EDAT MODERNA

Timeline created by DAVID H 12345
 • 1400

  ELS PORTUGESOS

  ELS PORTUGESOS
  Els portugesos van destacar perquè van navegar fins a Oceania i Xina, passant per les costes africanes, ja que volia dominar la sedes i mes espècies.
 • 1400

  LES INDÚSTRIES

  LES INDÚSTRIES
  Van aparèixer diferents indústries que van ser la industria de producció i exportació de vi aiguardent una beguda alcohòlica que s’obté a partir del vi, també va a començar a guanyar força la industria de cotó i llana.
 • Period:
  1400
  to
  1500

  RENAIXEMENT

 • 1445

  JOHANNES GUTENBERG

  JOHANNES GUTENBERG
  Johannes Gutenberg va descobrir la emprenta.
 • 1474

  ELS REIS CATÒLICS

  ELS REIS CATÒLICS
  Els Reis Catòlics que eran Isabel de Castellà i Ferran d’Aragò abans de que arribessin a la península Ibèrica l’habitaven els àrabs que van estar mes de 800 anys. Els Reis Catòlics van matar i van començar a conquerir tota la península Ibèrica
 • 1475

  BARBA-ROSSA

  BARBA-ROSSA
  En barba-rossa era un pirata que navegava per les costes catalanes.
 • 1492

  CRISTÒFOR COLOM

  CRISTÒFOR COLOM
  El 12 d’octubre de 1492 va descubrir Amèrica perquè volia anar a les Índies per el oest i no per l’est com ho feien tots.Es va morir pensant que havia arribat a l’India i no Amèrica.
 • 1492

  LA PENÍNSULA IBÈRICA

  LA PENÍNSULA IBÈRICA
  La península ibèrica va destacar perquè el 12 d’octubre de 1492 Cristòfor Colom va descobrir a Amèrica i es va morir pensant que havia arribat a l’India.
 • Period:
  1492
  to

  ÈPOCA DELS DESCOBRIMENTS

 • Dec 10, 1492

  DESCUBRIMIENTO DE AMÈRICA

  DESCUBRIMIENTO DE AMÈRICA
  América lo descubrió Cristóbal Colón, el 12 de octubre de 1492 en el siglo XV.
  Es importante porque en América había comida que nosotros no teníamos, y descubrieron que había más tierra que no solo Europa.
  Cristóbal Colón tenía tres tripulaciones en total había noventa personas entre los 3 barcos. Los barcos se llamaban Santa María que lo llevaba Cristóbal Colón, La Niña que lo llevaba Vicente Yáñez Pinzón y la Pinta que lo llevaba Martín Alonso Pinzón .
 • 1500

  COMERÇ DE LLARGA DISTÀNCIA

  COMERÇ DE LLARGA DISTÀNCIA
  Amb les colonitzacions es va desenvolupar el comerç de llarga distància, que permetia la introducció de nous productes co per exemple el cacau,la patata el cafè.....a Europa i a altres continents colonitzats.Els anglesos,els portugesos, els espanyols,el holandesos i els francesos van sortir molt bé beneficiats d’aquest comerç.
  Gràcies al comerç de llarga distància es va desenvolupar el comerç triangular.
 • 1500

  L’AGRICULTURA A CATALUNYA

  L’AGRICULTURA A CATALUNYA
  Al final de l’edat mitjana hi va haver molt importants.Els pagesos no obtenien amb les seva feine preus productes per poder satisfer les necessitats dels familiars.Això va provoca que l’activitat comercial disminuis perquè no sobraven prous productes per vendre ni intercanviar..
 • 1500

  L’AGRICULTURA A CATALUNYA X PART 2

  L’AGRICULTURA A CATALUNYA X PART 2
  I axi al inici de l’edat moderna en el segle XVI Catalunya encara arrossegava les conseqüències d’aquestes dificultats.Aquestes dificultats es van anar superan de mica en mica en el segles XVII i segle XVIII gràcies a l’agricultura es va ampliar la producció de economia.
 • Period:
  1500
  to

  BARROC

 • 1516

  ELS ÀUSTRIES

  ELS ÀUSTRIES
  Els Àustries van governar, des de Castellà, els seus immensos dominis, formats per territoris a Europa,Amèrica i el pacífic.
  Carles I, eren de la corona d’Àustria per part del seu pare i de la castellanoaragonesa per part de la seva mare, va ser l’unifucador d’un gran imperi d’abast mundial.
 • 1517

  Martí Luter

  Martí Luter
  Martí Luter va ser qui va dividir en dos parts l’església católica.
 • 1519

  LA TIERRA ES REDONDA

  LA TIERRA ES REDONDA
  En el año 1519 en el siglo 16,Fernando de Magallanes junto a Juan Sebastiàn Elcano fueron a descubrir si la tierra era redonda o no.
  Por mala suerte Fernando Magallanes falleció un mes después de saber si la tierra era redonda.
  Es importante porque si no fuese por Juan Sebastián Elcan,hoy en día seguiríamos pensando que la tierra era plana y que un cabo era el final del mundo o de la tierra
 • 1522

  LES COLÒNIES

  LES COLÒNIES
  Les colònies van apereixer en el 1522 eran territoris que diferents països europeus conquerien en altres continents.
 • 1522

  LES CONOLITZACIONS

  LES CONOLITZACIONS
  Les conolitzacions eran que quan un territori era conquerit es començava la colonització es a dir la imposició de lleis,la llengua, la religió, la cultura dels països europeus als pobladors indígenes.
 • 1530

  COMERÇ TRIANGULAR

  COMERÇ TRIANGULAR
  El comerç triangular començava a Europa que portava teixits aiguardent i armes i ho canviaven per esclaus de l’Àfrica i després Europa canviaven els esclaus per menjar que no tenien com per exemple cacau,cafè,cotó...
 • 1543

  NICOLAU COPÈRNIC

  NICOLAU COPÈRNIC
  Nicolau Copèrnic era un astrònom holandes què va descobrir que la terra girava al voltant del sol.
 • SERRALLONGA

  SERRALLONGA
  Serrallonga era uns dels bandolers mes coneguts de l’edat moderna.
 • LA GUERRA DELS SEGADORS

  LA GUERRA DELS SEGADORS
  Al començament del segle XVII, diverses monarquies europees lluitaven per conquerir més territoris, i per això es van embrançar en una guerra molt llarga, la guerra de trenta anys , en la qual també prenim part la monarquia francesa i la castellana.Però per fer una era d'Aragó, va demanar ajuda a Catalunya, que hi va haver de contribuir.Les tropes castellanas i els soldats catalants reclutats,havien de travessar Catalunya per atacar els francesos.
 • CATALUNYA

  CATALUNYA
  A l’edat moderna,Catalunya va deixar de tenir el seu propi rei i va passar a ser governada per la corona de Castella.Malgrat aquesta situació,durant els segles XVI i XVII Catalunya va mantenir la seves sobirina i les seves institucions i va gaudir d’un veritable autogovern.En aquest període es va produir dos fets d’una gran importància:la guerra dels segadors i la geurra de successió.Els decrets de nova planta son el conjunt de lleis sancionades i promolgades per Felip V a l’inici del seu regnat
 • TELESCOPI

  TELESCOPI
  El telescopi es va inventar al segle 17 al any 1608,el va inventar Hans Lippershey.El telescopi serveix per veure objectes llunyans,tot amplia-ne la seva mida angular i la seva lluminositat aparents
 • LA CIRCULACIÓN DE LA SANGRE

  LA CIRCULACIÓN DE LA SANGRE
  La circulación de la sangre se descubrió en 1628 en el siglo XVII.
  William Harvey fue un médico inglés que describió por primera vez la circulación y las propiedades de la sangre, explicando que esta se distribuía por todo el cuerpo a través del bombeo del corazón.
  William Harvey, estudió en profundidad los movimientos del corazón y la sangre de los animales y argumentó su teoría de que la sangre era bombeada por el corazón alrededor del cuerpo, a través del sistema circulatorio.
 • WILIAM HARVEY

  WILIAM HARVEY
  William Harvey era un metge anglès que va descobrir la circulació de la sang.
 • PAU CLARIS

  PAU CLARIS
  Pau Claris va ser president de la Generalitat en el any 1638 durant en conflicte de Corpus de sangre es va posar de part del poble i en el 1641 proclamar la republicà catana baix la protecció francesa
 • LA LEY DE LA GRAVEDAD

  LA LEY DE LA GRAVEDAD
  La gravedad se descubrió porque a Issac Newton le cayó una manzana a la cabeza el año 1666 del siglo XVII .
  La gravedades una fuerza invisible que atrae las cosas hacia el centro de la Tierra.
  Sin la gravedad no podríamos mantenernos en pie,ya que esta fuerza nos atrae para mantenernos sobre la Tierra.
  Es por eso por lo que los objetos caen rápidamente hacia el suelo
  Una curiosidad es que la gravedad es la causante de que la Tierra gire alrededor del Sol.
 • ISAAC NEWTON

  ISAAC NEWTON
  Isaac Newton era un astrònom,matemàtic i físic que va descobrir la llei de la gravetat
 • LA CATEDRAL DE GIRONA

  LA CATEDRAL DE GIRONA
  La catedral de Girona la va voler conquerir els àrabs. Es va construir per protegir ciutat.
 • ELS BORBONS

  ELS BORBONS
  La dinastia dels Borbons s’inicia amb Felip V, després que Carles II.
  L’últim rei dels Àustries espanyols va morir sense haver tingut fills.
 • LA GUERRA DE SUCCESSIÓ

  LA GUERRA DE SUCCESSIÓ
  Com en tots les monarquies europees,quan un rei es moria, el succeïa el seu fill gran.L’any 1700 el rei d’Espanya Carles II va morir sense deixar successor perquè no tenia fills.Això va fer que hi hagués dos nebots seus que es volguessin quedar amb el torn:Felip d’Anjou (de la casa francesa dels Borbons)i l’arxiduc Carles d’Àustria.La disputa pel tron desembocà en una guerra llarga (1702-1714).
 • COMERÇ A CATALUNYA

  COMERÇ A CATALUNYA
  Felip V va prohibir a Catalunya comerçia amb Amèrica perquè aquest continent estava conquerit per la corona de Castellà,només podien comerçia per el mar mediterrani però hi havia els pirates turcs que era un amenaça per els catalans per això en molts pobles de costa catalana hi han torres i castells de vigilància.
 • LA LLIBERTAT DE COMERÇ

  LA LLIBERTAT DE COMERÇ
  En el segle XVIII es va donar la llibertat a Catalunya de comerçia amb Amèrica el catalans comerçia s van poder prosperar molt ja que els seus productes els podien comerçia a Amèrica o altres zones del món.Amèrica va esdevenir un mercat molt important de teixits i aiguardent elaborat per Catalunya.
 • TERMÒMETRE

  TERMÒMETRE
  El termòmetre és va inventar al segle XVIII a l’any 1710,el va inventar René Antoine Ferchault de Réaumur,serveix per saber si tenim temperatura alta.El termòmetre es important perquè ens ajuda a detectar si tenim febre o malalties:vòmits,diarrea...
 • MIQUEL DE CASANOVA

  MIQUEL DE CASANOVA
  Rafael de Casanova va ser uns dels últims homes que va lluitar en la guerra de Succeció.
 • CAROLINE HERSCHEL

  CAROLINE HERSCHEL
  Caroline Herschel va ser una científica i la primera dona en descobrir un cometa.
 • PARACAIGUDES

  PARACAIGUDES
  El paracaigudes és va inventar al segle 18, al any 1783,el va inventar Leonardo Da Vinci,Fausto Veranzio i Salomon i Le Van Meter.Es un objecte dissenyat per frenar caigudes d’un lloc molt alt.
 • SUBMARÍ

  SUBMARÍ
  Es va inventar al segle 1859 al segle 19,el va inventar Cornelis Derebbel i Cesare Laurenti.El submarí servia per portar armament,armas perilloses i per anar sota l’aigua.
 • ANNE JUMP CANNON

  ANNE JUMP CANNON
  Anna Jump Cannon va ser una astronoma aficionada a las estrellas i a més a més era profesora i amant de las fotografias.
 • MARIE CURIE

  MARIE CURIE
  Marie Curie mes ven coneguda com a la dona científica va ser la que va inventar el radi i el poloni un element químic molt important per la humanitat.
 • PARLAMENT

  PARLAMENT
  El parlament es un edifici on ens representant uns cuants polítics a tots els catalans.