Història de la Tecnologia

Timeline created by tr331
 • 3,500 BCE

  Invenció de la roda

  Invenció de la roda
  L'aparició de la roda, és considerada crucial per al desenvolupament de la civilització. Va permetre als humans fer un ús més eficaç de la potència animal i resoldre la seva necessitat de desplaçar-se.
 • 3,000 BCE

  Aparició de la escriptura

  Aparició de la escriptura
  Generalment es creu que el primer sistema en va ser l'escriptura sumèria que va originar l'escriptura cuneïforme. Els jeroglífics egipcis són aproximadament de la mateixa època.
 • -700 BCE

  Aparició de la moneda

  Aparició de la moneda
  La primera moneda va aparèixer a l'Àsia Menor. Fins aleshores es feien intercanvis.
 • 1200

  Invenció de la pòlvora

  Invenció de la pòlvora
  La pólvora va ser inventada a la Xina, on les forces militars xineses van utilitzar armes basades en la pólvora com per exemple coets, armes de foc o canons i explosius fets amb pólvora, granades i diferents tipus de bombes, contra els mongols quan aquests van intentar envair i trencar les fortificacions de les ciutats xineses de la frontera nord
 • 1453

  Invenció de la impremta

  Invenció de la impremta
  La invenció de la impremta al món occidental s'atribueix a Johannes Gutenberg, el "Pare de la Impremta", que durant el segle XV creà la seva pròpia impremta i va inventar un procediment d’impressió de tipus mòbil, intercanviable i reutilitzable.
 • Invenció de la màquina de vapor.

  Invenció de la màquina de vapor.
  No es pot concretar una data exacta per a la creació de la màquina de vapor, igual que tampoc no es pot associar amb un sol creador, ja que l'evolució històrica de la màquina de vapor és molt llarga, i no s'ha creat un prototip de cop, si no que s'ha anat creant lentament i la seva creació ha passat per mans de molts inventors, que a poc a poc l'han anat millorant, i l'han anat adaptant a les circumstàncies socials, econòmiques i polítiques de cada període històric.
 • Invenció de la bombeta

  Invenció de la bombeta
  El 1845 l'americà John Wellington inventà una làmpada incandescent que era de massa curta durada. El 1860, l'anglès Joseph Swan reprengué la recerca amb un filament de carboni, emplaçat dins d'un recipient de vidre, però el buit creat dins la bombeta resultava insuficient i el filament es cremava en pocs minuts. El 1879 va ser patentada per Thomas Edison qui, després d'experimentar amb més de mil materials diferents, aconseguí industrialitzar-la amb filament de bambú carbonitzat.
 • Primer robot industrial

  Primer robot industrial
  George Devol, un pioner dins de la indústria robòtica, va ser l'inventor del que es considera el primer robot industrial y el nom del mateix va ser Unimate. La idea que Devol tenia en ment era la de construir una màquina que permetés adaptar-se a l'entorn y fer més fàcil el treball dins de la indústria.