Evolució de l'home

  • 150

    Homo sapiens

    Homo sapiens
    És l'home actual, l'única espècie que no s'ha extingit per ara.
    La seva capacitat craniana és de 1350 cm3.
    De crani rodó i rostre aplanat, front més alt que el neandertal i altres homínids primitius.
  • 200

    Homo Rodhesiensis

    Homo Rodhesiensis
    Com Homo rodhesiensis es coneix al Homo sapiens sapiens arcaic, són humans moderns però amb trets arcaics, podem saber a través de fòssils que la seva capacitat craneana supera els 1000 cm3.
  • Homo habilis

    Homo habilis
    L'Homo habilis és una espècie extinta d'homínid que va viure a l'Àfrica de l'Est i del Sud, ara fa entre 1,9 i 1,6 milions d'anys. El nom habilis, "hàbil", li ve pel fet que s'han trobat eines de pedra a la vora de les restes fòssils. Tenia una capacitat craneana de 590-690 cm3.Les seves mandíbules eren més petites i estretes amb dents molt similars als homínids anteriors. Compartien amb els simis les seves prorcions corporals.
  • Period: to

    Evolució de l'home

  • Homo ergaster

    Homo ergaster
    l'Homo Ergaster és un homínid propi d'Àfrica de fa uns 2 milions d'anys. Té el crani arrodonit, una capacitat entre 800 i 850 cm³, el front prominent, rostre més fi que l'erectus i les dents petites.
  • Homo antecessor

    Homo antecessor
    800.000 anys enrere en el temps, una espècie comuna als neandertals i als Homo sapiens vivia en la Serra d'Atapuerca (Burgos). Homo antecessor va sortir a la llum en 1997. La seva capacitat craneal era superior als 1000 cm³ i la morfologia de la seva mandíbula recorda a la d'homínids posteriors.
  • Australopithecus garhi

    Australopithecus garhi
    L'Australophitecus garhi és una espècie d'homínid de fa 2,5 milions d'anys que va habitar a la zona d'Etiopia. Ja era capaç de caminar erguit, la seva capacitat craneal era de 450 cm³, és el més avançat dels Australopithecus i les eines trobades amb els seus fòssils són encara més antigues que les dels Homo habilis.
  • Autralopithecus anamensis

    Autralopithecus anamensis
    l'Australopithecus anamensis és una espècie d'homínid de 4,2 - 3,9 milions d'anys d'antiguitat trobada a Kenya. Els seus molars posseïen esmalt gruixut, pel que es deduïx que no menjava només fulles i fruits sinó aliments més durs. Va viure en un ambient forestal, se sap que caminava alçat. És possible que formessin comunitats de diversos mascles emparentats, en les quals cadascun agruparia un petit harem de femelles.
  • Ardipithecus ramidus

    Ardipithecus ramidus
    L'Ardipithecus ramidus és un dels més antic amb uns 4'4 milions d'anys d'antiguitat. Ramid significa arrel i fa referència a la proximitat de l'espècie amb les arrels de la humanitat. Mostra grans similituds amb el ximpanzé, amb canins més petits i adaptacions a la bipedació i la seva capacitat craneana és de 350 cm3.