Εκπαιδευτικές επισκέψεις του σχολείου μας

  • 2019 BCE

    Επίσκεψη στη Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καλαμάτας

    Επίσκεψη στη Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καλαμάτας
    Η Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καλαμάτας ιδρύθηκε το 1933 από 46 διανοούμενους της πόλης και είναι μια από τις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες της ελληνικής περιφέρειας. Έχει αναπτύξει - και συνεχίζει να αναπτύσσει - πλούσια και πολύπλευρη πολιτιστική δραστηριότητα κι έχει τιμηθεί με το πρώτο βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών. Διαθέτει αναγνωστήριο 50 ατόμων, με γυάλινο θόλο (για φυσικό φωτισμό) και κλιματισμό, καθώς και υπαίθριο αναγνωστήριο.
  • 2018 BCE

    Επίσκεψη στο Στρατιωτικό Μουσείο Καλαμάτας

    Επίσκεψη στο Στρατιωτικό  Μουσείο Καλαμάτας
    Tο μουσείο λειτουργεί από τον Ιούνιο του 2006 σε κτήριο που παραχωρήθηκε για το σκοπό αυτό από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας. Στόχος του είναι η παρουσίαση της νεότερης ελληνικής ιστορίας από την Επανάσταση του 1821 ως τις μέρες μας, μέσα από κείμενα, φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό.
    Πηγή: Δήμος Καλαμάτας
  • 2017 BCE

    Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας

    Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό  Μουσείο Μεσσηνίας
    Το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας εκεί όπου άλλοτε, πριν το σεισμό του 1986, βρισκόταν η δημοτική αγορά. Τα εκθέματά του αποτελούν ανασκαφικά ευρήματα της Μεσσηνιακής γης που ανασυνθέτουν την πολιτισμική πορεία των κατοίκων της σε διαχρονικό επίπεδο, ξεκινώντας από τους προϊστορικούς έως και τους βυζαντινούς χρόνους.
  • 2016 BCE

    ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας

    ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας
    Παρακολουθούμε στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας την θεατρική παράσταση <<Το μαργαριτάρι του κόσμου>>.
  • 2015 BCE

    Επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Καλαμάτας

    Επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Καλαμάτας
    Το Λαογραφικό Μουσείο Καλαμάτας στεγάζεται στο αρχοντικό Κυριακού στην Καλαμάτα, ένα διώροφο κτίριο του 19ου αιώνα. Ιδρύθηκε από τον τοπικό «Σύλλογο προς Διάδοσιν των Γραμμάτων», με σκοπό τη συγκέντρωση αρχειακού υλικού και αντικειμένων που της Επανάστασης του 1821, καθώς και τη διάσωση και προβολή αντικειμένων του νεότερου πολιτισμού της ευρύτερης περιοχής.