Albert Einstein

Timeline created by lucastrinidad
 • Naixement d' Albert Einstein

  Naixement d' Albert Einstein
  Va nèixer el 14 de març de 1879 a Ulm (Regnat de Wurtemberg)
 • Einstein s'interessa pel magnetisme.

  Einstein s'interessa pel magnetisme.
  Als cinc anys, Albert Einstein es fascina amb la brúixola de butxaca del seu pare, intrigada per forces invisibles que fan que l’ agulla estigui sempre en direcció nord. Més endavant a la vida, Einstein contemplarà en aquest moment la gènesi del seu interès per la ciència.
 • Mudança a Itàlia

  Mudança a Itàlia
  Lluitant econòmicament, la família Einstein es trasllada d' Alemanya a Itàlia a la recerca de millors treballs. Einstein, amb quinze anys, es queda enrere a Múnic per acabar la seva escolarització, però aviat deixa o és expulsat del seu institut i segueix els seus pares cap a Itàlia i comença la seva escolarització allà.
 • Renuncia a la nacionalitat germana

  Renuncia a la nacionalitat germana
  Einstein renuncia a la nacionalitat germana als 17 anys per no fer el servei militar. Els pròxims 4 anys no seria ciutadà legal de cap nació.
 • Graduació de secundària

  Graduació de secundària
  Albert Einstein es va graduar a l'escola secundària i comença a assistir a ETH, la prestigiosa Universitat Politècnica Suïssa de Zuric. Així mateix, als 17 anys, Albert Einstein renuncia a la seva ciutadania alemanya per evitar el servei militar obligatori a l’exèrcit alemany. Durant els propers quatre anys, no serà ciutadà legal de cap nació.
 • Té una filla, però la dona en adopció.

  Té una filla, però la dona en adopció.
  Mileva Maric (la novia d' Einstein) dona a llum a Leiserl Einstein, el primer fill d' Albert. La parella incapaç de tenir cura de la noia i, potser avergonyida del seu estat il·legítim ( no estaven casats), la van donar en adopció.
 • Einstein es casa amb 24 anys.

  Einstein es casa amb 24 anys.
  Einstein es casa amb la seva novia de fa mols anys, Mileva Maric
 • Neix Hans Albert Einstein

  Neix Hans Albert Einstein
  Un any després de casar-se, té el primer fill, Hans Albert Einstein.
 • Annus Mirabilis

  Annus Mirabilis
  Al llarg d'un any que després descriurà com el seu "Annus Mirabilis" -el seu any meravellós-, Albert Einstein publica quatre grans treballs teòrics .Els quatre treballs inclouen una nova interpretació innovadora de l'efecte fotoelèctric (pel qual Einstein guanyarà finalment el premi Nobel), així com la primera exploració publicada de la teoria de la Relativitat Especial i la primera formulació de la famosa equació e = mc2. Anys després es demostraria que no era equivocat.
 • Neix Eduard Einstein

  Neix Eduard Einstein
  L'esposa d' Albert Einstein, Mileva, dóna llum al segon fill d'Einstein.
 • Trasllat a Praga

  Trasllat a Praga
  Els Einsteins es traslladen a Praga, on Albert assumeix la seva primera professió completa després de molts anys treballant a l'oficina suïssa de patents o fent classes en llocs a temps parcial a Suïssa.
 • Torna a Zuric

  Torna a Zuric
  Després d'un any a Praga, els Einsteins es traslladen a Suïssa, on Albert exerceix la seva professió com professorat a l' Institut Federal Suís de Tecnologia de Zuric.
 • Director de l’ Institut Kaiser Wilhelm

  Director de l’ Institut Kaiser Wilhelm
  Albert Einstein es trasllada de Zuric a Berlín per convertir-se en el director del prestigiós institut Kaiser Wilhelm. El seu matrimoni amb Milena comença a tencar-se, i la seva dona i els seus fills decideixen quedar-se enrere a Zuric. Mai més tornaran a viure junts en família.
 • Teoria de la Relativitat

  Teoria de la Relativitat
  Einstein crea la teoria sobre la relativitat general, amb la que es va fer un nom a la ciència.
 • Es divorcia i es torna a casar.

  Es divorcia i es torna a casar.
  Després d'uns anys es divorcia de Mileva Maric i inmediatament es torna a casar.La segona esposa d'Einstein, Elsa Lowenthal, és una cosina de la qual es va enamorar quan el va ajudar amb la salut després d'una greu malaltia el 1917.
 • Restauració de la ciutadania alemanya

  Restauració de la ciutadania alemanya
  Al finalitzar la Primera Guerra Mundial, Albert Einstein recupera la ciutadania alemanya en un gest de solidaritat amb el nou govern liberal de la República de Weimar (1918-1933).
 • Eclipse demostra la teoria de la relativitat

  Eclipse demostra la teoria de la relativitat
  Un eclipse solar proporciona evidències dramàtiques observables que la teoria general de la relativitat d’Einstein és correcta. De sobte, Einstein es converteix en una celebritat mundial.
 • Premi Nobel

  Premi Nobel
  Einstein rep el Premi Nobel per les seves explicacions sobre l'efect fotoelèctric i les seves numeroses contribucions a la física teòrica.
 • Escapada de l' Alemanya Nazi

  Escapada de l' Alemanya Nazi
  Albert Einstein i la seva família, que temen la persecució antisemita, fugen de l’Alemanya nazi per instalar-se als Estats Units. Einstein ocupa un lloc a l' Institut d' Estudis Avançats de Princeton, on romandrà fins a la seva mort el 1955.
 • Mort d'Elsa Lowenthal

  Mort d'Elsa Lowenthal
  La segona esposa d’ Albert Einstein, Elsa, mor d’una malaltia.
 • Carta al president Roosevelt

  Carta al president Roosevelt
  Al temer que científics nazis puguin guanyar la carrera per desenvolupar les primeres bombes atòmiques del món, Albert Einstein escriu una carta al president Franklin D. Roosevelt, instant-lo a llançar un programa nord-americà d’ investigació nuclear.
 • Nacionalitat Estats Units

  Nacionalitat Estats Units
  Per tercera vegada a la seva vida, canvia la seva nacionalitat a nord-americà (EEUU), i també conserva la nacionalitat Suissa.
 • Mort d' Albert Einstein

  Mort d' Albert Einstein
  Albert Einstein mor per un atac al cor als 76 anys.