Història dels metalls_Quiles_Marc

Timeline created by marc quiles gimeno 1rd
 • 9,000 BCE

  Què es el coure?

  Què es el coure?
  Què es el coure?
  Element químic de nombre atòmic 29, massa atòmica 63,54 i símbol Cu; és un metall de color marró vermellós, brillant, dúctil, molt mal·leable, resistent a la corrosió i bon conductor de l'electricitat i la calor; és el metall de més usos i s'utilitza per a la fabricació de cables, línies d'alta tensió, maquinària elèctrica i en aliatges, sent les dues més importants el llautó, un aliatge amb zinc, i el bronze, un aliatge amb estany.
 • 9,000 BCE

  per a que es va utilitzar el coure(CAUSA)

  per a que es va utilitzar el coure(CAUSA)
  El coure es va utilitzar per l'agricultura com a pals, pics etc..
  El coure també es va utilitzar per fer armes de lluita, de combat, com per exeple espases o puntes de fletxa
  Va augmentant en la producció
 • 3,500 BCE

  Començament de l'História

  Començament de l'História
  La història comença quan apareix l'escriptura.Tot el que ha passat abans de que sorgís aquesta invenció es considera prehistòria.
 • 3,000 BCE

  Lloc, edat i causa d'inici d'utilització del Bronze

  Es va començar a utilitzar el bronze per primera veada a finals del IV mileni a Mesopotamia, amb els enfrentaments l'home va haber de buscar nous metalls amb més resistència.
 • 3,000 BCE

  Evolució de la siderúrgia del Ferro i de l'Acer fins als nostres dies

  La història de la siderurgia va començar segons els indicis que tenim, en que tenim, a Anatòlia, on s'han trobat elements de ferro colat datats al III mil·lenni aC.
 • Evolucion de la farga catalana

  Procediment per l'obtenció del ferro per reducció del mineral en que aquesta era convertir en una sola operació a una materia soldable i mal-leable per l'acció del carbó vegetal. Tres elements eren indespensable per aquest sistema, mena, carbó i aigua. La composició d'una farga inclueix el forn Farga catalana composta:de forn, trompa i sistema de forja
 • Evolució del ferro forjat

  Ha estat emprat durant milers d'anys i ha estat la composició més habitual del ferro tal com s'ha conegut al llarg de la història
 • utilització de l'acer a gran escala: primeres construccions i els forns Bessemer

  utilització de l'acer a gran escala: primeres construccions i els forns Bessemer
  El procediment Bessemer va ser el primer procés de fabricació químic que va servir per a la fabricació en sèrie d'acer, fos en lingots, de bona qualitat i amb poc cost a partir de l'arrabio.
 • per a que s'utilitza ara el bronze

  per a que s'utilitza ara el bronze
  El coure s'utilitza per a la joieria ,per a medalles i escultures. Les monedes amb aliatges acunyades amb aleacions de bronze van tenir un protagonisme revelant en el comerç
 • Per a que s'utilitza ara el coure

  Per a que s'utilitza ara el coure
  Com un bon conductor d'electricitat, el coure s'utilitza en el fil de coure, electroimants, relés i interruptors elèctrics. El coure és un material molt resistent a l'òxid.
 • Period:
  10,000 BCE
  to
  3,500 BCE

  Prehistória

 • Period:
  7,000 BCE
  to
  4,000 BCE

  Neolític i fets que defineixen la aparició

  El neolític és un període de la prehistòria en el qual van tenir lloc innovacions d'una gran trascendència:els èssers humans descobreixen l'agricultura i la ramaderia i es fan sedentaris,procés conegut com la revolució neolítica .
 • Period:
  1000
  to

  Edat d'inici i de fi de l'edat dels metalls i fets que ocasionen la seva durada

  La edat dels metalls va durar 3.000 anys és la part de la prehistòria en la qual l'ésser humà va introduir determinats metalls.
  La edat dels metalls va començar en el 4.000 avans de crist i va acabar al 1.000 avans de crist