Història de la gravació i la reproducció de la múscia

Timeline created by barbara2002020202
 • Fonógraf

  Fonógraf
  Va ser el dispositiu més comú per reproduir sons gravats des de la dècada de 1870 fins a la dècada de 1880. El fonògraf va ser inventat per Thomas Alva Edison
 • Gramofòn

  Gramofòn
  Va ser el primer sistema de gravació i reproducció de so que va utilitzar un disc pla, a diferència del fonògraf que gravava sobre cilindre. Va ser el dispositiu més comú per reproduir so gravat des de la dècada 1890 fins a finals de la dècada de 1980. Va ser patentat l'any 1888 per Emile Berliner.
 • Tocadiscs

  Tocadiscs
  El tocadiscs, tal com el seu nom indica, es caracteritza per reproduir la música que ha estat impresa de manera tecnològica en un disc de pasta negre i que gira permetent que el lector de l'aparell desxifri la informació i la reprodueixi en forma de sons musicals.
 • Mafnetòfon

  Mafnetòfon
  Aparell empleat per gravar o reproduir so mitjançant la transformació d'aquest en impulsos electromagnètics que imanten un filferro d'acer o una cinta recoberta d'òxid de ferro que passa pels pols d'un electroimant.
 • Disc compacte

  Disc compacte
  Va ser creat per a emmagatzemar àudio, però posteriorment va ser utilitzat per emmagatzemar dades (CD-ROM). L'aparició de les gravadores de CD el va convertir en una eina d'allò més útil en el món de la informàtica, per fer còpies de seguretat i per transportar arxius. Posteriorment va apareixer el DVD, amb més capacitat gràcies a la major densitat de dades i a la possibilitat d'escriure fins a dues capes en la mateixa cara del disc.
 • Cinta dat

  Cinta dat
  La cinta d'àudio digital (DAT) és una cinta d'enregistrament d'àudio. Introduïda al mercat per Sony en els anys 80, DAT va substituir a les cintes de rodet a rodet analògiques com l'estàndard per a la indústria d'enregistrament i de pel·lícules. Les cintes DAT són aproximadament de la grandària d'una petita cinta d'àudio o una cinta MiniDV. SONY va suspendre la producció en 2005.