Palau de versalles

Palau de versalles

  • Casa de les feres

    La Casa de les feres es va unir al jardí de Versalles mitjançant l'anivellament del terreny i la perforació de el braç Sud del Gran Canal. Aquest era un lloc de festejos i passejades per observar els animals; després, Jules Hardouin-Mansart l'embelliria per a la duquessa de Borgonya amb una altra campanya d'obres de 1698-1700.
  • El Gran Trianón de Lluís XIV

    Lluís XIV va ordenar demolir la caseta d'esbarjo que es trobava en l'emplaçament de Trianón, a l'extrem nord del Gran Canal, aquell "Trianón de porcellana" que tan bé simbolitzava el gust de la seva joventut. El rei volia un lloc on poder allotjar-se durant el bon temps, lluny de de Versalles, en família o en companyia molt reduïda. Va encarregar al seu primer arquitecte, Jules Hardouin-Mansart, una casa més gran i sòlida, que es va construir en pocs mesos.
  • La nova habitació del rei

    Es va situar l'habitació del rei al centre de l'palau, entre la sala d'l'Ull de bou i el gabinet de Consell.
  • La nova Capella Reial

    La capella actual de Versalles va ser construïda per Jules Hardouin-Mansart entre 1698 i 1710. Després, es van succeir diversos projectes de capelles però cap va ser acceptat i no va ser reemplaçada.
  • El saló d'Hèrcules en obres

    En 1712, les obres es van posar en mans de l'arquitecte Robert de Cotte, però per la mort de Lluís XIV, les obres es van abandonar. El pintor François Lemoyne va decorar la immensa volta del sostre amb el tema de l'Apoteosis d'Hèrcules, elevat a la franja de déu pel seu pare, Júpiter.
    El palau de Versalles també va conservar la maqueta presentada a Lluís XV, que va servir de model per a la realització de la composició final.
  • La destrucció de l'escala dels Ambaixadors.

    La gran escala de l'apartament del Rei es diu el Gran Esglaó o l'escala dels Ambaixadors.
    Mal il·luminada, força deteriorada i poc utilitzada sota el regnat de Lluís XV, excepte per a les grans audiències diplomàtiques, l'escala es destruiria el 1752 a petició d'aquest monarca a causa dels problemes de manteniment del finestral i per permetre l'ampliació del seu apartament interior .
  • Period: to

    La construcció de l'ala Gabriel

    Des del final del regnat de Lluís XIV s'havien multiplicat les crítiques per denunciar la manca d'harmonia entre les façanes del palau que donen a la ciutat. Aquest "Gran projecte" proposava la construcció d'un nou pati d'edificis nous en forma d'U amb, al fons de l'pati, una volada central coronada amb una cúpula quadrangular.
  • Period: to

    La sala del Congrés

    L'establiment de la República, el 1875, i la creació de dues noves càmeres, va fer que l'Òpera s'assignés a l'Senat, i que es construís una segona sala per l'Assemblea Nacional, que també podia rebre a les dues assemblees, reunides "en congrés ", quan fos necessari.
  • La restauració de l'Òpera real

    L'Òpera real restaurada, es va inaugurar el 9 d'abril de 1957 amb ocasió de la visita oficial a França de la reina Isabel II de Gran Bretanya i cap de la Commonwealth.
    Avui dia, l'Òpera real és un lloc d'espectacles i festes, i en la mesura del possible, ha recuperat el seu aspecte original.
  • Un nou alè per Versalles

    Una programació de diversos anys va permetre acabar les grans realitzacions pendents, com la restitució del mobiliari de l'habitació del rei, la restitució de la galeria dels Miralls, la restitució completa dels apartaments de la planta baixa de la part central del palau, així com la creació en l'ala Gabriel. Aquest conjunt es va inaugurar el 1985.
  • El bosquet de las Tres Fuentes restituït

    El bosquet, que era fràgil i presentava pocs elements espectaculars en superestructures, havia anat desapareixent a poc a poc.
    Es van restituir de forma òptima les terrasses, els estanys i els jocs d'aigua, tal com Luís XIV els podia veure en la seva època. L'element més espectacular és la gran petxina de plom de l'estany superior.
  • La inauguració de la reixa Reial i l'estàtua de Lluís XIV

    Abans de la Revolució francesa, dues reixes separaven els patis del palau, l'avantpati i el pati Real. La segona, la reixa Reial, s'havia desmuntat durant la tempesta, i Luís Felipe havia posat una estàtua de Lluís XIV.
    La idea de restituir la reixa es va realitzar en el 2000. L'estàtua de Lluís XIV es va traure i es van realitzar excavacions per implantar la reixa.
    Després de dos anys d'obres es va concloure el projecte i es va inaugurar la nova reixa al 2009.