a part del Setge de Boston durant la guerra d'Independència dels Estats Units.
 • DECLARACIÓ DE DRETS DE VIRGINIA

  DECLARACIÓ DE DRETS DE VIRGINIA
  La Declaració de Drets de Virgínia és un document redactat al 1776 i aprovat el 12 de juny de 1776 que proclama l'existència de drets inherents en tots els homes, inclòs el dret a rebel·lar-se contra un govern "inadequat".
 • DECLARACIÓ D'INDEPENDÈNCIA

  DECLARACIÓ D'INDEPENDÈNCIA
  La Declaració d'Independència és un text polític fonamental per a la història dels Estats Units. Arran d'aquesta declaració les Tretze Colònies britàniques d'Amèrica del Nord se segregaven del Regne de Gran Bretanya i esdevenien independents.
 • BATALLA DE SARATOGA

  BATALLA DE SARATOGA
  La batalla de Saratoga va ser un dels enfrontaments més importants lliurats durant el transcurs de la Guerra d'Independència dels Estats Units. El seu desenllaç, en gran manera, va contribuir a decidir el resultat final de la contesa a favor de l'exèrcit continental.
 • BATALLA DE YORKTOWN

  BATALLA DE YORKTOWN
  La batalla de Yorktown va tenir lloc durant la guerra d'Independència dels Estats Units d'Amèrica entre el 26 de setembre i el 19 d'octubre de 1781.
 • LA CONSTITUCIÓ AMERICANA

  LA CONSTITUCIÓ AMERICANA
  La Constitució dels Estats Units és el document de govern i la llei suprema dels Estats Units d'Amèrica. La seva redacció va finalitzar el 17 de setembre del 1787 per la Convenció Constitucional a Filadèlfia, Pennsilvània, i després va ser ratificada pels delegats que representaven els pobles dels tretze estats.
 • PAU DE VERSALLES

  PAU DE VERSALLES
  El Tractat de Versalles de 1919 va ser un intent de reconstrucció d'Europa després de la Primera Guerra Mundial.