We can do it!

L'EVOLUCIÓ DEL CARTELL

  • Primer cartell - S.XIX

    Primer cartell - S.XIX
    L'inici del cartell es va crear al segle XIX juntament amb l'utilització de la impresió litogràfica a tres tintes (roig, groc i blau)
  • Inventor del cartell

    Inventor del cartell
    Es diu que Chéret és l'inventor del cartell tal com el coneguem avuí en dia. Va ser qui va afegir tres tintes i va mesclar el text i la imatge.
  • Toulousse-Lautrec

    Toulousse-Lautrec
    A més de fer cartells de gran cualitat plàstica va ser un gran innovador. Va eliminar les referències a la pintura i va dirigir-se a elements de la fotografia com ara els colors plans, composicions asimètriques y la tipografia molt cuidada.
  • El modernisme

    El modernisme
    El modernisme va impulsar el disseny gràfic i industrial. Això va permetre que l'art s'integrara més en la vida cotidiana.
  • Principis del S.XX

    Principis del S.XX
    A principis del S. XX destacaren els pintors pre-rafaelistes i, sobretot, Alphonse Mucha, qui va ser molt famós per ser reconegut com un dels màxims exponents de l'Art Nouveau.
    Aquest tipus de cartells es basaven en les ornamentacions curvilínies i la inspiració bizantina.
  • Contraproposta

    Contraproposta
    Com tots els moviments innovadors, aquest va tenir una contraproposta ja que alguns dels autors dels cartells es van negar a basar-se en la ornamentació curvilínia i van optar per unes estructures més funcionals. Per exemple, Ramón Casas.
  • CAPPIELLO

    CAPPIELLO
    L'artista Cappiello va crear la publicitat moderna com la coneguem hui en dia. Va crear el concepte de identitat de marca de fàbrica i el seu estil estava composat d'imatges senzilles juntament amb blocs de text senzills.
  • Primera Guerra Mundial

    Primera Guerra Mundial
    Van triomfar els moviments moderns com ara el cubisme, el futurisme i l'art decó. Els cartells expressaven allò que s'estava vivint a l'actualitat de l'època.
  • Revolució Boltxevique i constructivisme rus

    Revolució Boltxevique i constructivisme rus
    El cartell propagandístic es basava en un llenguatge senzill, directe i expressiu amb la finalitat de que el seu públic captés el seu missatge de seguit. Estava composat de diagonals, fotomontajes, colors cridaners i formes no figuratives.
  • Segona Guerra Mundial

    Segona Guerra Mundial
    En aquesta guerra es substitueix la litografia per la impresió en planxa de ofset i la tècnica de la cuatricomía, a més de l'ús de la fotografía com a imatge principal dels cartells.
  • Estil suís

    Estil suís
    Aquest estil es basava en l'estetica racionalista de la Bauhaus. Estètica visual, fotografia, blanc i negre. Tot això amb una tipografia ben potent.
  • Informalisme i Època Hippie

    Informalisme i Època Hippie
    Aquest moviment es basa en el Pop-art. Va ifluir en l'estil del famós cartellista Milton Glaser, amb un toc individual de la psicodelia.
    Gràcies a la moda hippie va sorgir un dels logos més copiat del món.