Logo

Nationale Postcode Loterij

  • Dierenbescherming - 1.000.000,-

    Dierenbescherming - 1.000.000,-
    Dierenwelzijnscentrum te Amersfoort is een nieuwe stijl dierenasiel dankzij Dierenbescherming. Hier vinden diverse andere activiteiten plaats naast natuurlijk de opvang van dieren. Ouderen kunnen dieren adopteren en worden ondersteund bij hun verzorging. Ook zijn er gratis spreekuren voor huisdieren van mensen met een bijstandsuitkering. Zo draagt dit Dierenwelzijnscentrum bij aan het welzijn van dier én mens. De Dierenbescherming ontvangt 1 miljoen euro voor dit project.
  • SOS Kinderdorpen - 999.999,-

    SOS Kinderdorpen - 999.999,-
    In de Ashanti-regio in Ghana is 30 procent van de kinderen ondervoed, zijn er te weinig scholen en is er nauwelijks medische zorg. Dit project wil ruim 100 weeskinderen direct en vele kinderen uit de omgeving indirect een betere toekomst bieden. Er zullen twaalf gezinshuizen, een kleuterschool, een lagere school en een sociaal centrum worden gebouwd. SOS-Kinderdorpen ontvangt steun voor het project 'Geef de weeskinderen in Ghana weer een kans'.
  • Hier Campange II - 9.185.000,-

    Hier Campange II - 9.185.000,-
    De Postcode Loterij stelt het bedrag ter beschikking om HIER nog 2 jaar te steunen bij het uitvoeren van vier ambitieuze doelstellingen. De loterij steunt graag deze aansprekende, concrete en krachtige projecten van HIER-II. De projecten voor 2008 en 2009 zijn gebundeld in vier clusters. Lees meer over de doelstellingen van de vier clusters.
  • Stichting DOEN - 1.500.000,-

    Stichting DOEN - 1.500.000,-
    Tot nu toe zijn nationale regeringen niet erg voortvarend gebleken in het implementeren van oplossingen voor het klimaatprobleem. Het Climate Group project levert een praktische bijdrage aan het thema klimaatverandering door zich te richten op regionale leiders. Door het uitwisselen van ervaringen en samenwerking met andere regio's en de private sector wordt een concrete bijdrage geleverd aan het verminderen van de CO2 uitstoot. Stichting DOEN krijgt ten behoeve van dit project steun.
  • Terre des Hommes - 1.260.000,-

    Terre des Hommes - 1.260.000,-
    Naar schatting werken wereldwijd tien miljoen kinderen onder de 17 jaar in de seksindustrie. Het aantal slachtoffers neemt dramatisch toe door de groei van het toerisme. Met de bouw van drie opvangcentra in Thailand, Cambodja en Laos worden ex-slachtoffers opgevangen en begeleid bij hun terugkeer naar de maatschappij. Naast medische en psychische zorg is er juridische bijstand voor de slachtoffers. De oudere kinderen krijgen vakopleidingen. Terre des Hommes wordt gesteund om dit project te reali
  • Ark & Avalon - 2.860.376,-

    Ark & Avalon - 2.860.376,-
    In de Rodopen, een berggebied in het zuidoosten van Bulgarije, komen duizenden planten en dierensoorten voor die nergens anders in Europa te vinden zijn. Omdat herders met hun kuddes uit het gebied trekken, groeit het halfopen berggebied langzaam dicht met bos en worden veel soorten met uitsterven bedreigd. Door het opzetten van een alternatieve economie, gebaseerd op natuurlijke begrazing, biologische landbouw en ecotoerisme kan dit gebied zich ontwikkelen tot een toeristische trekpleister en b
  • Humanitas - 2.350.000,-

    Humanitas - 2.350.000,-
    Het programma Bonded Labour in Nederland (BLinN) van Humanitas en Oxfam Novib zet zich in om slachtoffers van mensenhandel te helpen een nieuw bestaan op te bouwen. Daarvoor zijn methodes ontwikkeld – met positieve resultaten. Deze activiteiten worden nu gelijktijdig in vijf regio's ingezet, waarmee de hele doelgroep van zo'n 700 vrouwen in Nederland in één keer bereikt kan worden.
  • Artsen zonder Grenzen - 3.000.000,-

    Artsen zonder Grenzen - 3.000.000,-
    Een speelfilm op basis van waargebeurde verhalen van medewerkers van Artsen zonder Grenzen tijdens hun werk. De film wordt daarnaast bewerkt tot een driedelige dramaserie voor de televisie. De loterij financiert dit project omdat zo een groot publiek kan kennismaken met de bijzondere omstandigheden waarin de medewerkers van Artsen zonder Grenzen elke dag weer hun werk moeten doen. De film maakt daarbij mogelijk om humanitaire hulp onder een breed publiek onder de aandacht te brengen. Film en ser
  • Wereld Natuur Fonds - 3.200.000,-

    Wereld Natuur Fonds - 3.200.000,-
    Nieuw-Guinea is het op twee na grootste tropisch regenwoud en samen met de Amazone en de Congo-delta het biologisch rijkste gebied op aarde. Het Wereld Natuur Fonds is er in geslaagd meer dan 4 miljoen hectare van Papoea in kaart te brengen, in nauwe samenwerking met de lokale gemeenschappen. Door snel te handelen kunnen de juiste personen en instellingen bij elkaar worden gebracht om ook de overige 90% van Papoea te beschermen.
  • World Press Photo en Free Voice - 2.287.095,-

    World Press Photo en Free Voice - 2.287.095,-
    In 2010 vindt in Zuid-Afrika het WK Voetbal plaats – een mooie gelegenheid om Afrika positief onder de aandacht te brengen, door de Afrikanen zelf. Voor het project Twenty Ten worden 140 Afrikaanse journalisten, persfotografen, multimediaproducenten, televisie- en radiomakers in 2009 getraind met behulp van workshops en online tutorship. Die journalisten die tijdens hun training de beste reportages afleveren, doen mee aan de eindronde: dagelijks drie reportages maken tijdens het WK zelf. De lote