Lord byron coloured drawing

Lord Byron

By Jermy
  • Period: to

    Lord Byron

  • trgèdia amorosa

    trgèdia amorosa
    Byron va viure una primera tragèdia amorosa, en morir la seva cosina Margaret Parker, de la qual també estava enamorat.
  • traslladar a la universitat

     traslladar a la universitat
    es va traslladar a la universitat de Cambridge. Aquí, a més de ser un estudiant brillant, es destacaria per l'extravagància en el vestir i per dur una vida llicenciosa i malgastadora.
  • publicar en la prestigiosa

     publicar en la prestigiosa
    es va publicar en la prestigiosa revista Edinburgh Review el seu llibre de poemes Hores d'oci, que va suscitar opinions dispars. Davant la crítica sempre responia de forma combativa o escrivint una nova obra
  • ocupar un escó a la Cambra dels Lords,

    ocupar un escó a la Cambra dels Lords,
    va ocupar un escó a la Cambra dels Lords, va escriure la sàtira Bards anglesos i crítics escocesos i va emprendre un viatge de dos anys per Espanya, on el va captivar la bellesa de les espanyoles (va escriure el poema La noia de Cadis) i va tenir una entrevista amb el General Castaños en plena Guerra de la independència.
  • morir la seva mare

    morir la seva mare
    van morir la seva mare i dos dels seus amics en tan sols un mes, cosa que va influir molt sobre el seu ànim, ja que es va obsessionar amb la mort.
  • Pelegrinatge de Childe Harold

    Pelegrinatge de Childe Harold
    dos primers cants de Pelegrinatge de Childe Harold, poemes que narren els seus viatges per Europa, el van dur a la fama.
  • publicar Melodies hebrees

    publicar Melodies hebrees
    any que va publicar Melodies hebrees, es va casar amb Anne Isabella Milbanke, a qui li va dir, la nit de noces: "Et penediràs d'haver-te casat amb el diable"; posteriorment, durant la lluna de mel, quan passaven per un poble, van sonar les campanes per un mort, i Byron va comentar: "Segur que aquestes campanes toquen per nosaltres."
  • abandonar Anglaterra

    abandonar Anglaterra
    Els rumors sobre les relacions incestuoses de Byron amb la seva germanastra Augusta, els poemes antipatriòtics, l'acusació de sodomia i els dubtes sobre l'estat del seu seny van provocar el seu ostracisme social.
  • estar viatjant per Itàlia

    estar viatjant per Itàlia
    va estar viatjant per Itàlia, recorrent ciutats com ara Pisa, Gènova i Roma, on va tenir una aventura amb Margarida Cogni i va viure en el palau Nani-Mocenigo, residència que va ser gairebé un harem per a ell, freqüentant les tertúlies de les comtesses Benzoni i Albrizzi.
  • participar en la revolta dels Carbonari a Ravenna

    participar en la revolta dels Carbonari a Ravenna
    va participar en la revolta dels Carbonari a Ravenna i es va allistar en els moviments contra el Papa i contra Àustria. En aquell moment va publicar la seva obra crítica La profecia de Dant. També va arribar a viure un temps a Venècia, on, segons fanfarronejava, havia tingut 250 relacions sexuals amb dones, i on va viure amb la comtessa Teresa Guiccioli, recentment separada del seu ancià marit.
  • estar viatjant per Itàlia

    estar viatjant per Itàlia
    va estar viatjant per Itàlia, recorrent ciutats com ara Pisa, Gènova i Roma, on va tenir una aventura amb Margarida Cogni i va viure en el palau Nani-Mocenigo, residència que va ser gairebé un harem per a ell, freqüentant les tertúlies de les comtesses Benzoni i Albrizzi.
  • designar membre del Comitè

    designar membre del Comitè
    el van designar membre del Comitè de Londres per a la independència de Grècia, i va marxar cap allà
  • mort lord byron

    mort lord byron
    la goleta Hercules, amb la intenció de lluitar per la independència del país, llavors part de l'imperi Otomà.