ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Timeline created by Tzeni sabani
In History
 • Οι αγγλικές αποικίες στην Αμερική

  Οι αγγλικές αποικίες στην Αμερική
  Δημιουθηκαν στα ανατολικά παραλια της βόρειας Αμερικής υπο Αγγλικό έλεγχο. Οι αποικοι ήταν κυρίως Άγγλοι,Γαλλλοι,Γερμανοι και Σουηδοι όλοι αναζητούσαν καλητερη τύχη.
 • Οι αποικίες του νοτου και του βορρά

  Οι αποικίες του νοτου και του βορρά
  Οι αποικίες του νοτου είχαν 750.000 περιπου κατοίκους από αυτούς 300.000 ήταν σκλάβοι που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες. Οι οικονομια βασιζόταν σε φυτείες καπνου ρυζιού και βαμβάκιου. Ενω οι αποικίες του βορρά είχαν 1.000.000 περίπου κατοίκους από τους οποίους 40.000 ήταν σκλάβοι επίσης οι οικονομία ήταν παροιμία με την δυτική Ευρώπη και είχαν δύναμικη αγροτική οικονομία ενώ ακμαζε το εμπόριο.
 • Οι Φοροι του τσαγιού

  Οι Φοροι του τσαγιού
  Μετά τον επταετη πολεμο η Αγγλία απαιτείσαι στους Αμερικανούς νέους φόρους για να καλύψει ένα μέρος των πολεμικών δαπανών. Οι αποικοι αντέδρασαν σταματωντας να αγοράζουν αγγλικά προϊόντα. Οι αποικοι ωστόσο προχώρησαν και στην κατάστροφη αγγλικών φορτίων τσαγιού.
 • Το Κογκρεσο

  Το Κογκρεσο
  Αφού κατέστρεψαν τα φορτία συγκαλεσαν συνέλευση στο οποιο συμμετείχαν από όλες τις αποικίες, ενώ ομως η πλειοψηφία έδειχνε συμβιβασμό ο Άγγλος βασιλιάς Γεώργιος Γ διάλεξε την σύγκρουση. Η νίκη των Αμερικανών στη μάχη του Λεξινγκτον σήμανε οριστικη λήξη.
 • Η διακήρυξη της Ανεξάρτητησιας

  Η διακήρυξη της Ανεξάρτητησιας
  Το Κουγκρεσο ψήφισε τη διακήρυξη της Ανεξάρτητησιας ένα κείμενο για τις ιδέες του Διαφωτισμού που είχε συνταχθεί ο Τομας Τζέφερσον και ο Βενιαμίν Φραγκλίνος.
 • Το τέλος του πολέμου

  Το τέλος του πολέμου
  Ο πόλεμος που ακολούθησε έμεινε γνωστός ως αμερικανική επανάσταση η πόλεμος ανεξάρτησιας. Αρχικά οι Αμερικανοί με αρχιστρατηγο τον Τζορτζ Ουάσιγκτον αντιμετώπισαν πρόβληματα, Μετά το 1778 ομως συναψαν συμμαχίες με την Γαλλία, Ισπανία και Ολλανδία οι οποίοι επιδίωκαν τον περιορισμό της Αγγλίας. Η άφιξη των γαλλικών στρατευμάτων στην Αμερική επηρέασε την σύγκρουση.Η ήττα των Άγγλων στην μάχη του Γιορκταουν έβαλε τέλος στον πόλεμο.
 • Το νέο κράτος και η Ανεξάρτητησια

  Το νέο κράτος και η Ανεξάρτητησια
  Η Αγγλία αναγνωρίσε τις αποικίες ως ανεξάρτητο κράτος ΗΠΑ.Το σύνταγμα των ΗΠΑ που ισχύει έως σήμερα.Η κεντρική κυβέρνηση αποφάσιζει οικονομία,άμυνα εξωτερική πολιτική.Κάθε πολιτεία εκπρόσωπειται στη Γερουσία από 2 γερουσιαστες ανεξάρτητα του πληθυσμού της.Στη βουλή οι πολιτείες εκπρόσωπουνται από αριθμό βουλευτών ανολογα τον πληθυσμό τους.Η εκτελεστική εξουσία ασκείται από τον Πρόεδρο που εκλέγεται κάθε 4 χρόνια και μπορεί να επανεκλεγει μόνο 1 φορά.Πρώτος πρόεδρος εκλέχτηκε ο Τζορτζ Ουάσιγκτον.