Klasa e :X- A,B,C D:1.Perseritje :tematika 4-5 dhe disa udhezime per Testin permbledhes.

Timeline created by facebooker_2882817328407447
In History
 • Revolucioni i I dhe II industrial

  Revolucioni i I dhe II industrial
 • 1.Perseritje:tematika 3-4-5

  1.Perseritje:tematika 3-4-5
  1.Revolucioni Amerikan,Revolucioni Francez,Revolucioni Anglez.
  2.Badhkimi i Gjermanise dhe Italise.
  3.Fashizmi dhe Nazizmi.
  4.SHBA,Britani e Madhe dhe France ne periudhen mes dy luftrave boterore.
  5.Revolucioni i I dhe II Industria.
  6.Lufta e pare Boterore dhe Konferenca e paqes ne Paris
 • Bashkimi i Italise

  Bashkimi i Italise
 • Bashkimi i Gjermanise

  Bashkimi i Gjermanise
  -platforma politike e Bismarkut për bashkimin
  Gjermanisë.
  -analizoni rrugën e shndërrimit të Gjermanisë në një shtet të fortë
  ekonomikisht dhe ushtarakisht,
  -shpjegoni rrugën përmes së cilës u realizua bashkimi i Gjermanisë; -krahasoni bindjet politike të Kontit Kavur në Itali me ato të kancelarit gjerman Bismark dhe vë në dukje pikëpamjet e përbashkëta.
 • Lufta e I Boterore

  Lufta e I Boterore
  • përcaktoni shkaqet e shpërthimit të Luftës së Parë
  Botërore;
  • argumentoni arsyet pse fitoi Blloku i Antantës;
  • gjykoni mbi rolin e SHBA-së në Luftën e Parë
  Botërore.
 • Konferenca e paqes

  Konferenca e paqes
 • SHBA,Angi dhe France ne periudhen mes dy luftrave boterore.

  SHBA,Angi dhe France ne periudhen mes dy luftrave boterore.
  Te treja keto vende do ti krahasoni me njera-tjetren:
  -strukturen politike-
  -perballimin e krizave-
  -masat e mara nga qeverite,gjendja sociale e popullsise.
 • Nazimi ne Gjermani

  Nazimi ne Gjermani
  1.përcaktoni kushtet historike të ardhjes në
  pushtet të Nazizmit;
  2.masat morën nazistët porsa erdhën në pushtet
  3.krahasoni rendin demokratik me atë nazist.
 • Fashizmi ne Itali

  Fashizmi ne Itali
 • Modele pyetjesh

  Modele pyetjesh
  Shpjegoni figuren e .........
  u eshte dhene figura dhe ju kerkohet ta zbertheni ate.
 • Modele pyetjesh

  Modele pyetjesh
  Ju kerkohet nje data e nje ngjarje te caktuar.
 • Modele pyetjesh

  Modele pyetjesh
  Pyetje krahasuese : do ju jepen dy figura ,apo ngjarje etj ku ju kerkohet ti krahasoni.
 • Test permbledhes :do te zhvillohet ne dt.27.03.2020 ora 16.00

  Test permbledhes :do te zhvillohet ne dt.27.03.2020 ora 16.00
  Testi do dergohet te klasa virtuale 10 minuta para fillimit te testit.
  Do ju dergoj linkun dhe paswordin per te hyre ne link.
  Pasi ta mbaroni do ma dergoni dhe une do ju kthej testIn te korigjuar dhe sa pike keni marre dhe noten.
  Nota 4 5 6 7 8 9

  Piket 0-4 5-7 8-12 13-17 18-22 23-25
  10
  26-28
 • Modele pyetjesh

  Modele pyetjesh
  Do ju jepet nje foto te cilen do ta lidhni me nje ngjarje te caktuar dhe do flisni per te.Si ne rasin e kesa fotoje.
 • Modele pyetjesh

  Modele pyetjesh
  Pyetje me alternativa
  Anglia miratoi......
 • KUJDES MBANI MEND

  KUJDES MBANI MEND
  MTERIALET SE KU DUHET TE MBESHTETENI ESHTE LIBRI I HISTORISE ,PASI TA PUNONI DETYREN DO TE DERGONI TE KLASA VIRTUALE NE GOOGLE CLASSROMM NE AFATIN QE JU KAM KERKUAR. PUNE TE MBARE .