Μουσικοί Συνθέτες

Timeline created by facebooker_1769860636675758
In Music
 • Feb 15, 1571

  Μίχαελ Πρετόριους

  Μίχαελ Πρετόριους
  Ο Μίχαελ Πρετόριους (πιθανώς 15 Φεβρουαρίου 1571 – 15 Φεβρουαρίου 1621) ήταν Γερμανός συνθέτης, θεωρητικός της μουσικής και οργανίστας. Θεωρείται από τους πιο παραγωγικούς συνθέτες της γενιάς του.Ανήκει στην περίοδο της αναγέννησης.
  Γνωστό έργο: Viva viva la musica - https://youtu.be/WELOsSl379Y
  Περισσότερες πληροφορίες για τον συνθέτη: goo.gl/U7cqVI
 • Γιόχαν Πάχελμπελ

  Γιόχαν Πάχελμπελ
  Ο Γιόχαν Πάχελμπελ ( βαπτίστηκε 11 Σεπτεμβρίου 1653 - 3 Μαρτίου 1706) ήταν Γερμανός συνθέτης, οργανίστας και μουσικοδιδάσκαλος με μεγάλη συμβολή στην εξέλιξη της μπαρόκ μουσικής.
  Γνωστό έργο: Canon in D - https://youtu.be/NlprozGcs80
  Περισσότερες πληροφορίες για το συνθέτη: goo.gl/ufW76W
 • Αντόνιο Βιβάλντι

  Αντόνιο Βιβάλντι
  Ο Αντόνιο Λούτσιο Βιβάλντι (4 Μαρτίου 1678 - 28 Ιουλίου 1741), ήταν Ιταλός συνθέτης, (μουσουργός), δεξιοτέχνης βιολιστής και ιερέας της εποχής του Μπαρόκ. Θεωρείται από τους σημαντικότερους συνθέτες της εποχής του και ο δημοφιλέστερος του κλασσικού μπαρόκ.
  Γνωστό έργο: 4 εποχές - https://youtu.be/GRxofEmo3HA
  Περισσότερες πληροφορίες για το συνθέτη: goo.gl/mkqlao
 • Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ

  Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ
  Ο Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ (21 Μαρτίου 1685 -28 Ιουλίου 1750) ήταν Γερμανός μουσικός συνθέτης, διευθυντής ορχήστρας και εκπαιδευτικός της περιόδου Μπαρόκ.Υπήρξε αναμφισβήτητα ο μεγαλύτερος συνθέτης αυτής της περιόδου, καθώς και ένας από τους σπουδαιότερους στην ιστορία της έντεχνης Δυτικής μουσικής.
  Γνωστό έργο: Cello suite No.1 Prelude in G - https://youtu.be/zuHQgmoSKGs?list=PLnmvUWZfw3kt3qp1L50dOkEdQ80kAWA7D
  Περισσότερες πληροφορίες για τον συνθέτη: goo.gl/8KOIYs
 • Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ

  Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ
  Ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ (27 Ιανουαρίου 1756 - Βιέννη, 5 Δεκεμβρίου 1791) ήταν ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες κλασικής μουσικής.Γεννημένος στην Αυστρία, από τα παιδικά του χρόνια , έδειξε το ταλέντο του στη μουσική.Ανήκει στην εποχή του κλασικισμού.
  Γνωστό έργο: Eine Kleine Nachtmusik - https://youtu.be/FCi2u265wxQ
  Πρισσότερες πληροφορίες: goo.gl/BhniWV
 • Λούντβιχ βαν Μπετόβεν

  Λούντβιχ βαν Μπετόβεν
  Ο Λούντβιχ βαν Μπετόβεν (βαπτίστηκε 17 Δεκεμβρίου 1770 ,απεβίωσε 26 Μαρτίου 1827) ήταν Γερμανός συνθέτης και πιανίστας.Αποτέλεσε μία από τις κεντρικότερες μορφές της κλασικής μουσικής και συγκαταλέγεται σήμερα ανάμεσα στους ευρύτερα αποδεκτούς συνθέτες όλων των μουσικών περιόδων και τους πλέον γνωστούς όλων των εποχών.
  Γνωστό έργο: Moonlight Sonata -https://youtu.be/4Tr0otuiQuU
  Περισσότερες πληροφορίες: goo.gl/Oiw2BG
 • Νικκολό Παγκανίνι

  Νικκολό Παγκανίνι
  Ο Νικκολό Παγκανίνι ( 27 Οκτωβρίου 1782 - 27 Μαΐου 1840) ήταν διάσημος Ιταλός βιολονίστας, κιθαρίστας και συνθέτης. Είναι ένας από τους διασημότερος βιρτουόζους του βιολιού που ξεχώρισε για την τεχνική του και τη δεξιοτεχνία του.
  Γνωστό έργο:La campanella - https://www.youtube.com/watch?v=IoPsgJ2I_zo#
  Περισσότερες πληροφορίες για το συνθέτη:goo.gl/F8auiQ
 • Φρεντερίκ Σοπέν

  Φρεντερίκ Σοπέν
  O Φρεντερίκ Σοπέν (1 Μαρτίου 1810 - 17 Οκτωβρίου 1849) ήταν Γαλλο-Πολωνός συνθέτης, ένας από τους μεγαλύτερους εκπροσώπους του ρομαντισμού στη μουσική και από τους μεγαλύτερους πιανίστες της εποχής του. Αρκετές συνθέσεις του συγκαταλέγονται στα σημαντικότερα έργα του πιανιστικού ρεπερτορίου.
  Γνωστό έργο:Douze Etudes Op. 25: No. 1 "Aeolian Harp - https://youtu.be/wygy721nzRc
  Περισσότερες πληροφορίες για το συνθέτη: goo.gl/DtWViN
 • Ζωρζ Μπιζέ

  Ζωρζ Μπιζέ
  Ο Μπιζέ (25 Οκτωβρίου 1838 – 3 Ιουνίου 1875) ήταν Γάλλος συνθέτης. Το τελευταίο έργο που δημιούργησε στη σύντομη ζωή του, η Κάρμεν, είναι από τα δημοφιλέστερα και συχνότερα παριστώμενα του διεθνούς δραματολογίου.
  Γνωστό έργο: Carmen Habanera - https://youtu.be/cCrKncOpE7Q
  Περισσότερες πληροφορίες για το συνθέτη: goo.gl/MQ31z1
 • Πιότρ Τσαϊκόφσκι

  Πιότρ Τσαϊκόφσκι
  Ο Πιότρ Ιλίτς Τσαϊκόφσκι (7 Μαΐου 1840 – 6 Νοεμβρίου 1893 ) ήταν Ρώσος συνθέτης της ρομαντικής εποχής.Έγραψε μερικά από τα πιο δημοφιλή ορχηστρικά και θεατρικά μουσικά έργα στο σύγχρονο κλασικό ρεπερτόριο, όπως τα μπαλέτα Η λίμνη των κύκνων, Η Ωραία Κοιμωμένη και Ο Καρυοθραύστης.
  Γνωστό έργο: Piano Concerto No.1 Op.23 in B Flat Minor - https://youtu.be/IL4P4OV8LVM
  Περισσότερες πληροφορίες για το συνθέτη: goo.gl/rrwKs6
 • Αντονίν Ντβόρζακ

  Αντονίν Ντβόρζακ
  Ο Αντονίν Λέοπολντ Ντβόρζακ (γενν. 8 Σεπτεμβρίου 1841 - θαν. 1 Μαΐου 1904) ήταν Τσέχος συνθέτης της ρομαντικής περιόδου, που χρησιμοποίησε στο έργο του το μουσικό ιδίωμα και τις μελωδίες της Μοραβίας και της γενέτειράς του, Βοημίας.
  Γνωστό έργο: Tempo di valse - https://youtu.be/disqzLW1QJA
  Περισσότερες πληροφορίες για το συνθέτη: goo.gl/c7WAO2
 • Κλωντ Ντεμπυσσύ

  Κλωντ Ντεμπυσσύ
  Ο Κλωντ Ντεμπυσσύ (22 Αυγούστου 1862 – 25 Μαρτίου 1918) ήταν Γάλλος συνθέτης. Ο Ντεμπυσσύ δεν είναι μόνο ένας από τους γνωστότερους Γάλλους συνθέτες, αλλά και μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της δυτικής μουσικής, σηματοδοτώντας το πέρασμα από την ρομαντική εποχή στη μοντέρνα μουσική του 20ού αιώνα.
  Γνωστό έργο: Clair de Lune (moonlight) - https://youtu.be/oxqETSDfpzc
  Περισσότερες πληροφορίες: goo.gl/zB87zM
 • Μωρίς Ραβέλ

  Μωρίς Ραβέλ
  Ο Ζοζέφ Μωρίς Ραβέλ (7 Μαρτίου 1875 — Παρίσι, 28 Δεκεμβρίου 1937) ήταν Γάλλος συνθέτης. Μαζί με τον Κλωντ Ντεμπυσσύ θεωρούνται οι κύριοι εκπρόσωποι του μουσικού ιμπρεσιονισμού. Το πιο γνωστό του έργο είναι το Μπολερό (1928), το οποίο ο ίδιος θεωρούσε ασήμαντο και κάποτε το είχε περιγράψει ως «ένα κομμάτι για ορχήστρα χωρίς μουσική».
  Γνωστό έργο: Bolero - https://youtu.be/Q4wb11w0ZHQ
  Περισσότερες πληροφορίες: goo.gl/qzIRgx
 • Νίκος Σκαλκώτας

  Νίκος Σκαλκώτας
  Ο Νίκος Σκαλκώτας (8 Μαρτίου 1904 - Αθήνα, 19 Σεπτεμβρίου 1949) ήταν συνθέτης του 20ού αιώνα. Ήταν μέλος της Δεύτερης Βιεννέζικης Σχολής και είχε επιρροές τόσο από την κλασική μουσική όσο και από την Ελληνική παραδοσιακή μουσική.
  Γνωστό έργο: Κλέφτικος - https://youtu.be/tO6YcFSkCqc
  Περισσότερες πληροφορίες για το συνθέτη: goo.gl/0HD2Kg
 • Άστορ Πιατσόλα

  Άστορ Πιατσόλα
  Ο Άστορ Πιατσόλα (11 Μαρτίου 1921 – 4 Ιουλίου 1992 ) θεωρείται ο πιο σημαντικός συνθέτης του τάγκο κατά το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα. Οι συνθέσεις του έφεραν επανάσταση στο παραδοσιακό τάγκο, ενσωματώνοντας σ' αυτό στοιχεία τζαζ και κλασικής μουσικής, και δημιούργησαν το nuevo tango (νέο τάγκο).
  Γνωστό έργο: Libertango - https://youtu.be/vaXNdVTGT0k
  Περισσότερες πληροφορίες για το συνθέτη: goo.gl/zBdrdV