Bank 5

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΠΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

By armekka
  • Period: to

    "Οι υπολογιστές στα σχολεία"

  • Period: to

    ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΠΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

  • «Πληροφορική Για Όλους»

    «Πληροφορική Για Όλους»
    Θεωρώντας ότι το σχολείο πρέπει να προσφέρει σε όλους τη γνώση της νέας τεχνολογίας της πληροφορικής, η γαλλική κυβέρνηση θέτει σε λειτουργία το πρόγραμμα «Πληροφορική Για Όλους» (Informatique Pour Tous - IPT).
  • Socrates, Minerva,GRUNDVIG

    Socrates, Minerva,GRUNDVIG
    Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνωρίζει πολύ γρήγορα (από τις αρχές της δεκαετίας του 1990) την αναγκαιότητα της ενσωμάτωσης των ΤΠΕ στην εκπαίδευση και ταυτόχρονα την ανάγκη της απόκτησης προηγμένων γνώσεων και δεξιοτήτων χειρισμού Η.Υ. και χρήσης των ΤΠΕ από το σύνολο των πολιτών.
  • Ευρωπαϊκή Σύνοδος Λισσαβόνα

    Ευρωπαϊκή Σύνοδος Λισσαβόνα
    έθεσε ως πρώτο ορόσημο το 2010, τη χρονιά κατά την οποία η
    Ενωμένη Ευρώπη θα έπρεπε να καταστεί η ανταγωνιστικότερη και
    δυναμικότερη οικονομία της γνώσης σε όλη την υφήλιο. Έμφαση
    δίνεται στη χρήση των Νέων Τεχνολογιών.
  • Ο πρώτος Διαδραστικός Πίνακας

    Ο πρώτος Διαδραστικός Πίνακας
    Οι εκπαιδευτικοί ήταν οι πρώτοι που αναγνώρισαν τις δυνατότητες του διαδραστικού πίνακα ως εργαλείου που βελτιώνει τα μαθησιακά αποτελέσματα και διευκολύνει την
    προετοιμασία του μαθήματος. Σταδιακά, ο διαδραστικός πίνακας εισήχθηκε στην Εκπαίδευση με πρωτοπόρους το Ηνωμένο Βασίλειο (Μεγάλη Βρετανία, Καναδάς,
    Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία) και τις Η.Π.Α.
  • Δημιουργία πρώτης ιστοσελίδας

    Δημιουργία πρώτης ιστοσελίδας
    Ο Berners-Lee σκέφθηκε μια πιο αποτελεσματική στρατηγική για όποιον ήθελε να «μεταδώσει» μια πληροφορία.Να την «αποθηκεύσει», κατ' αρχάς, στον υπολογιστή του και στη συνέχεια να επιτρέψει στους υπόλοιπους χρήστες που είναι συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο να έχουν πρόσβαση σε αυτήν. Επιπλέον επινόησε το υπερ-κείμενο (hypertext), σύμφωνα με το οποίο «κάτω» από ορισμένες λέξεις ή εικόνες του κειμένου της ιστοσελίδας υπάρχει «κρυμμένη» η διεύθυνση μιας άλλης ιστοσελίδας που είναι σχετική με τη λέξη.
  • Οι πρώτες μηχανές αναζήτησης

    Οι πρώτες μηχανές αναζήτησης
    Η WebCrawlwer, η πρώτη μηχανή αναζήτησης που τοποθετούσε σε ευρετήριο ολόκληρες τις σελίδες. Η Lycos, που δημοσιοποίησε έναν κατάλογο με πάνω από 54.000 εγγραφές,Η Altavista η πρώτη μηχανή που επέτρεπε αναζητήσεις στην φυσική γλώσσα του καθενός, ενώ είχε απεριόριστο εύρος ζώνης, με προηγμένες τεχνικές αναζήτησης και προσθήκη η διαγραφή κάποιου Url μέσα σε 24 ώρες!
  • Ευρωπαϊκό Σχολικό Δίκτυο EUN

    Ευρωπαϊκό Σχολικό Δίκτυο EUN
    Το Σεπτέμβριο του 1996 είκοσι χώρες ίδρυσαν το Ευρωπαϊκό Σχολικό Δίκτυο ( European Network, EUN), έναν οργανισμό που σκοπό έχει να υποστηρίξει τη διδασκαλία και την μάθηση στα Ευρωπαϊκά σχολεία μέσω των ΤΠΕ. Σήμερα οι χώρες που συμμετέχουν είναι τριάντα και έχουν υλοποιηθεί εκπαιδευτικά προγράμματα σε τέσσερις περιοχές δράσης: την καθοδήγηση, την εξυπηρέτηση, τη συνεργατικότητα και την ανάπτυξη.
  • Google

    Google
    Οι νεαροί Lary Page και Sergey Brin, δημιούργησαν μια μηχανή αναζήτησης που αξιοποιούσε τις συνδέσεις και αναφορές από και προς άλλες ιστοσελίδες. Την ιστορία την ξέρετε όλοι, η Google συνεχίζει τόσες δεκαετίες μετά, έχοντας καταστεί ο γίγαντας και το σημείο αναφοράς στον χώρο (google it), με τον 97% (όπως λέγεται) του διαδικτύου.
  • ΣΩΚΡΑΤΗΣ II

    ΣΩΚΡΑΤΗΣ II
    Η δεύτερη φάση του κοινοτικού προγράμματος δράσης «Σωκράτης» στον τομέα της εκπαίδευσης αποσκοπεί στην προώθηση της Ευρώπης της γνώσης και στην ενθάρρυνση της διά βίου εκπαίδευσης με την εκμάθηση ξένων γλωσσών, την ενθάρρυνση της κινητικότητας, την προαγωγή της συνεργασίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το άνοιγμα στα μέσα πρόσβασης στην εκπαίδευση και τη διάδοση της χρήσης των νέων τεχνολογιών στον τομέα της εκπαίδευσης.
  • Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

    Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο
    Το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων έθεσε σε λειτουργία ένα τεχνολογικά προηγμένο εκπαιδευτικό δίκτυο, το
    Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο - ΠΣΔ (www.sch.gr)., που ως στόχο του έχει να διασυνδέσει όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε ένα εκπαιδευτικό Intranet και να δημιουργήσει μία νέα γενιά εκπαιδευτικών κοινοτήτων που θα χρησιμοποιεί καθημερινά τις ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία.
  • Δημιουργία Wikipedia

    Δημιουργία Wikipedia
    H αγγλική Βικιπαίδεια ξεκίνησε με ιδρυτή τον Τζίμι Γουέιλς. Σήμερα λειτουργεί από το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα Wikimedia (Wikimedia Foundation). Η Αγγλική Βικιπαίδεια περιλαμβάνει σχεδόν 4.500.000 λήμματα. Η Βικιπαίδεια έχει αυξηθεί σταθερά σε δημοτικότητα και διάφορα αδελφά προγράμματα έχουν γεννηθεί, όπως το Βικιλεξικό (Wiktionary), τα Βικιβιβλία (Wikibooks) κ.α.
  • Συμβούλιο Στοκχόλμης

    Συμβούλιο Στοκχόλμης
    διάθεση κατάλληλων χρηματοδοτικών μέσων για τη δικτύωση της έρευνας που διεξάγεται βάσει του προγράμματος ΤΚΠ - το πρόγραμμα ΤΚΠ (Τεχνολογίες της Κοινωνίας της Πληροφορίας) είναι ένα από τα θεματικά προγράμματα του 5ου ευρωπαϊκού προγράμματος έρευνας, τεχνολογικής ανάπτυξης και επίδειξης (ΕΤΑ) (1998-2002)· παροχή στα πανεπιστήμια ταχείας πρόσβασης στο Διαδίκτυο, καθώς και ενδοδικτύων υψηλής ταχύτητας· προώθηση της τεχνολογίας του World Wide Grid (WWG).
  • e-learning

    e-learning
    Στόχοι του προγράμματος ήταν να προωθηθούν τα μέσα χρήσης της ηλεκτρονικής μάθησης, τα οποία βοηθούν στην προσωπική ανάπτυξη και στην κοινωνική συνοχή. Ενισχύουν, επίσης, το διαπολιτισμικό διάλογο και μειώνουν το ψηφιακό χάσμα. Η ηλεκτρονική μάθηση είναι προϋπόθεση για τη Δια βίου μάθηση και την κατάρτιση αλλά και για την ενδυνάμωση της ευρωπαϊκής διάστασης στην εκπαίδευση.
  • Δημιουργία Youtube

    Δημιουργία Youtube
    Το YouTube επιτρέπει σε δισεκατομμύρια άτομα να ανακαλύψουν, να παρακολουθήσουν και να πραγματοποιήσουν κοινή χρήση πρωτότυπων βίντεο.
  • Στρατηγική i2010

    Στρατηγική i2010
    Το i2010 είναι το νέο στρατηγικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που καθορίζει τις γενικές πολιτικές κατευθύνσεις για την κοινωνία της πληροφορίας και τα μέσα ενημέρωσης. Αυτή η νέα ενοποιημένη πολιτική αποσκοπεί κυρίως να ενθαρρύνει τη γνώση και την καινοτομία, ώστε να ενισχυθεί η ανάπτυξη καθώς και η δημιουργία περισσότερων και καλύτερης ποιότητας θέσεων απασχόλησης.
  • eTwinning

    eTwinning
    Η Δικτυακή Πύλη παρέχει online εργαλεία στους καθηγητές για να βρουν συνεργάτες, να δημιουργήσουν έργα, να μοιραστούν ιδέες, να ανταλλάξουν καλές πρακτικές και να ξεκινήσουν μία άμεση συνεργασία χρησιμοποιώντας διάφορα προσαρμοσμένα εργαλεία που διατίθενται στην πλατφόρμα του eTwinning.
  • Web 2.0

    Web 2.0
    Το περιοδικό Time στο πλαίσιο της ανάδειξης του«προσώπου της χρονιάς», παρουσίασε στο πρωτοχρονιάτικο εξώφυλλο του 2007, τον καθ’ ένα από εµάς µέσα από την οθόνη ενός προσωπικού υπολογιστή. Γιατί πλέον εµείς παρά-γουµε και διακινούµε την πληροφορία και δεν είµαστε απλοί αναγνώστες και καταναλωτές περιεχοµένου, περνώντας από τα 3w (world wide web) στα 3c (collaboration, contributionand community).
  • iTEC

    iTEC
    Στο project iTEC, το European Schoolnet συνεργάστηκε με υπουργεία Παιδείας, εταιρείες τεχνολογίας και έρευνας για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο χρησιμοποιείται η τεχνολογία στα σχολεία.
  • το πρώτο Ipad

    το πρώτο Ipad
    Το iPad είναι υπολογιστής που αναπτύσσεται από την Apple βασισμένος στην οθόνη αφής. Θεωρείται ότι ανήκει σε μια κατηγορία μεταξύ των έξυπνων τηλεφώνων και του φορητού υπολογιστή.
  • Open Discovery Space project

    Open Discovery Space project
    Ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που έχει στόχο να δημιουργήσει καινοτόμους τρόπους για να ενθαρρύνει τις εκπαιδευτικές κοινότητες της Ευρώπης στη χρήση μεθόδων Elearning, και στην ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων.